Följ oss

Nyheter

Cyber Security ETF listas i Mexiko

Publicerad

den

Cyber Security ETF listas i Mexiko

Även om börshandlade fonder kanske inte har fått det stora genomslaget som många hoppas på i Sverige ännu så vinner denna placeringsform en allt större marknad i många andra länder. Ett sådan är Mexiko, en naturlig marknad för många av de stora amerikanska utgivarna av ETFer. Vi har under året sett hur Market Vectors, WisdomTree och First Trust listar sina börshandlade fonder i Latinamerikas näst största ekonomi, och nu är det dags för PureFunds att följa efter. Cyber Security ETF listas i Mexiko

PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK), som vi nyligen skrivit om, är en av de mest framgångsrika börshandlade fonderna på marknaden sedan denna ETF lanserades i november 2014. Nu tar PureFunds denna börshandlade fond till Mexiko, och listar den på Mexican Stock Exchange, Bolsa Mexicana de Valores (BMV) vilket gör det möjligt för de mexikanska pensionsstiftelserna att köpa den.

Detta är den första internationella listningen, en så kallad cross listning, för HACK, men vi tror vi kommer att få se hur denna listas även i Europa i framtiden. HACK har under året stigit med drygt 15 procent sedan årsskiftet 2014/2015 och mer än 20 procent sedan den började handlas den 12 november 2014. HACK är den första börshandlade fonden som är helt dedikerad till IT-säkerhet.

Under maj hade HACK ett förvaltat kapital på 553,3 MUSD, ett belopp som sedan dess stigit till 653 MUSD, vilket betyder att denna börshandlade fond under endast nio (9) handelsdagar ökade sitt kapital med 100 MUSD. HACK replikerar utvecklingen ISE Cyber Security Index, ett index som följer utvecklingen i företag som är aktivt engagerade i att tillhandahålla tjänster för IT-säkerhet och för vilka IT-säkerhet verksamhet är en viktig drivkraft för deras affärsmodell. Dessa cybersäkerhetstjänster syftar till att skydda maskinvara, programvara, nätverk och data från obehörig åtkomst, sårbarheter, attacker och andra brott mot säkerheten enligt PureFunds.

Latinamerika har blivit en populär noteringsdestination för amerikanska ETF emittenter som vill vidga sina internationella fotspår. I februari listade Market Vectors Market Vectors ChinaAMC A-Share ETF (NYSEArca: PEK) och Market Vectors Russia Small-Cap ETF (NYSEArca: RSXJ) i Mexiko. Market Vectors har därmed listat 35 börshandlade fonder i Mexiko. I januari erhöll WisdomTree (NasdaqGS: WETF), den femte största amerikanska utgivare av ETFer, tillstånd från La Comisión Nacional del Sistema de Ahorro para el Retiro (CONSAR), de mexikanska pensionsfondernas investeringsregulator, att marknadsföra fyra av sina ETFer för gränsöverskridande notering. Det finns nu 27 WisdomTree ETFer listade i Mexiko.

I november meddelade First Trust att förvaltaren fått godkännande från CONSAR att lansera First Trust Large Cap Value Opportunities AlphaDEX Fund (NYSEArca FTA) och First Trust Large Cap Core AlphaDEX Fund (NYSEArca: FEX) i Mexiko.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.