Följ oss

Nyheter

Valour marknadsuppdatering 18/08/23

Publicerad

den

Valour marknadsuppdatering Bitcoins flashkrasch sent på torsdagen såg BTC korsa mitten av $ 25k-märket mitt i ökande makrobekymmer. Nyheter om den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes ansökan om kapitel 15 konkursskydd fick marknaderna att tumla, med rapporter om att SpaceX avyttrade sina 373 miljoner dollar i BTC-innehav vilket ledde till ett 8% (24h) dopp. Före torsdagens utveckling förblev volatiliteten på historiskt låga nivåer, vilket framgår av BTC: s 90D-volatilitet som ligger under både guld och olja, med en ihållande pressning av marknadslikviditeten citerad som den största bidragande faktorn till Bitcoins nyligen observerade snäva handelsintervall. Intressant nog föreslog kedjedata från CryptoQuant att nära 80% av outnyttjade transaktionsutgångar (UTXO) var i vinst, vilket belyser risken för en potentiell försäljning.

Bitcoins flashkrasch sent på torsdagen såg BTC korsa mitten av $ 25k-märket mitt i ökande makrobekymmer. Nyheter om den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes ansökan om kapitel 15 konkursskydd fick marknaderna att tumla, med rapporter om att SpaceX avyttrade sina 373 miljoner dollar i BTC-innehav vilket ledde till ett 8% (24h) dopp. Före torsdagens utveckling förblev volatiliteten på historiskt låga nivåer, vilket framgår av BTC:s 90D-volatilitet som ligger under både guld och olja, med en ihållande pressning av marknadslikviditeten citerad som den största bidragande faktorn till Bitcoins nyligen observerade snäva handelsintervall. Intressant nog föreslog kedjedata från CryptoQuant att nära 80% av outnyttjade transaktionsutgångar (UTXO) var i vinst, vilket belyser risken för en potentiell försäljning.

Faktum är att investerare hoppades på väsentlig utveckling på ETF-fronten, med SEC: s inbjudan till offentliga kommentarer om Ark Invests ETF som potentiellt skjuter upp ett beslut till 2024. Marknaderna fortsätter att invänta en mängd beslut efter tidigare spot ETF-ansökningar från BlackRock, WisdomTree, Invesco, Valkyrie och många andra, med hjälp av det 240-dagars förlängningsfönster som tillsynsmyndigheten har gett.

Under tiden har Europa godkänt sin första spot Bitcoin ETF och lämnat sina amerikanska motsvarigheter efter, med många som citerar de ogynnsamma regleringsvillkoren som en begränsande faktor i regionens förmåga att förnya sig och konkurrera på den internationella scenen. Vid veckans slut handlades BTC till 26,199 10.7 dollar, en nedgång med 7.7% (XNUMXD).

Ethereum föll kort till mitten av $ 1.5k-märket innan det återhämtade sig till mitten av juni. Som ett eko av BTC: s rörelser positionerar prisnedgången fortfarande ETH under volatilitetsnivåerna för traditionella instrument, inklusive S&P 500 och tekniskt tunga Nasdaq. På regleringsfronten meddelade Coinbase att de har fått godkännande från NFA att fungera som en Futures Commission Merchant och erbjuda kvalificerade amerikanska investerare Ethereum-baserade terminsprodukter. Under tiden har Valkyrie avslöjat sitt försök att ändra sin godkända Bitcoin futures ETF-strategi för att inkludera ETH-futures i ett försök att kringgå den snabbt växande kön till marknaden. Till synes har intrånget av traditionella värdepappersföretag nu sett Bitwise lämna in ett reviderat prospekt för sin spot Bitcoin ETF och ansöka om en lika viktad Bitcoin- och Ether-fond. På ekosystemfronten har betalningsjätten Visa delat en experimentell lösning för att betala gasavgifter på kedjan med ett Visa-kort. Med hjälp av kontoabstraktion och ERC-4337-standarden tar piloten bort behovet av att använda native Ether för gasavgifter, vilket tar bort potentiella ombordstigningshinder för ETH-baserade system i TradFi-omfånget. Vid veckans slut handlades ETH till 1 671 USD, en nedgång med 9,5 % (7D).

