Följ oss

Nyheter

Tom Lydon pratar om Alibabas IPO och ETFer på CNBC

Publicerad

den

Tom Lydon pratar om Alibabas IPO och ETFer på CNBC

ETF Trends Tom Lydon pratar om Alibabas IPO och ETFer på CNBC tillsammans med CNBCs Jeff Cox på måndagskvällen och diskuterade vilken effekt denna IPO har på börshandlade fonder. Vi har tidigare skrivit om att Alibaba inte kommer att kunna ingå i flera av de största och mest populära ETFerna som till exempel SPDR S&P 500 ETF (NYSEArca: SPY) eller PowerShares QQQ (NasdaqGM:QQQ).

Det råder också delade meningar bland indexleverantörerna om huruvida Alibabas aktie skall tillåtas ingå i de stora globala index som används av några av de största ETFerna med fokus på tillväxtmarknaderna, så kallade emerging markets.

Förra veckan sade S & P Dow Jones Index att Alibaba kommer att vara kunna komma att ingå i alla vanliga S & P Dow Jones Global Benchmarks som inkluderar kinesiska aktier. Rivalen MSCI (NYSE: MSCI) är överväger regelförändringar som kan betyda att Alibaba kan komma att ingå i en del av deras index men det kommer inte kunna att ske förrän tidigast i mars 2015.

På måndagen avslöjades att Alibaba inte kommer att ingå i First Trust US IPO Index Fund (NYSEArca: FPX), den största ETFen med fokus på nyintroducerade aktier. Däremot kan en ny internationell motsvarighet till FPX komma att lanseras nästa månad och denna ETF kan inkludera Alibaba bland sina innehav.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.