Följ oss

Nyheter

Valour marknadsuppdatering 18/08/23

Publicerad

den

Valour marknadsuppdatering Bitcoins flashkrasch sent på torsdagen såg BTC korsa mitten av $ 25k-märket mitt i ökande makrobekymmer. Nyheter om den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes ansökan om kapitel 15 konkursskydd fick marknaderna att tumla, med rapporter om att SpaceX avyttrade sina 373 miljoner dollar i BTC-innehav vilket ledde till ett 8% (24h) dopp. Före torsdagens utveckling förblev volatiliteten på historiskt låga nivåer, vilket framgår av BTC: s 90D-volatilitet som ligger under både guld och olja, med en ihållande pressning av marknadslikviditeten citerad som den största bidragande faktorn till Bitcoins nyligen observerade snäva handelsintervall. Intressant nog föreslog kedjedata från CryptoQuant att nära 80% av outnyttjade transaktionsutgångar (UTXO) var i vinst, vilket belyser risken för en potentiell försäljning.

Bitcoins flashkrasch sent på torsdagen såg BTC korsa mitten av $ 25k-märket mitt i ökande makrobekymmer. Nyheter om den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes ansökan om kapitel 15 konkursskydd fick marknaderna att tumla, med rapporter om att SpaceX avyttrade sina 373 miljoner dollar i BTC-innehav vilket ledde till ett 8% (24h) dopp. Före torsdagens utveckling förblev volatiliteten på historiskt låga nivåer, vilket framgår av BTC:s 90D-volatilitet som ligger under både guld och olja, med en ihållande pressning av marknadslikviditeten citerad som den största bidragande faktorn till Bitcoins nyligen observerade snäva handelsintervall. Intressant nog föreslog kedjedata från CryptoQuant att nära 80% av outnyttjade transaktionsutgångar (UTXO) var i vinst, vilket belyser risken för en potentiell försäljning.

Faktum är att investerare hoppades på väsentlig utveckling på ETF-fronten, med SEC: s inbjudan till offentliga kommentarer om Ark Invests ETF som potentiellt skjuter upp ett beslut till 2024. Marknaderna fortsätter att invänta en mängd beslut efter tidigare spot ETF-ansökningar från BlackRock, WisdomTree, Invesco, Valkyrie och många andra, med hjälp av det 240-dagars förlängningsfönster som tillsynsmyndigheten har gett.

Under tiden har Europa godkänt sin första spot Bitcoin ETF och lämnat sina amerikanska motsvarigheter efter, med många som citerar de ogynnsamma regleringsvillkoren som en begränsande faktor i regionens förmåga att förnya sig och konkurrera på den internationella scenen. Vid veckans slut handlades BTC till 26,199 10.7 dollar, en nedgång med 7.7% (XNUMXD).

Ethereum föll kort till mitten av $ 1.5k-märket innan det återhämtade sig till mitten av juni. Som ett eko av BTC: s rörelser positionerar prisnedgången fortfarande ETH under volatilitetsnivåerna för traditionella instrument, inklusive S&P 500 och tekniskt tunga Nasdaq. På regleringsfronten meddelade Coinbase att de har fått godkännande från NFA att fungera som en Futures Commission Merchant och erbjuda kvalificerade amerikanska investerare Ethereum-baserade terminsprodukter. Under tiden har Valkyrie avslöjat sitt försök att ändra sin godkända Bitcoin futures ETF-strategi för att inkludera ETH-futures i ett försök att kringgå den snabbt växande kön till marknaden. Till synes har intrånget av traditionella värdepappersföretag nu sett Bitwise lämna in ett reviderat prospekt för sin spot Bitcoin ETF och ansöka om en lika viktad Bitcoin- och Ether-fond. På ekosystemfronten har betalningsjätten Visa delat en experimentell lösning för att betala gasavgifter på kedjan med ett Visa-kort. Med hjälp av kontoabstraktion och ERC-4337-standarden tar piloten bort behovet av att använda native Ether för gasavgifter, vilket tar bort potentiella ombordstigningshinder för ETH-baserade system i TradFi-omfånget. Vid veckans slut handlades ETH till 1 671 USD, en nedgång med 9,5 % (7D).

