Följ oss

Nyheter

Mexikos börs medlem av den integrerade latinamerikanska marknaden MILA

Publicerad

den

Mexikos börs medlem av den integrerade latinamerikanska marknaden MILA

Den mexikanska börsen firar minnet av att den trädde in den integrerade latinamerikanska marknaden, MERCADO Grado Latinoamericano, MILA. Mexikos börs medlem av den integrerade latinamerikanska marknaden MILA

Den högsta ledningen för de latinamerikanska börserna och inlåningsinstituten samt ledamöterna i högsta ledningen av tillsynsmyndigheterna i de fyra länderna, deltog i ceremonin.

Syftet med MILA är att åstadkomma en bättre och högre utläggning av marknaderna som integrerar det, samt ett högre bud av produkter och möjligheter för lokala och utländska investerare.

I slutet av januari 2015 firade den mexikanska börsen, Bolsa de Valores de Mexico. Med en ceremoni på balkongen i börssalen firade den mexikanska börsen (”BMV”) sitt inträde i den latinamerikanska integrerade marknaden (MILA), ett regionalt initiativ avseende integrationen av aktiehandel som initierades i maj 2011 och som nu omfattar börserna i Chile, Colombia, Peru och Mexiko, samt deras respektive inlåningsvärdepappersinstitut.

José-Oriol Bosch, verkställande direktör för den mexikanska börsen betonade det stora arbete som utförts i samarbete med övriga tjänstemän i aktiemarknaderna och värdepappersinlåningsinstitut som tillåts slutförandet av de uppgifter som krävs för att genomföra den operativa och tekniska processer för att åstadkomma detta initiativ. Han förklarade också att införlivandet av Mexiko i MILA breddar möjligheterna till diversifiering av investeringsstrategier för mexikanska investerare genom att mer än 500 värdepapper nu handlas under MILA infrastruktur.

Syftet med MILA är att åstadkomma en bättre och högre utläggning av marknaderna som integrerar den, samt ett högre bud av produkter och möjligheter för lokala och utländska investerare, en mer likvid, synliga, attraktiva och diversifierad marknadssäkerhet, samt som att öka utbudet av investeringsprodukter i regionen och locka likviditet till medlemsmarknaderna.

På den mexikanska marknaden avslutades den första MILA transaktionen den 2 december 2014. Transaktionen genomfördes av GBM Mexico, genom GBM Chile, som förvärvade totalt 200 Falabella aktier till ett värde om CLP $ 864.020 (US $ 1415).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.