Följ oss

Nyheter

Market Vectors lanserar ytterligare ETFer i Mexiko

Publicerad

den

Market Vectors lanserar ytterligare ETFer i Mexiko

VanEck Global’s Market Vectors har lanserat ytterligare två börshandlade fonder till den växande listan av ETFer som nu kan handlas i Mexiko. Tillsvidare kommer depåbevis att tillhandahållas de mexikanska investerare som önskar investera i företagets ETFer. Depåbevisen är endast tillgängliga för kvalificerade investerare i Mexiko, Latinamerikas näst största ekonomi, men är en direkt spegel av de fondandelar som handlas på den amerikanska marknaden.

Market Vectors ChinaAMC A-Share ETF (NYSEArca: PEK) och Market Vectors Russia Small-Cap ETF (NYSEArca: RSXJ) är de senaste av de börshandlade fonderna som nu går att handla i Mexiko.

PEK är den äldsta av de amerikanska noterade ETFer som erbjuder en exponering mot China A-shares. RSXJ är den enda renodlade ETFen som erbjuder en exponering mot ryska small cap bolag som listas i USA.

35 ETFer från Market Vectors som handlas i Mexiko nu

Genom adderandet av PEK och RSXJ uppgår antalet ETFer från Market Vectors som handlas i Mexiko till 35 stycken. Utöver PEK och RSXJ finns även de välkända Market Vectors Biotech ETF (NYSEArca: BBH), Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) och Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) tillgängliga på den mexikanska marknaden.

Latinamerika, inklusive Mexiko, har blivit en ny marknad för USA-baserade ETF emittenter som vill driva tillväxten. Förra månaden erhöll WisdomTree (NasdaqGS: WETF), den femte största amerikanska ETF-utgivaren, tillstånd av La Comisión Nacional del Sistema de Ahorro para el Retiro (CONSAR), att lansera fyra (4) börshandlade fonder för gränsöverskridande notering. Det finns nu 27 WisdomTree ETFs tillgängliga för mexikanska pensionsfonder.

I november meddelade First Trust att denna ETF-utgivare fått godkännande från CONSAR att sälja First Trust Large Cap Value Opportunities AlphaDEX Fund (NYSEArca: FTA) och First Trust Large Cap Core AlphaDEX Fund (NYSEArca: FEX) till de pensionsfonder som förvaltar pensionerna för Mexikos 51 miljoner pensionärer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.