Följ oss

Nyheter

Likaviktad råvaru-ETF köper sojabönor

Publicerad

den

Likaviktad råvaru-ETF köper sojabönor

En av de mest intressanta råvaru-ETF:erna på marknaden är GreenHaven Continuous Commodity Index Fund (NYSEArca: GCC). GCC spårar ett likaviktat index och har 480 MUSD under förvaltning. Thomson Reuters justerade nyligen denna ETF:s spårningsindex genom att lägga till CME-sojabönsolja och ta bort ICE Frozen Concentrated Orange Juice.

”På grund av likaviktning erbjuder GCC betydande exponering för spannmål, boskap och softs och en lägre energivikt än många av sina kamrater”, säger GreenHaven, fondförvaltaren. Spårningsindexet innehåller 17 likaviktade råvaror. Riktmärket har också nyligen ändrats från geometrisk medelvärde till aritmetisk medelvärde och en fem-dagars rullande period för att ersätta en-dagsperioden.

Balanseras kontinuerligt

De 17 råvarukomponenterna i Thomson Reuters-index balanseras kontinuerligt för att bibehålla samma vikt på 5,88 procent. De senaste förändringarna utformades för att underlätta investerarnas användning av produkten och öka den potentiella avkastningen, rapporterar Reuters.

”Anledningen till att ha en längre rullningsperiod är helt enkelt att säkerställa ett mycket lågt tracking error framöver, eftersom handlare var tvungna att rulla stora kvantiteter av kontrakt på en enda dag tidigare”, säger Steve Harris, senior produktchef för analys på Thomson Reuters.

Apelsinjuice till sojaolja byttes ut på grund av dess relativt lägre likviditet och lägre gränser enligt artikeln. ”Den aritmetiska modellen återspeglar mer exakt investerarnas avkastning och tjänar bättre ETF:er som spårar råvaruindex,” tillade Harris. GCC, ETF bunden till index, vann Morningstar ETF Award 2012 för bästa råvarufond i detaljhandeln.

”För ett ovanligt och framgångsrikt tillvägagångssätt när det gäller investeringar i råvaror, är GreenHaven kontinuerligt råvaruindex värt en titt”, skrev Morningstar-analytikern Abby Woodham i en profil av denna ETF. ”De flesta av sina konkurrenter viktar sina portföljer efter ekonomisk betydelse, vilket resulterar i en energiöverviktning. GCC allokerar lika mycket till alla 17 råvaror det spårar, vilket historiskt har resulterat i stark relativ prestanda och lägre volatilitet. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.