BNBs nedgång till $ 215 återspeglade en ny 1Y-låg för Build N Build Chain: s ursprungliga mynt. Till synes oförmögen att distansera sig från det regulatoriska angrepp som riktas mot Binance-börsen, har BNB sett ökande försäljningstryck sedan SEC: s åtgärd i juni förra året. I den senaste utvecklingen har börsen vidtagit rättsliga åtgärder genom att lämna in en skyddsorder mot SEC, med nyligen inlämnade domstolshandlingar som hänvisar till SEC: s sonder som för breda. Under tiden har Binance meddelat stängningen av sin reglerade köp- och säljkryptoarm, Binance Connect. Binance erbjöd företag möjligheten att acceptera kryptobetalningar genom sin betalningsprogramvara och API-lösning och citerade förändrade marknadsförhållanden och utvecklade användarbehov som grund för sitt beslut. Beslutet kommer samtidigt som BNB-nätverket driftsatte sin skalningslösning opBNB Layer-2 på mainnet. Med hjälp av Optimisms OP-stack kommer L2 att ge ökad hastighet, säkerhet och skalbarhet för användarna, med fokus på att förbättra bedrägerisäkra system, kontoabstraktion och interoperabilitet med nätverkets datalagringssystem, BNB Greenfield. Vid veckans stängning handlades BNB till 218 USD, en nedgång med 8,6% (7D).

Market Wrap: Trots Bitcoins frikoppling från traditionella tillgångar påverkade veckans makrohändelser kraftigt kryptoutrymmet för att minska nyligen observerade vinster. Sammantaget är volatiliteten fortfarande låg, med få utvecklingar på ekosystemets sida. Threshold Network lanserade sin tBTC-token på Solana, vilket markerar det första decentraliserade och tillståndsfria sättet för BTC-innehavare att distribuera sina innehav på Solana-blockkedjan. I samarbete med det tvärkedjiga Wormhole-protokollet återspeglar lanseringen nätverkets första integration på en icke-Ethereum Virtual Machine (EVM) -kedja, vilket låser upp tillgången till en rad Solana-baserade DeFi-möjligheter för BTC-innehavare. Avslutar veckan tillkännagav Avalanche Foundation sitt bidrag på 3 miljoner dollar (AVAX) till Dexalot-protokollet för central ordergräns. Som en del av sitt $ 290 miljoner Multiverse-initiativ följer den senaste finansieringen stiftelsens nyligen tillkännagivna $ 50 miljoner fond för att få fler tokeniserade tillgångar till sitt blockchain-nätverk.

Makro och marknader 🏦💱

Veckan bakom: 🗓️⬅️

15/08: USA:s detaljhandel steg 0,7% i juli

16/08: FOMC-protokollet indikerar fortsatt inflationsoro

16/08: Den amerikanska 10-åriga statsobligationsräntan stiger till 4,28%, den högsta nivån på 16 år

16/08: Brittiska 10-åriga obligationsräntor når högsta nivån sedan 2008

17/08: Den kinesiska fastighetsjätten Evergrande ansöker om konkursskydd i USA.

Veckan framöver: 🗓️➡️

20/08: CNY PBoC Prime-ränta för lån

21/08: GER PPI (MoM) (Jul)

22/08: USA försäljning av befintliga bostäder (Jul)

23/08: EUR PMI för tillverkning och tjänster (Aug)

23/08: Försäljning av nya hem i USA (jul)

23/08: PMI för tjänstesektorn i USA (aug)

24/08: US Initial Jobless Claims

25/08: GER BNP (YoY & QoQ) (Q2)

Index för rädsla och girighet 😨🤑

Det multifaktoriella indexet tittar på investerarnas sentiment över Bitcoin och andra stora kryptomarknader och täcker volatilitet, volym, momentum, dominans och sociala trender. En poäng närmare 0 representerar ”Extreme Fear” medan en poäng närmare 100 är kopplad till ”Extreme Greed”. Mot bakgrund av den senaste utvecklingen föll indexet med 14 punkter med nära 1 miljard dollar i likvidationer efter en minskning med 6,4% av det totala marknadsvärdet för kryptotillgångar. När veckan slutade på 37 har indexet flyttat in i det fruktansvärda territoriet med mätaren senast på denna nivå i mars i år