BNBs nedgång till $ 215 återspeglade en ny 1Y-låg för Build N Build Chain: s ursprungliga mynt. Till synes oförmögen att distansera sig från det regulatoriska angrepp som riktas mot Binance-börsen, har BNB sett ökande försäljningstryck sedan SEC: s åtgärd i juni förra året. I den senaste utvecklingen har börsen vidtagit rättsliga åtgärder genom att lämna in en skyddsorder mot SEC, med nyligen inlämnade domstolshandlingar som hänvisar till SEC: s sonder som för breda. Under tiden har Binance meddelat stängningen av sin reglerade köp- och säljkryptoarm, Binance Connect. Binance erbjöd företag möjligheten att acceptera kryptobetalningar genom sin betalningsprogramvara och API-lösning och citerade förändrade marknadsförhållanden och utvecklade användarbehov som grund för sitt beslut. Beslutet kommer samtidigt som BNB-nätverket driftsatte sin skalningslösning opBNB Layer-2 på mainnet. Med hjälp av Optimisms OP-stack kommer L2 att ge ökad hastighet, säkerhet och skalbarhet för användarna, med fokus på att förbättra bedrägerisäkra system, kontoabstraktion och interoperabilitet med nätverkets datalagringssystem, BNB Greenfield. Vid veckans stängning handlades BNB till 218 USD, en nedgång med 8,6% (7D).

Market Wrap: Trots Bitcoins frikoppling från traditionella tillgångar påverkade veckans makrohändelser kraftigt kryptoutrymmet för att minska nyligen observerade vinster. Sammantaget är volatiliteten fortfarande låg, med få utvecklingar på ekosystemets sida. Threshold Network lanserade sin tBTC-token på Solana, vilket markerar det första decentraliserade och tillståndsfria sättet för BTC-innehavare att distribuera sina innehav på Solana-blockkedjan. I samarbete med det tvärkedjiga Wormhole-protokollet återspeglar lanseringen nätverkets första integration på en icke-Ethereum Virtual Machine (EVM) -kedja, vilket låser upp tillgången till en rad Solana-baserade DeFi-möjligheter för BTC-innehavare. Avslutar veckan tillkännagav Avalanche Foundation sitt bidrag på 3 miljoner dollar (AVAX) till Dexalot-protokollet för central ordergräns. Som en del av sitt $ 290 miljoner Multiverse-initiativ följer den senaste finansieringen stiftelsens nyligen tillkännagivna $ 50 miljoner fond för att få fler tokeniserade tillgångar till sitt blockchain-nätverk.

Makro och marknader 🏦💱

Veckan bakom: 🗓️⬅️

15/08: USA:s detaljhandel steg 0,7% i juli

16/08: FOMC-protokollet indikerar fortsatt inflationsoro

16/08: Den amerikanska 10-åriga statsobligationsräntan stiger till 4,28%, den högsta nivån på 16 år

16/08: Brittiska 10-åriga obligationsräntor når högsta nivån sedan 2008

17/08: Den kinesiska fastighetsjätten Evergrande ansöker om konkursskydd i USA.

Veckan framöver: 🗓️➡️

20/08: CNY PBoC Prime-ränta för lån

21/08: GER PPI (MoM) (Jul)

22/08: USA försäljning av befintliga bostäder (Jul)

23/08: EUR PMI för tillverkning och tjänster (Aug)

23/08: Försäljning av nya hem i USA (jul)

23/08: PMI för tjänstesektorn i USA (aug)

24/08: US Initial Jobless Claims

25/08: GER BNP (YoY & QoQ) (Q2)

Index för rädsla och girighet 😨🤑

Det multifaktoriella indexet tittar på investerarnas sentiment över Bitcoin och andra stora kryptomarknader och täcker volatilitet, volym, momentum, dominans och sociala trender. En poäng närmare 0 representerar ”Extreme Fear” medan en poäng närmare 100 är kopplad till ”Extreme Greed”. Mot bakgrund av den senaste utvecklingen föll indexet med 14 punkter med nära 1 miljard dollar i likvidationer efter en minskning med 6,4% av det totala marknadsvärdet för kryptotillgångar. När veckan slutade på 37 har indexet flyttat in i det fruktansvärda territoriet med mätaren senast på denna nivå i mars i år

CBOE VIX-index 📉🦘

CBOE VIX Index mäter den implicita volatiliteten för optioner på S&P 500 Index, som traditionellt följer ett omvänt förhållande. Veckan inleddes med en uppgång på 8%, men detaljhandelsvinster och bättre försäljningsdata än väntat antydde ett rådande inflationstryck som fick S&P 500 att sjunka med 0,8%. Rädslan för Kinas försämrade ekonomi bidrog till att S&P nådde nya månadslägsta nivåer, VIX steg med 13,8% (5D) och avslutade veckan på 18,26 (före marknaden).

