Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 46 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 46 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare

Vinnare och förlorare ETFer vecka 46 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 46 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

Som vanligt ser vi iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) på listan, denna ETN brukar alltid finnas med bland de börshandlade produkter som stigit eller fallit mest. Det går således att göra bra affärer i denna ETN, men den som hamnar fel tar en lika stor risk.

First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) är en börshandlade fond som replikerar det index som heter ISE-REVERE Natural Gas Index, vilket består av amerikanska börsnoterade bolag som har en betydande andel av sina intäkter från prospektering och produktion av naturgas. De företag vars bevisade reserver av naturgas inte uppfyller vissa krav elimineras från indexberäkningen.

Samtliga företag rangordnas på grundval av fyra olika metoder, exempel p/e-tal, book/value, avkastning på eget kapital samt orrelation till naturgaspriset. För att ett företag skall få ingå i det underliggande indexet krävs det att de uppfyller kraven på marknadsvärde och en ha en god spridning på sina aktier. Indexet ombalanseras på kvartalsbasis.

Vinnare

iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) +21,72 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) +1,85 procent
Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) 1,18 procent
CurrencyShares Australian Dollar ETF (NYSEArca: FXA) + 0,7 procent

Förlorare

Guggenheim Solar ETF (NYSEArca: TAN) -12,38 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -9,15 procent
United States Oil (NYSEArca: USO) -8,22 procent
United States Brent Oil (NYSEArca: BNO) –8,07 procent
First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) -7,74 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.