Följ oss

Nyheter

Kina jagar dem som manipulerat börsen

Publicerad

den

Kina jagar dem som manipulerat börsen

Kina jagar dem som manipulerat börsen De kinesiska myndigheterna har trappat upp jakten på de aktörer som har manipulerat handeln på Kinas aktiemarknader, men också på de handlare som ägnat sig åt allt för vidlyftig blankning, det vill säga de mäklare som sålt aktier de inte ägt med förhoppningen om att kunna återköpa dem till ett billigare pris. Kina jagar dem som manipulerat börsen. Undersökningarna sker i kölvattnet av de dramatiska kursfall som vi sett på den kinesiska aktiemarknaden under den senaste månaden. Undersökningarna är ett sätt för Beijing att ta kontrollen över sin volatila aktiemarknad.

1 400 aktier suspenderade från handeln

Även om de kinesiska aktiemarknaderna steg under slutet av förra veckan var mer än 1 400 aktier suspenderade från handeln vilket har gjort att många aktörer hyser allvarliga tvivel om hållbarheten i den återhämtning som vi har sett.

De kinesiska myndigheter som utöver tillsyn över värdepappershandeln i Kina utreder nu de mäklarföretag som varit involverade i olagliga manipulationer och skadlig blankning. De kinesiska myndigheterna säger att dessa marknadsmanipulatorer skall straffas strikt.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.