Följ oss

Nyheter

Hur man börjar daytrada naturgas

Publicerad

den

Priset på naturgas fluktuerar från ögonblick till ögonblick, eftersom den handlas på en börs. Detta pris bestäms av globalt utbud och efterfrågan på den fysiska råvaran, såväl som förväntningar och utbud och efterfrågan från handlare. Daytraders bedömer inte det "riktiga" värdet av naturgas. Istället tjänar daytraders på dagliga prisfluktuationer i varan och försöker tjäna pengar oavsett om dess värde stiger, faller eller förblir nästan oförändrat när de försöker daytrada naturgas.

Priset på naturgas fluktuerar från ögonblick till ögonblick, eftersom den handlas på en börs. Detta pris bestäms av globalt utbud och efterfrågan på den fysiska råvaran, såväl som förväntningar och utbud och efterfrågan från handlare. Daytraders bedömer inte det ”riktiga” värdet av naturgas. Istället tjänar daytraders på dagliga prisfluktuationer i varan och försöker tjäna pengar oavsett om dess värde stiger, faller eller förblir nästan oförändrat när de försöker daytrada naturgas.

Terminsmarknaderna

Dagshandel med naturgas spekulerar i sina kortsiktiga prisrörelser. Fysisk naturgas hanteras eller tas inte i besittning av, utan alla handelstransaktioner sker elektroniskt och endast vinster eller förluster återspeglas på handelskontot.

Det finns ett antal sätt att dagligen handla med naturgas. Ett sätt är genom ett terminskontrakt. Ett terminskontrakt är ett avtal om att köpa eller sälja något – som naturgas, guld eller vete – vid ett framtida datum. Daytraders stänger alla kontrakt (affärer) varje dag och gör en vinst eller förlust på varje handel baserat på skillnaden mellan priset de köpte kontraktet och priset de sålde det.

Naturgasterminer handlas genom Chicago Mercantile Exchange (CME Group). Det finns flera typer av naturgas, och kontrakt, som kan handlas. Det mest omsatta kontraktet, föredraget av dagshandlare, är Henry Hub Natural Gas Futures (NG). Varje kontrakt representerar 10 000 miljoner brittiska termiska enheter (mmBtu).

På terminsbörsen fluktuerar priset på naturgas (NG) i steg om 0,001 USD. Denna ökning kallas en ”tick” – det är den minsta rörelse ett terminskontrakt kan göra. Om du köper eller säljer ett terminskontrakt avgör hur många tickar som priset flyttas bort från ditt ingångspris din vinst eller förlust. För att beräkna din vinst eller förlust (din handelsplattform visar dig, men det är bra att förstå hur det fungerar) måste du först veta tickvärdet för kontraktet du handlar.

För ett naturgaskontrakt (NG) är bockvärdet $10. Detta beror på att kontraktet representerar 10 000 mmBtu och 10 000 mmBtu multiplicerat med tickstorleken på 0,001 USD resulterar i 10 USD. Det betyder att för varje kontrakt kommer en rörelse med en bock att resultera i en vinst eller förlust på $10. Om den flyttar fem bockar vinner eller förlorar du $50. Om den flyttar fem bockar och du har tre kontrakt är din vinst eller förlust $150.

Handelskonton och marginal

Det belopp du behöver på ditt konto för att handla ett naturgas (NG) terminskontrakt beror på din terminsmäklare. NinjaTrader kräver till exempel att du har $1 000 på ditt konto för att öppna en dagshandelsposition för ett naturgaskontrakt (NG). Du behöver också tillräckligt mycket på kontot för att ta emot potentiella förluster (behöver mycket mer än $1 000).

Dessa siffror förutsätter att du dagshandlar och stänger positioner innan marknaden stänger varje dag. Om du håller positioner över natten är du föremål för Initial Marginal och Maintenance Margin krav, vilket kräver att du har mer pengar på ditt konto.

ETFer och naturgas på aktiemarknaden

Ett annat sätt att dagligen handla med naturgas är genom en fond som handlas på en börs, som United States Natural Gas Fund (UNG). Eller, om du letar efter ett mer volatilt alternativ (rör sig tre gånger så mycket varje dag), 3X Long Natural Gas ETN. Om du har ett aktiehandelskonto kan du handla med prisrörelserna på naturgas.

3X Inverse Natual Gas ETN (DGAZ) är en annan populär ETF för naturgas. Eftersom det är en omvänd fond, rör den sig i motsatt riktning mot naturgaspriset, dagligen.

Prisrörelserna under dagen för dessa produkter återspeglar dagliga (inte långsiktiga) procentuella prisförändringar på naturgas.

Produkterna handlas som aktier. Minsta kursrörelse är $0,01, därför tjänar eller förlorar du $0,01 för varje aktie du äger varje gång priset ändras med en slant. Aktier och ETF:er handlas vanligtvis i 100-aktieblock (kallade lots) så om priset rör sig ett öre och du har 100 aktier, tjänar eller förlorar du 1 $. Om priset flyttar $1, från $5 till $6, tjänar eller förlorar du $100 på din 100-aktieposition. Om du har 500 aktier, tjänar eller förlorar du 500 $ på samma prisrörelse.

Det belopp du behöver på ditt konto för att handla en naturgas-ETF beror på priset på ETF, din hävstång och positionsstorlek.

Handla naturgas hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla naturgas hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationer. Till AvaTrade .

Handla naturgas hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med naturgas. Till IGs hemsida.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.