BTC/DXY korrelation 💵📈

DXY ger en indikation på värdet av USD i förhållande till en korg av valutor från USA:s handelspartners. Pådriven av veckans Fed-besked nådde dollarn sin högsta nivå på 2 månader innan den föll tillbaka något. En blandning av rädsla för ytterligare räntehöjningar, stigande statsobligationsräntor och osäkerhet kring robustheten i Kinas ekonomi ledde till vissa fluktuationer i DXY. I skrivande stund stod DXY på 103.65, med en 1Y-korrelation till BTC på 0.33.

Marknadsdominans 📊👑

Bitcoin dominans: 48,4% (-0,4%)

Ethereum-dominans: 19,1% (+0,2%)

Bitcoin EU Crypto ETP dominans: 56,9% (+0,2%)

Ethereum EU Crypto ETP-dominans: 26,1% (+0,1%)

Uppstigare och fallare 📈🚀

⬆️ THORChain ($RUNE) fortsatte sin uppgång och toppade listan för andra veckan i rad. Med en ökning på 33,5% (7D) klättrade $RUNE till $ 1,60 innan torsdagens marknadsfall såg en återgång till $ 1,46. Den inbyggda token bakom det tvärkedjiga avvecklingsskiktet har sett ökat intresse efter flera betydande ekosystemutvecklingar. Efter introduktionen av streamade swappar har den dagliga volymen fortsatt att se en betydande tillväxt, med THORChain på topp 3 DEX efter att ha introducerat möjligheten för användare att välja mellan tidsoptimerade och prisoptimerade swappar.

⬇️ Conflux ($ CFX) sjönk 26% (7D) och handlade ner till 0.13 $. Den höga genomströmningen, lagstadgade Layer-1 blockchain ledde veckans förluster och föll> 18% (24h). Med tanke på dess ställning som Kinas gränslösa transaktionella ekosystem för globala kryptoprojekt har det inte överraskande påverkats mest negativt av nyheten om Evergrandes konkursansökan, med asiatiska marknader som ser betydande försäljningar mitt i fortsatt ekonomisk oro.

Kommande konferenser

28/08/23 – 30/08/23: Stanford Blockchain Conference, Kalifornien

30/08/23 – 03/09/23: Solana Hacker House, Berlin

Det var allt för den här veckan!

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

De största ETFerna efter börsvärde globalt 2023

Publicerad

den

Vilka är de största ETFerna i världen? Den 16 januari 2023 var State Streets SPDR S&P 500 ETF Trust den högst värderade börshandlade fonden (ETF) globalt, med ett börsvärde på över 365 miljarder US-dollar. Marknadsvärdet för en ETF beräknas genom att multiplicera antalet aktier som emitterats i fonden med aktiekursen.

Vilka är de största ETFerna i världen? Den 16 januari 2023 var State Streets SPDR S&P 500 ETF Trust den högst värderade börshandlade fonden (ETF) globalt, med ett börsvärde på över 365 miljarder US-dollar. Marknadsvärdet för en ETF beräknas genom att multiplicera antalet aktier som emitterats i fonden med aktiekursen.

Denna ETF är också den största ETFen av tillgångar under förvaltning – även om Vanguard Total Stock Market Index Fund, med över 1,2 biljoner amerikanska dollar, är totalt sett den största investeringsfonden av AUM.

Vanguard-fonden är dock annorlunda eftersom aktier i fonden säljs som en mängd olika produkter, av vilka några är strukturerade som ETFer (som den tredje största fonden som listas i denna statistik), medan andra är strukturerade som traditionella fonder.

Vad är ETFer?

ETFer liknar värdepappersfonder genom att de består av en pool av investerares fonder som förvaltas av en oberoende tredje part i syfte att göra en gemensam finansiell investering. ETFer skiljer sig dock genom hur aktier i fonden köps och säljs via en börs, snarare än direkt från fondförvaltaren. Detta ger fördelarna med generellt lägre priser (eftersom transaktionskostnaderna betalas av börsoperatören snarare än fondförvaltaren), och möjligheten till intradagshandel (eftersom aktier i en traditionell fond endast kan köpas och säljas efter stängning).

Den totala mängden tillgångar som förvaltas av ETFer globalt är en sjättedel av summan för aktiefonder, även om gapet i AUM mellan ETFer och fonder i USA är mycket lägre, där ration ligger på en på tre.

Vilka är de största ETF-leverantörerna?

