Följ oss

Nyheter

Kan denna nya ETF stoppa hackare?

Publicerad

den

Kan denna nya ETF stoppa hackare?

Kan denna nya ETF stoppa hackare? Ingen kan ha undgått förra veckans stora problem när Telias servrar hackades. Datorintrång och cyberkrigföring är på uppgång, något som den nya börshandlade fonden HACK tagit fasta på. HACK är en ETF som investerar i företag som arbetar med att förhindra cyberbrott.

PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK) lanserades så sent som i december och förvaltas av ETF Managers Group. HACK är den första ETFen som fokuserar på att äga aktier i publika bolag som är starkt engagerade i den framväxande industrin att skydda kritisk cyberinfrastruktur säger PureFunds. HACK replikerar utvecklingen ISE Cyber Security Index, ett index som följer utvecklingen i företagen aktivt engagerade i att tillhandahålla tjänster för it-säkerhet och för vilka IT-säkerhet verksamhet är en viktig drivkraft för deras affärsmodell. Dessa cyber säkerhetstjänster är avsedda att skydda maskinvara, programvara, nätverk och data från obehörig åtkomst, sårbar, attacker och andra brott mot säkerheten.

29 olika bolag

Indexet består av 29 olika bolag, bland annat VASCO Data Security International Inc (NasdaqGS: VDSI), Palo Alto Networks Inc (NasdaqGS: PANW), Symantc Corp (NasdaqGS: SYMC), Juniper Networks Inc (NasdaqGS: JNPR ), FireEye Inc. (NasdsaqGS: Feye), och Splunk Inc. (NasdaqGS: SPLK). De sex största företagen står för cirka 30 procent av denna börshandlade fonds kapital. HACK har ännu så länge endast köpt in sig i 24 av dessa 29 företag så det kommer förmodligen att justeras ned i framtiden. Förvaltningsomkostnaden ligger i dag på 0,75 procent per år.

Det är inte bara Telia som har drabbats, även stora amerikanska företag, till exempel Home Depot (NYSE: HD), JP Morgan Chase (NYSE: JPM) och Target (NYSE: TGT) har varit offer för dataintrång, något som understryker vikten av produkter och tjänster som tillhandahålls av de företag som finns representerade i HACK.

Så sent som i november sade JP Morgan Chase VD, Jamie Dimon att bankjätten kommer sannolikt kommer att fördubbla utgifterna för sin IT-säkerhet till 500 MUSD inom de närmaste fem åren. Detta är ett av alla stora företagen, vilket indikerar att det är en enorm marknad som kommer att växa fram under de kommande åren. Nätverkssäkerhet förväntas svara för den största andelen av den amerikanska IT-säkerhetsmarknaden under de kommande tio åren, med en förväntad andel av intäkterna på cirka 28,4 procent. Molntjänster spås stå för 8,33 procent under samma prognosperiod enligt Strategic Defence Intelligence.

ISE Cyber Security Index

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.