Följ oss

Nyheter

First Trust beviljas tillstånd att lansera ETFer i Mexiko

Publicerad

den

First Trust beviljas tillstånd att lansera ETFer i Mexiko

First Trust, den sjätte största ETF-utgivaren i USA, beviljades i förra veckan tillstånd av La Comisión Nacional del Sistema de Ahorro para el Retiro (CONSAR) de Mexico, den regulatoriska myndighet som har ansvaret för Mexikos pensionsfonder, att lansera två stycken börshandlade fonder i Latinamerikas näst största ekonomi.

Därmed kommer Illinoisbaserade First Trust att kunna marknadsföra sin First Trust Large Cap Value Opportunities AlphaDEX Fund (NYSEArca: FTA) och First Trust Large Cap Core AlphaDEX Fund (NYSEArca: FEX) till de mexikanska pensionsfonderna. FTA och FEX har 1,27 respektive 1,5 miljarder respektive i fondförmögenhet.

I dagsläget förvaltar de mexikanska pensionsfonderna cirka 164 miljarder USD, en summa som beräknas öka till 225 miljarder USD 2018 som en följd av ett Mexiko kommit att bli en allt viktigare handelspartner till USA.

FEX, som lanserades för knappt åtta år sedan, har allokerat 55 procent av sitt kapital till sällanköpsvaror, teknologi, finansiella tjänster och industrisektorerna. Syster-ETFen, FTA, so lanserades samtidigt har en annan inriktning och har allokerat 51 procent av kapitalet till energi, utilities och sällanköpsvaror.

De latinamerikanska pensionsfonderna har kommit att bli allt viktigare för de amerikanska ETF-utgivarna under de senaste åren. WisdomTree erhöll tidigare under 2014 tillstånd av CONSAR att marknadsföra sex börshandlade fonder i Mexiko, vilket ökade det totala antalet godkända WisdomTree-ETFer i Mexiko till 13.

I november 2013 godkände Comisión Clasificadora de Riesgo (CCR), den regulatoriska myndighet som har ansvaret för Chiles pensionsfonder att tre av WisdomTrees börshandlade fonder fick marknadsföras i Chile, vilket gör att det även i detta land finns 13 godkända WisdomTree-ETFer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.