Den största leverantören av ETFer globalt är Blackrock, världens största kapitalförvaltningsbolag. Från och med juli 2022 hade företaget mer än 2,1 biljoner amerikanska dollar av tillgångar under förvaltning i börshandlade fonder bara i USA, medan Blackrocks totala tillgångar under förvaltning för alla produkter nådde nästan tio biljoner dollar. Avrundar de tre bästa leverantörerna av ETFer är andra amerikanska kapitalförvaltare Vanguard och State Street.

Fortsätt läsa

Nyheter

XWEB ETF satsar på aktier från hela världen med låg volatilitet

Publicerad

den

Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C (XWEB ETF) med ISIN-nummer IE0008YN0OY8, försöker spåra MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index. MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt låg volatilitet och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C (XWEB ETF) med ISIN-nummer IE0008YN0OY8, försöker spåra MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index. MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt låg volatilitet och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C är den enda ETF som följer MSCI World Minimum Volatility Low Carbon SRI Screened Select-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom fullständig replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras i ETFen.

ETF lanserades den 5 juli 2023 och har sin hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

MSCI World Minimum Volatility Index (TRN) syftar till att spegla resultatet på följande marknad:

Stora och medelstora företag från globala utvecklade marknader

Optimerad för att uppnå portföljen med den lägsta totala risken, med hjälp av en uppskattad säkerhetskovariansmatris för att producera ett index som har den lägsta absoluta volatiliteten för en given uppsättning begränsningar

Granskas på halvårsbasis

Handla XWEB ETF

Xtrackers MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF 1C (XWEB ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPXWBS
London Stock ExchangeUSDXWEB
XETRAEURXWEB

Största innehav

ISINNamnVikt %LandSektor
US17275R1023CISCO-T ORD1.60%USAInformationsteknologi
US94106L1098WASTE MANAGEMENT ORD1.47%USAIndustri
US7134481081PEPSICO U ORD1.46%USADagligvaror
US4781601046JOHNSON&JOHNSON ORD1.42%USAHealth Care
CH0012005267NOVARTIS ORD1.37%SwitzerlandHealth Care
US58933Y1055MERCK & CO INC ORD1.35%USAHealth Care
CH0012032048ROCHE ORD1.27%SwitzerlandHealth Care
US6200763075MOTOROLA SOLUTIONS ORD1.26%USAInformationsteknologi
US5801351017MCDONALD’S ORD1.20%USASällanköpsvaror
US3755581036GILEAD SCIENCES ORD1.20%USAHealth Care
US2091151041CONSOLIDATED EDISON ORD1.17%USAUtilities
US7607591002REPUBLIC SVCS ORD1.17%USAIndustri
US9311421039WALMART INC ORD1.13%USADagligvaror
DE0005557508DEUTSCHE TELEKOM AG ORD1.12%TysklandKommunikationstjänster
US8425871071SOUTHERN ORD1.10%USAUtilities

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Varför Indien kan vara den perfekta tillväxtmarknaden

Publicerad

den

Idag har vi nöjet att lyssna på Kevin T. Carter, grundare och Chief Investment Officer för EMQQ Global. I det här avsnittet går Kevin igenom hur man investerar på tillväxtmarknader, varför han anser att Indien kan vara den perfekta tillväxtmarknaden, diskuterar sin investeringsfilosofi och belyser utmaningarna med traditionella index, inklusive MSCI Emerging Markets-index.

Idag har vi nöjet att lyssna på Kevin T. Carter, grundare och Chief Investment Officer för EMQQ Global. I det här avsnittet går Kevin igenom hur man investerar på tillväxtmarknader, varför han anser att Indien kan vara den perfekta tillväxtmarknaden, diskuterar sin investeringsfilosofi och belyser utmaningarna med traditionella index, inklusive MSCI Emerging Markets-index.

Vi utforskar också hans intåg på den kinesiska marknaden och de viktigaste aspekterna av den erfarenheten, och betonar konsumentsektorns avgörande roll på tillväxtmarknader och tjusningen hos konsumentorienterade internetföretag.

Vi flyttar fokus till Indiens digitala landskap under utveckling, och utforskar hur nyckelspelare som Reliance Industries, med sitt Jio-initiativ, bidrar till rikstäckande 4G- och 5G-anslutning och hur andra företag, inklusive Zomato och Info Edge, revolutionerar Indiens digitala landskap. Vi avslutar med att Kevin berättar varför han tror att Indiens ekonomiska tillväxt kan överträffa nuvarande förutsägelser. Njut av!

Handla INQQ ETF

HANetf INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF – Acc (INQQ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära