Följ oss

Nyheter

ETF utgivare största hotet mot blankare?

Publicerad

den

ETF utgivare största hotet mot blankare?

Är en ETF utgivare största hotet mot blankare? Det kan vara så, ETF Issuer Solutions Inc., en så kallad white label emittent av börshandlade fonder lägger just nu sista handen på sin Short squeeze ETF”. Denna börshandlade fond skall erbjuda investerarna en möjlighet till att kapitalisera på de snabba vändningar som kan ske i aktiekurserna i en kraftigt blankad marknad.

Enligt en färsk ansökan till den amerikanska finansinspektionen, Securities and Exchange Commission, som den aktivt förvaltade ActiveAlts Short Squeeze Fund (NYSEArca: SQZZ) lämnat har lämnat in planeras handeln starta i juni 2015. Något specifikt datum anges emellertid inte. Förvaltningsomkostnaderna beräknas uppgå till 1,85 procent.

Underrådgivarna kommer att vara ansvariga för at välja ut aktier och depåbevis som handlas på den amerikanska marknaden som de bedömer kan komma att vara föremål för en så kallad ”short squeeze”. Förvaltarna kommer att välja aktier som kan vara föremål för så kallade ”short squeezes” baserat på både fundamentala faktorer, som att kvaliteten på resultatet och grundläggande stabilitet i den underliggande verksamhetens affärer, tillsammans med tekniska faktorer, såsom pris- och volymegenskaper och relativ styrka. Dessutom kommer förvaltarna att identifiera värdepapper där antalet blankade aktier är betydande, stigande eller förväntas öka. I grund och botten, kommer fondförvaltarna plocka ut värdepapper som har en högre potential för värdestegring, vilket kan resultera i en short squeeze, vilket är ett det största hotet mot blankare.

En blankad, eller en kort position, är en försäljning av en lånad tillgång, till exempel en aktie. Investeraren måste så småningom återköpa den lånade tillgången på den öppna marknaden, och har priset på denna fallit köper investeraren tillbaka för mindre än han eller hon sålde den för och gör en vinst.

En short squeeze uppstår när investerare med stora korta positioner tvingas täcka, eller köpa tillbaka, sina blankningar i händelse av en plötslig uppvärdering – blankarna pressas ur sina korta positioner, oftast med förlust. Följaktligen brukar det innebära att ytterligare köp från säljare som täcker sina blankade positioner bidrar till att stärka aktiekurserna ytterligare.

Investerare kan identifiera värdepapper med risk för en sjort squeeze genom att övervaka utlånade aktier – det totala antalet aktier som är utlånade som andel av totala antalet utestående aktier, tillsammans med den korta kvoten – det totala antalet utlånade aktier dividerat med genomsnittliga dagliga volymen. SQZZ kommer också bidra till att öka andelsinnehavarnas intäkter genom att själva låna ut den börshandlade fondens aktieinnehav.

På grund av det förmodade höga antalet portföljtransaktioner kommer SQZZ sannolikt att ha en högre portföljomsättning än många andra ETFer. Detta kan komma att medföra negativa skatteeffekter för den som r skattskyldig i USA. Den höga omsättningen, vilket kan innebära courtage och andra transaktionsavgifter, skulle också bidra till att förklara den högre kostnadsprocenten för denna börshandlade fond.

Brad Lamensdorf, grundare och ägare av Active Alts Inc., kommer att förvalta denna börshandlade fond Lamensdorf är inte främmande för ETFer, han hjälper också förvalta AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF (NYSEArca: HDGE), som identifierar svaga företag vars aktier blankas.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XUS1 ETF investerar i korta amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,06 % p.a. Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är den billigaste ETF som följer iBoxx® USD Treasuries 1-3 index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Ränteintäkterna (kupongerna) i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 24 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 13 december 2021 och har sin hemvist i Luxemburg.

Referensindex nyckelfunktioner

iBoxx® $ Treasuries 1-3 Index strävar efter att spegla utvecklingen på följande marknad:

  • USD-noterade obligationer emitterade av den amerikanska staten
  • Obligationer vars löptider är mellan 1 och 3 år
  • Minsta utestående belopp på 1 miljard USD per obligation

Handla XUS1 ETF

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDXUS1

Största innehav

ISINNamnVikt%Land
US912828G385UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/241,57%United States
US912828J272UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/251,56%United States
US912828XB14UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/251,55%United States
US912828M565UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/251,55%United States
US912828K742UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/251,54%United States
US91282CBH34BBG00Z0G3YM4 TREASURY NOTE 1/261,48%United States
US912828P469UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/261,47%United States
US9128282A70UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/261,45%United States
US912828R366UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/261,44%United States
US91282CCF68BBG0115Q78T7 WI TREASURY NOTE 5/261,43%United States
US91282CBQ33BBG00ZCLW1Y7 TREASURY NOTE 2/261,42%United States
US91282CCW91BBG0127QL0Z7 WI TREASURY NOTE 8/261,41%United States
US91282CCZ23BBG012PP9F99 UNITED STATES TREAS 00875 26 9/261,39%United States
US91282CCP410.625 US TR NTS 261,39%United States
US91282CBC47BBG00YPGC5B5 TREASURY NOTE 12/251,39%United States

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Bygga din Shariah-kompatibla portfölj med ETFer

Publicerad

den

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Handla HBKU ETF

HSBC Global Sukuk UCITS ETF (HBKU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptoföretaget Copper startar digital värdepappersmäklare i Abu Dhabi

Publicerad

den

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Copper Securities, den nya enheten som erbjuder exekutions- och förvaringstjänster, arbetar med emiratets Financial Services Regulatory Authority (FSRA) för att ha de nödvändiga godkännandena på plats i början av 2024.

Flytten har underlättats av Coppers nyligen förvärvade Securrency Capital, en Abu Dhabi-baserad division av Securrency-tokeniseringsplattformen som inte ingick i förvärvet av Securrency Inc. av Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) i oktober.

Kryptoföretaget Copper ansluter sig till en växande kohort av kryptoföretag som ser till Förenade Arabemiraten, som erbjuder större regleringstydlighet för digitala tillgångar än många andra jurisdiktioner. Coppers vd Dmitry Tokarev hänvisade till Abu Dhabi som ”kapitalets huvudstad”, och pekade på regionens ackumulering av institutionella tillgångar.

”Abu Dhabi är mer institutionellt och mer fokuserat kring kapitalförvaltning, och det är precis vad Copper är; vi har bara institutionella kunder”, sa Tokarev. ”Även om det inte finns en stor detaljhandelsmarknad här, hittar du alla stora institutioner, hedgefonder och statliga förmögenhetsfonder.”

En stadig konvergens mellan traditionella finansiella (TradFi) VVS och blockchain-teknik är på gång, när banker och kapitalförvaltare pressar på för att symbolisera traditionella finansiella tillgångar.

Copper Securities kommer att erbjuda saker som automatiserad behandling av företagsåtgärder, avvecklingar, påfyllningar och ombalanseringar, och det finns planer på att införa tillämpningar för värdepappersfinansiering, utlåning och betalningar under det kommande året.

Fortsätt läsa

Populära