CBOE VIX-index 📉🦘

CBOE VIX Index mäter den implicita volatiliteten för optioner på S&P 500 Index, som traditionellt följer ett omvänt förhållande. Veckan inleddes med en uppgång på 8%, men detaljhandelsvinster och bättre försäljningsdata än väntat antydde ett rådande inflationstryck som fick S&P 500 att sjunka med 0,8%. Rädslan för Kinas försämrade ekonomi bidrog till att S&P nådde nya månadslägsta nivåer, VIX steg med 13,8% (5D) och avslutade veckan på 18,26 (före marknaden).

BTC/DXY korrelation 💵📈

DXY ger en indikation på värdet av USD i förhållande till en korg av valutor från USA:s handelspartners. Pådriven av veckans Fed-besked nådde dollarn sin högsta nivå på 2 månader innan den föll tillbaka något. En blandning av rädsla för ytterligare räntehöjningar, stigande statsobligationsräntor och osäkerhet kring robustheten i Kinas ekonomi ledde till vissa fluktuationer i DXY. I skrivande stund stod DXY på 103.65, med en 1Y-korrelation till BTC på 0.33.

Marknadsdominans 📊👑

Bitcoin dominans: 48,4% (-0,4%)

Ethereum-dominans: 19,1% (+0,2%)

Bitcoin EU Crypto ETP dominans: 56,9% (+0,2%)

Ethereum EU Crypto ETP-dominans: 26,1% (+0,1%)

Uppstigare och fallare 📈🚀

⬆️ THORChain ($RUNE) fortsatte sin uppgång och toppade listan för andra veckan i rad. Med en ökning på 33,5% (7D) klättrade $RUNE till $ 1,60 innan torsdagens marknadsfall såg en återgång till $ 1,46. Den inbyggda token bakom det tvärkedjiga avvecklingsskiktet har sett ökat intresse efter flera betydande ekosystemutvecklingar. Efter introduktionen av streamade swappar har den dagliga volymen fortsatt att se en betydande tillväxt, med THORChain på topp 3 DEX efter att ha introducerat möjligheten för användare att välja mellan tidsoptimerade och prisoptimerade swappar.

⬇️ Conflux ($ CFX) sjönk 26% (7D) och handlade ner till 0.13 $. Den höga genomströmningen, lagstadgade Layer-1 blockchain ledde veckans förluster och föll> 18% (24h). Med tanke på dess ställning som Kinas gränslösa transaktionella ekosystem för globala kryptoprojekt har det inte överraskande påverkats mest negativt av nyheten om Evergrandes konkursansökan, med asiatiska marknader som ser betydande försäljningar mitt i fortsatt ekonomisk oro.

Kommande konferenser

28/08/23 – 30/08/23: Stanford Blockchain Conference, Kalifornien

30/08/23 – 03/09/23: Solana Hacker House, Berlin

Det var allt för den här veckan!

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Ny ETF från Xtrackers ger tillgång till klimat- och hållbarhetsorienterade företag i Europa

Publicerad

den

Sedan i veckan har en ny börshandlad fond utgiven av Xtrackers, som Ny ETF från Xtrackers ger tillgång till klimat- och hållbarhetsorienterade företag i Europa, kunnat handlas via Xetra och Börse Frankfurt. Xtrackers MSCI Europe ESG UCITS ETF (XZEP) följer utvecklingen av MSCI Europe Low Carbon SRI Leaders Index. Den innehåller endast företag från utvecklade europeiska länder som ingår i MSCI Europe Index och som har en hög prestanda inom områdena miljö, social och företagsstyrning. Dessutom har dessa företag ett lägre koldioxidavtryck jämfört med sina kollegor.

