Följ oss

Nyheter

Tyskland beredd att låta Grekland lämna eurosamarbetet

Publicerad

den

Tyskland beredd att låta Grekland lämna eurosamarbetet. Både förbundskansler Angela Merkel och finansminister Wolfgang Schaeuble tror euroområdet

Tyskland beredd att låta Grekland lämna eurosamarbetet. Både förbundskansler Angela Merkel och finansminister Wolfgang Schaeuble tror euroområdet har genomfört tillräckligt reformer sedan höjden av den regionala krisen under 2012 för att göra ett potentiellt grekiskt utträde hanterbar, säger Der Spiegel på lördag.

Enligt rapporten, anser den tyska regeringen ett grekiskt utträde nästan är oundvikligt om det vänsterinriktade anti-åtstramningspartiet Syriza leds av Alexis Tsipras vinner nyvalet i Grekland den 25 januari.

Syriza, grekiska ΣΥΡΙΖΑ, är ett demokratiskt socialistiskt politiskt parti i Grekland. Partiet var ursprungligen en koalition av vänsterorienterade politiska partier i Grekland och bildades år 2004. Den 22 maj 2012 ombildades koalitionen till ett politiskt parti, för att kunna erhålla de 50 extra mandat som tilldelas det största partiet i de grekiska parlamentsvalen.

Partiet leds av Alexis Tsipras, som också är Greklands premiärminister sedan den 26 januari 2015 sedan Syriza ingått en koalition med det nationalkonservativa partiet Oberoende greker.

21 augusti 2015 bröt sig 25 av Syrizas 149 parlamentsledamöter ur partiet och bildade det nya partiet Folklig enighet.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Tyskland vill att Grekland stannar i eurosamarbetet - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.