Följ oss

Nyheter

Varierande tillväxt för olika landspecifika ETFer

Publicerad

den

olika länder befinner sig i skilda stadier av de ekonomiska cyklerna. Av den orsaken kan vi förvänta oss Varierande tillväxt för olika landspecifika ETFer.

Den globala ekonomin fortsätter att puttra på, men den skiljer sig åt mellan olika länder och är periodvis mycket ojämn. Investerare kan emellertid välja och välja sina globala exponeringar med landspecifika börshandlade fonder. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att olika länder befinner sig i skilda stadier av de ekonomiska cyklerna. Av den orsaken kan vi förvänta oss Varierande tillväxt för olika landspecifika ETFer.

De globala finansmarknaderna har varit blygsam med en stabil tillväxt, låg inflation och kraftig penningpolitik, och det kan fortsätta att gynna globala aktier. Fidelity skriver att fondbolaget gör bedömningen att världen just nu befinner sig i en långsam övergång till en mindre tillmötesgående penningpolitisk hållning. Den globala aktiviteten har sannolikt toppat, USAs konjunktur fortsätter att mogna, tillgångsvärderingarna ökar vanligen och de geopolitiska riskerna har stigit.

Anser att den amerikanska tillväxten är stabil

Fidelity Investments hävdar att medan amerikansk tillväxten är bred och stabil har ekonomin visat en blandning av mitt- och sencykeldynamiken när den rör sig in i den sena konjunkturcykeln av mognande och långsammare tillväxt.

Alternativt pekade Fidelity på andra länder som fortfarande befinner sig i sina tidigare stadier av ekonomisk återhämtning och expansion. Japan och Brasilien befinner sig exempelvis i en tidig konjunkturcykel till mitten av konjunkturcykeln. Dessa länders ekonomier är fortfarande i sin återhämtningsfas. De två ekonomierna kunde fortsätta att uppleva snabbare tillväxt före toppen.

Exponering mot brasilianska och japanska aktier

Investerare kan få exponering mot brasilianska och japanska aktier genom iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) respektive iShares MSCI Japan ETF (NYSEArca: EWJ). Kina å andra sidan har en stark historik av tillväxt, men befinner sig enligt Fidelity nära toppen av mittkonjunkturen. Det kan anses att Kina har sett sin tillväxt nå sin topp.

Kinas ekonomi har återhämtat sig i flera år, men politisk åtstramning och bromsande fart i den industriella verksamheten och bostäder tyder på att det mesta av uppåtsidan redan har skett”, enligt Fidelity.

Investerare kan få exponering för Kina genom börshandlade fonder som som iShares China Large Cap ETF (NYSEArca: FXI), SPDR S & P China ETF (NYSEArca: GXC), VanEck-Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (NYSEArca: CNXT) och db X-trackers Harvest CSI 300 China A-Shares Fund (NYSEArca: ASHR). De europeiska marknaderna ser också attraktiva ut, eftersom de fortfarande ligger nära mitten av konjunkturen.

Euroområdet befinner sig efter USA

Euroområdet ligger inte så långt som USA i konjunkturcykeln, och det fortsätter att dra nytta av att förbättrade känslor och kreditförhållanden”, enligt Fidelity analys. För bred exponering i Europa kan investerare titta på börshandlade fonder som iShares MSCI EMU ETF (NYSEArca: EZU) och SPDR EURO STOXX 50 (NYSEArca: FEZ).

När man tittar på amerikanska marknader kan investerare titta på energi- och materialsektorerna som har utvecklats väl trots inflationstrycket och den ekonomiska expansionen i slutet av året som bidrar till att stödja efterfrågan. ETF-investerare i oljeindustrin kan titta på börshandlade fonder som Energy Select Sector SPDR (NYSEArca: XLE), Vanguard Energy ETF (NYSEEArca: VDE) och Fidelity MSCI Energy Index ETF (NYSEArca: FENY). För materialexponering kan investerare titta på Material Select Sector SPDR (NYSEArca: XLB), Vanguard Materials ETF (NYSEArca: VAW) och Fidelity MSCI Materials Index ETF (NYSEArca: FMAT).

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUME ETF investerar i amerikanska aktier med momentum

Publicerad

den

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 931 miljoner GBP under förvaltning. IUME ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUME?

Exponering mot en portfölj av amerikanska företag som uppvisar momentumfaktorn samt positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper (ESG).

Utesluter uttryckligen emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.

Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar amerikanska aktier som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Moderindexet är MSCI USA-index.

Handla IUME ETF

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIUME
SIX Swiss ExchangeUSDIUME

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology7.45US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology5.06US0378331005USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.09US7427181091USD
LLYELI LILLYHealth Care3.09US5324571083USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.94US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.91US1912161007USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples2.79US7134481081USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.63US67066G1040USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.57US1101221083USD
ADPAUTOMATIC DATA PROCESSING INCInformation Technology2.34US0530151036USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Investeringar i solenergi närmar sig samma nivåer som oljeinvesteringar

Publicerad

den

EQM Indexes säger att investeringar i solenergin stiger till rekordhöga nivåer av den globala energimixen och når oljeinvesteringar. Senior rådgivare för EQM Indexes Steve Derkash ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att prata om gruppens månatliga solenergirapport och hur solenergiinvesteringar tenderar att gå om oljeinvesteringar 2023.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, genom att följa EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

BOLD gör sin månatliga ombalansering

Publicerad

den

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Att göra smartare kryptoindex för ETF-emittenter

Vinter är en reglerad indexleverantör specialiserad på kryptotillgångar. Vi konstruerar, beräknar och underhåller index som spåras av finansiella produkter.

Utforska vårt indexerbjudande eller se våra kunders produkter för att se hur ett Vinter-index kan hjälpa fonder och kapitalförvaltare att skaffa fler tillgångar och konkurrera på produkter snarare än avgifter.

Fortsätt läsa

Populära