Sedan i veckan har en ny börshandlad fond utgiven av Xtrackers, som ger tillgång till klimat- och hållbarhetsorienterade företag i Europa, kunnat handlas via Xetra och Börse Frankfurt. Xtrackers MSCI Europe ESG UCITS ETF (XZEP) följer utvecklingen av MSCI Europe Low Carbon SRI Leaders Index. Den innehåller endast företag från utvecklade europeiska länder som ingår i MSCI Europe Index och som har en hög prestanda inom områdena miljö, social och företagsstyrning. Dessutom har dessa företag ett lägre koldioxidavtryck jämfört med sina kollegor.

I dagsläget omfattar referensindexet cirka 200 företag från olika sektorer som sjukvård, finans och industri. De starkast representerade länderna är Danmark, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna och Schweiz.

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 180 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

Din guide till handel med platina

Publicerad

den

Varför är platinamarknaden viktig för råvaruhandlare? Din guide till handel med platina. Platina nämndes först av den italienske forskaren Julius Caesar Scaliger 1557 och är en av de dyraste varorna. Tillsammans med silver och guld är platina sällsynt och tillhör kategorin ädelmetaller.

Varför är platinamarknaden viktig för råvaruhandlare? Din guide till handel med platina. Platina nämndes först av den italienske forskaren Julius Caesar Scaliger 1557 och är en av de dyraste varorna. Tillsammans med silver och guld är platina sällsynt och tillhör kategorin ädelmetaller.

Platina är en tät, formbar metall, som utgör grunden för platinafamiljen, även känd som platinagruppmetaller (PGM). Den består av 6 metaller med liknande kemiska och fysikaliska egenskaper, inklusive: iridium, palladium, osmium, rutenium, rodium och, naturligtvis, platina.

Ädelmetallen är ännu mer sällsynt än guld. Årligen utvinner gruvarbetare endast 130 ton platina, jämfört med 1 700 ton guld. Kostnaden för gruvdrift per troy ounce är också dubbelt så dyr.

Platinamarknadens öppettider

CME Globex tillhandahåller elektronisk handel 24 timmar/6 dagar i veckan:

Söndag till fredag, 18:00 – 17:00, med 60 minuters paus varje dag.

Om du väljer att handla med CFD:er kan du följa platinapriserna live i amerikanska dollar med det omfattande platinaprisdiagrammet:

Måndag till torsdag, kl. 00.00–21.00 och kl. 22.05–00.00

Fredag, 00.00 – 21.00

Söndag, 22.05 – 00.00

Hur man handlar med platina

Det finns flera viktiga skäl att handla platina:

Diversifiering

Förekomsten av platinaråvaran i en aktieportfölj kan sänka volatiliteten, på grund av avsaknaden av en korrelation mellan metallen och andra tillgångsklasser.

Safe haven

Råvaror kan fungera som en fristad i tider av global ekonomisk osäkerhet och marknadsturbulens, eftersom de kan behålla sitt värde.

Inflationssäkring

Råvarors inneboende värde är oberoende av valutor. De kommer ofta att behålla sitt värde, även om en valuta faller under en period av inflation.

Spekulationer om platina spotpriser

Råvaror kan vara mycket volatila och uppleva vilda prissvängningar. Att handla med platina-CFD är ett sätt att försöka dra nytta av drastiska fluktuationer i platinapriset.

Att handla platina kräver viss övervägande, på grund av marknadens tillfälliga höga volatilitet och ett brett utbud av tillgängliga instrument, från platinaderivat, såsom terminer och CFD:er, till platinagruvbolagsaktier.

Metallens betydelse som industrimaterial, dess relativt låga produktion och koncentration bland ett fåtal leverantörer kan göra dess pris volatil. Att handla med platina kan resultera i en hög grad av risk. Chansen att göra stora vinster går hand i hand med risken för stora förluster.

Hur man handlar med platina-CFD:er

Ett av de enklaste och mest populära sätten att handla platina är med CFD:er.

Ett contract for difference (CFD) är en typ av kontrakt mellan en handlare och en mäklare för att försöka dra nytta av prisskillnaden mellan att öppna och stänga handeln.

