Följ oss

Nyheter

WisdomTree listar ytterligare fyra ETFer i Mexiko

Publicerad

den

WisdomTree listar ytterligare fyra ETFer i Mexiko

WisdomTree (NasdaqGS: WETF), den femte största amerikanska utgivaren av börshandlade fonder, har utökat sin redan solida närvaro i Latinamerika med det senaste tillkännagivandet om att La Comisión Nacional del Sistema de Ahorro para el Retiro (CONSAR) som reglerar de mexikanska pensionsfonderna, godkänt ytterligare fyra WisdomTree ETFs för gränsöverskridande notering i Latinamerikas näst största ekonomi. WisdomTree listar ytterligare fyra ETFer i Mexiko

Antalet ökar till 27

Det innebär att det totala antalet WisdomTree ETF: er tillgängliga för pensionsfonderna i Mexiko ökar till 27. De fyra ETF: er som nyligen lagts till den gruppen är WisdomTree Europe Hedged Equity Fund (NYSEArca: HEDJ)

WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (NYSEArca: DXJ)

WisdomTree Total Earnings Fund ETF (NYSEArca: EXT)

WisdomTree Earnings 500 Fund (NYSEArca: EPS)

enligt ett pressmeddelande från New York-baserade WisdomTree.

WisdomTree är en av de dominerande USA-baserade leverantörer av ETF: er i Latinamerika. I april förra året godkände CONSAR sex WisdomTree gränsöverskridande listningar av börshandlade fonder i Mexiko. Dessförinnan, meddelade bolaget att 12 av dess ETFs godkändes för försäljning till peruanska pensionsfonder. Peruanska pensionsfonder förvaltar för närvarande 40 miljarder dollar i tillgångar, enligt WisdomTree.

I november 2013 godkände Comisión Clasificadora de Riesgo (CCR), den myndighet som reglerar de chilenska pensionsfondernas investeringar, ytterligare tre WisdomTree ETFs för försäljning till chilenska pensionsfonder, vilket innebär att antalet WisdomTree ETF: er tillgängliga för chilenska pensionsfonder nu uppgår till 13.

Andra WisdomTree ETFs tillgängliga för mexikanska pensionsfonder inkluderar

WisdomTree SmallCap Dividend Fund (NYSEArca: DES)

WisdomTree Equity Income Fund (NYSEArca: DHS)

WisdomTree MidCap Dividend Fund (NYSEArca: DON)

WisdomTree Australia Dividend Fund (NYSEArca: AUSE)

WisdomTree Dividend ex-Financials Fund (NYSEArca: DTN)

WisdomTree Europe SmallCap Dividend Fund (NYSEArca: DFE).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.