Följ oss

Nyheter

Tyskland vill att Grekland stannar i eurosamarbetet

Publicerad

den

Tyskland vill att Grekland stannar i eurosamarbetet

Tyskland vill att Grekland stannar i eurosamarbetet. Under kvällen säger Tysklands biträdande finansminister, Sigmar Gabriel, sagt att Tyskland vill att Grekland stannar i eurosamarbetet. Han tillägger dessutom att det inte finns några planer för motsatsen.

Uttalandet är ett implicit svar på en tidigare rapport där Berlin anser ”Grexit” vara nästan oundvikligt om vänsterpartiet, tillika oppositionspartiet, Syriza vinner Greklands nyval i slutet av januari. Syriza vill avbryta åtstramningsåtgärderna och avveckla en stor del av den grekiska skulden.

Peter Bofinger, ekonomisk rådgivare till den tyska regeringen, varnade också för Grexit. Han säger att det skulle bli många höga risker för stabiliteten i euroområdet med ett sådant steg Det skulle liknas vid att släppa ut en ande ur flaskan som skulle vara svårt att kontrollera. Det finns också en risk för att det Bofinger menar är Pandoras ask. Pandoras ask var en ask som Pandora fick av den grekiske guden Zeus, med stränga order om att den inte fick öppnas. När Pandora likväl öppnade asken visade det sig att den innehöll en mängd olyckor och sjukdomar som flög ut över världen. När Pandora stängde asken hade nästan hela dess innehåll redan flugit ut. Det enda som fanns kvar på botten av asken var Hoppet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.