Att investera i platina-CFD:er sparar dig besväret med att betala för platinalagring. Dessutom ger CFD:er dig möjligheten att handla platina i båda riktningarna. Oavsett om du har en positiv eller negativ syn på platinaprisprognosen och prognoserna, kan du försöka dra nytta av antingen den uppåtgående eller nedåtgående framtida prisrörelsen.

Dessutom är handel med platina via CFD ofta provisionsfri, med mäklare som gör en liten vinst på spreaden – och handlare försöker dra nytta av den totala prisförändringen.

Dessutom innebär 10%-marginalen som erbjuds av mäklarna att du endast behöver sätta in 10% av värdet av handeln du vill öppna, och resten täcks av din CFD-leverantör. Till exempel, om du vill göra en affär för 1 000 USD i platina-CFD:er och din mäklare kräver 10 % marginal, behöver du bara 100 USD som startkapital för att öppna handeln. (Observera att olika mäklare har olika regler och erbjudanden).

Topp 5 platinamarknadsföretag

Att köpa aktier i gruv- och prospekteringsföretag är ett annat populärt, om än indirekt sätt att handla med platina. I tider när platina stiger kan investerare i platinaaktier tjäna pengar. En lista över några av nyckelaktörerna på platinamarknaden inkluderar följande verksamheter:

Anglo American Platinum

Världens största primärproducent av platina. Det står för 38 % av det globala årliga utbudet av platina. Bolagets aktier är noterade på Johannesburg Stock Exchange (JSE).

Impala Platinum

En ledande tillverkare av platina och tillhörande platinametaller. Ursprungligen var företaget känt som Bishopsgate Platinum. Dess aktier är noterade på Johannesburg (JSE) och London Stock Exchange (LSE).

Lonmin

En brittisk tillverkare av metaller från platinagruppen. Den populära brittiska tidningen Observer ägde en gång verksamheten. Lonmins aktier är noterade på Johannesburg (JSE) och London Stock Exchange (LSE).

Norilsk Nickel

Ryskt nickel- och palladiumgruv- och smältverk. Bolagets aktier är noterade på London (LSE) och Moskvabörsen (MCX).

Sibanye Stillwater

Världens tredje största producent av platina, även involverad i guldproduktion. Bolagets aktier är noterade på Johannesburg (JSE) och New York Stock Exchange (NYSE).

Platina pris historik

Historiskt sett är platina föremål för både investeringar och industriell efterfrågan, vilket avsevärt driver priset. När det gäller globalt utbud står Sydafrika för en stor andel av platinaproduktionen och denna produktion har också en stark inverkan på priset.

Därför är de främsta drivkrafterna för platinapriset:

Sydafrikas ekonomi

95 % av världens platinareserver tillhör Sydafrika, vilket gör det till en ledande platinaproducent med 75 % av den globala platinatillgången. Volatila marknader på grund av politisk oro eller arbetsstrejker kan bromsa produktionen.

Hälsa i den internationella bilindustrin

40 % av världens efterfrågan på platina kommer från katalysatorer. Därför har bilindustrin en betydande inverkan på priserna på platinaråvaror. När bilindustrin är vid god hälsa, tenderar platina att prestera bättre.

Utveckling av elfordon

Den ökande populariteten och efterfrågan på elfordon är något som kan minska efterfrågan på platina.

Förändringar i katalytisk omvandlarteknologi

På grund av ett relativt högt pris på platina letar biltillverkare efter alternativ teknik. Med utvecklingen av dessa teknologier kan efterfrågan på platina minska.

Investeringsefterfrågan

Även om investeringsefterfrågan på platinaråvara endast representerar en liten del av den totala årliga efterfrågan, kan svaghet i US-dollar och höga priser på guld orsaka ökat investerares intresse för platina.

När det gäller historisk prisåtgärd nådde platina sin rekordhögsta nivå på 2 253 USD per oz i mars 2008. Platinas rekordlåga rekord på 97,70 USD inträffade i januari 1972.

Under 2017 låg det genomsnittliga priset för platina på 948 $ per troy ounce. Under 2018 uppskattas det genomsnittliga platinapriset till cirka 1 090 dollar. Det senaste platinapriset per ounce (oz) i slutet av november 2019 svävade runt 901 USD.

