Följ oss

Nyheter

VXX ETP för VIX stängs i januari 2019

Publicerad

den

VXX ETP för VIX stängs i januari 2019

Det finns ett ofta bortglömt fakta om börshandlade certifikat. ETNs är ett certifikat och dessa har ett förfallodatum till skillnad från en ETF. Den trader-älskade största volatilitetsstrategin på ETF-marknaden idag, iPath S & P 500 VIX Short Term Futures ETN (VXX). VIX stängs i januari 2019, vilket gör VXXB möjligen är en av de mest intressanta lanseringen på ETP-marknaden i år.

VXX erbjuder exponering för kortfristiga VIX-futureskontrakt. Denna ETP är utgiven av Barclays Bank har VXX 880 miljoner dollar i tillgångar. Det handlas mer än 1,7 miljarder dollar i genomsnitt varje dag. Det är en massiv ETN och oerhört likvid.

Barclays lanserade en ersättning i januari

Som förberedelse för den händelsen lanserade Barclays en ersättning för VXX i år, iPath Serie B S & P 500 VIX Short Term Futures ETN (VXXB), som är praktiskt taget identisk med sin föregångare. VXXB lanserades i januari, och har välkomnats med tystnad. VXXB har bara 137 miljoner dollar i tillgångar och handlar i genomsnitt 1 miljon dollar om dagen. VXXB kan vara den mest misslyckade ETP lanseringen under 2018.

”Kommer VXXB vara bra nog för handlare? ”Kommer denna ETN att utveckla likviditet, eller kommer det ta fem år? Eller kommer VXX-handeln att ta en annan väg? Tillgångar är enklare att överföra än likviditetsöverföring likviditet är som att hämta vatten och flytta det. Det kommer bli svårt. ”

VXXB är ett av ett par VIX-kopplade ETNs som har kommit på marknaden för att ersätta mogna strategier, den andra är iPath Serie B S & P 500 VIX Midterm Futures ETN (VXZB). VXZB kommer att ersätta den utgående iPath S & P 500 VIX Midterm Futures ETN (VXZ), som har 37 miljoner dollar i tillgångar.

VIX stängs i januari 2019, vilket gör VXXB möjligen är en av de mest intressanta lanseringen på ETP-marknaden i år.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.