För att följa de senaste upp- och nedgångarna för platinapriset, kolla in vårt live platinaprisdiagram.

Var kommer platina ifrån?

Enligt några nya uppskattningar uppgår den årliga brytningen av platina till över 170 000 kilogram. Denna siffra tenderar dock att minska på grund av nedskärningarna i platinaproduktionen, orsakade av de relativt låga priserna. De största platinareserverna finns vid Bushveld Complex i Sydafrika, som står för mer än 75 % av världens produktion.

Samtidigt inkluderar de fem bästa platinagruvländerna följande:

RankLandProduktion i kilogram
#1Sydafrika120,000
#2Ryssland23,000
#3Zimbabwe13,000
#4Kanada9,000
#5USA3,900

Hälften av den globala efterfrågan på platina kommer från Europa, medan Nordamerika och Japan tar 10-15 % vardera. 5% går till Kina och resterande del delas över resten av världen.

Vilka länder är rikast när det gäller PGM-reserver?

90 % av världens PGM-reserver finns i Sydafrika, vilket gör den till den viktigaste platinahållaren. Andra fyra ledare inkluderar följande länder:

RankLandMängd platina i kilogram
#1Sydafrika63,000,000
#2Zimbabwe1,200,000
#3Ryssland1,100,000
#4USA900,000
#5Kanada310,000

Vilka är de fyra bästa användningsområdena för platina?

Platina är en mångsidig metall med ett gäng unika egenskaper, vilket gör den populär bland olika industrier. Men listan över stora applikationer inkluderar följande:

Bilindustrin

40 % av bruttoefterfrågan på platina kommer från bilindustrin. Sedan 1970-talet, när luftkvalitetslagarna krävde katalysatorer på bilar för att minska farliga utsläpp, har biltillverkarna använt platina för att tillverka dem.

Smycken

30 % av den globala bruttoefterfrågan på platina kommer från smyckesindustrin. Dess tilltalande glänsande utseende och motståndskraft mot missfärgning gör den till en populär metall för tillverkning av ringar, armband, halsband och klockor.

Industriell användning

25 % av platina används för att producera olika industriprodukter, inklusive:

Syresensorer

Turbinmotorer

Tändstift

Tandvårdsutrustning

Antitumörmedel

Investeringsefterfrågan

5 % av efterfrågan på platina kommer från investerare. De kan köpa platina i form av mynt och ädelmetaller för att diversifiera sina portföljer och säkra dem mot eventuella förluster från inflation.

Fortsätt läsa

Nyheter

36B7 ETF investerar i företagsobligationer från hela världen valutasäkrade till euro

Publicerad

den

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF EUR Hedged (Dist) (36B7 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF EUR Hedged (Dist) (36B7 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % p.a.. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Global Corporate Bond UCITS ETF EUR Hedged (Dist) har 418 miljoner euro under förvaltning. 36B7ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Varför 36B7?

Diversifierad exponering mot globala företagsobligationer

Direktinvesteringar i företagsobligationer över sektorer (industri, allmännyttiga och finansiella företag)

Obligationsexponering med investeringsgrad

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av företagsobligationer av investeringsklass från emittenter på tillväxtmarknader och utvecklade marknader.

Investeringsstrategi

Bloomberg Global Aggregate Corporate (EUR Hedged)-index följer amerikanska dollar denominerade företagsobligationer utgivna av företag över hela världen. Alla löptider ingår. Betyg: Investment Grade. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla 36B7 ETF

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF EUR Hedged (Dist) (36B7 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR36B7
Stuttgart Stock ExchangeEUR36B7
XETRAEUR36B7

Största innehav

EmittentVikt (%)
BANK OF AMERICA CORP1.83
JPMORGAN CHASE & CO1.62
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE1.28
MORGAN STANLEY1.15
CITIGROUP INC1.13
WELLS FARGO & COMPANY1.12
VERIZON COMMUNICATIONS INC0.98
AT&T INC0.96
APPLE INC0.85
HSBC HOLDINGS PLC0.78

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära