Följ oss

Nyheter

Teamet bakom en miljard dollar Bitcoin ETP lanserar en första Litecoin ETP på Xetra

Publicerad

den

ETC Group som ligger bakom bakom en miljard dollar Bitcoin ETP lanserar en första Litecoin ETP på Xetra är inställt på att lista ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC)

ETC Group som ligger bakom bakom en miljard dollar Bitcoin ETP lanserar en första Litecoin ETPXetra är inställt på att lista ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) i april, den första Litecoin börshandlade produkten (ETP) som noteras på Deutsche Borse.

Den nya lanseringen följer den enorma framgången med ETC Groups första produkt BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin, som noterades på Deutsche Börses XETRA i juni 2020 har samlat över 1 miljard dollar i AUM och lanseringen av ETC Group Physical Ethereum ETC, den första Ethereum-börshandlade produkten i mars 2021

Den nya fysiskt uppbackade Litecoin ETC kommer att vara en central motpartsklarerad börshandlad produkt och spårar priset på Litecoin-kryptovalutan med säkerhet och likviditet vid handel på reglerade marknader.

Litecoin-, Bitcoin- och Ethereum-produkterna från ETC Group distribueras på HANetf-plattformen tillsammans med dess befintliga utbud av innovativa ETF:er och ETP:er

Beräknas lanserar den 14 april 2021

ETC Group, en specialiserad leverantör av innovativa värdepapper med digital tillgång, har meddelat att de kommer att notera LTCetc – ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) på Deutsche Börses XETRA-plattform onsdagen den 14 april 2021. Den börshandlade kryptovalutan är strukturerad som en tillgångssäker skuldsäkerhet utfärdad i Tyskland och marknadsförs och distribueras av HANetf.

ETC Groups Physical Litecoin ETC (Ticker: LITE) spårar priset på Litecoin och ger investerare en institutionell löneprodukt som får exponering för Litecoin-kryptovalutan. ELTC är den första Litecoin-produkten som listas på Xetra och kommer att godkännas som central motpart.

Lanseringen följer den enorma framgången med ETC Groups första produkt – BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (ticker BTCE) – som lanserades på XETRA i juni förra året, som har sett sina tillgångar under förvaltning växa till över en miljard dollar på bara sju månader. BTCE omsatte 925 miljoner EUR på Xetra i februari med en marknadsandel på 79,4% av ETN-segmentet i Xetra och var den mest omsatta ETP i hela Xetra.

Det är den tredje krypto-ETC från ETP Group – tidigare i mars noterade ETC Group Physical Ethereum ETC (Ticker: ZETH) som spårar priset på Ether och var den första Ethereum ETP som noterades på Deutsche Borse. ZETH handlade över en miljon dollar under den första lanseringsveckan och hade spreadar på bara 23 punkter.

Detta växande utbud av krypto-ETC:er ger investerare flera fördelar jämfört med att investera direkt i kryptovalutorna de spårar. Handlade på reglerade marknader kan investerare köpa och sälja ETC på samma sätt som de skulle när de handlade konventionella aktier, med samma reglerande skydd. ELTC kommer att vara central motpartcleared (CCP).

Första gången Lite Coin kommer att blir godkänt globalt som central motpar

Central motpartsclearing saknas på underliggande kryptovalutamarknader, men är en funktion som investerare förväntar sig när de handlar en ETP på en reglerad börs, eftersom det kraftigt minskar motpartsrisken vid handel. ELTC har en förvaltningsavgift på 2%.

Bradley Duke, VD för ETC Group sade: ”Litecoin har ökat med 342% under de senaste 12 månaderna och är den nittonde största kryptovalutan med marknadsvärde på 14,6 miljarder dollar med ökande intresse från institutionella och privatinvesterare. Det talas ofta om som silver till Bitcoins guld.

”Den nuvarande ekonomiska osäkerheten har understrukit kryptotillgångarnas attraktion för investerare eftersom de erbjuder möjligheter till diversifiering från traditionella tillgångar som aktier och obligationer och starka säkringskvaliteter mot inflation. Men det är en fullsatt marknad med mer än 8 700 kryptovalutor, vilket gör det svårt för investerare att välja tillgångar och lagra och hantera dem.

Ett säkrare och mer transparent sätt att få exponering mot Litecoin

”Vår fysiskt stödda Bitcoin ETC (BTCE) var utformad för att ge investerare ett säkrare och mer transparent sätt att få exponering för Bitcoin och vi kan nu erbjuda samma fördelar för Litecoin med noteringen av ETC Group Physical Litecoin ETC utöver ETC Group Physical Ethereum ETC, som lanserades tidigare denna månad.

”Institutionella investerare kräver reglerade kryptoprodukter som är säkra, likvida och centrala motparter godkända och ETC Group bygger produkter som följer de komplexa och krävande standarderna för den institutionella investeraren.

”Traditionella marknader kommer att förbli volatila under en tid, vilket ökar efterfrågan på alternativ som kryptovalutor. Till skillnad från tidigare möten i kryptovalutor är den nuvarande den första som får stöd av både privatpersoner och institutionella investerare, vilket gör detta till den perfekta tiden att starta ELTC.

Hector McNeil, medgrundare och co-CEO på HANetf, sa ”Vi är glada över att kunna stödja den pågående expansionen inom ETC Group och lanseringen av deras tredje krypto-ETC med noteringen av ETC Group Physical Litecoin ETC. ETC Group är starkt etablerat som en marknadsledare när det gäller att erbjuda investeringsprodukter fokuserade på kryptotillgångar. Den stora framgången med deras första produkt, BTCE, som nådde över 1 miljard dollar i tillgångar på drygt sju månader sedan notering3 visar den växande efterfrågan på produkter som gör det möjligt för investerare att undvika oro över den tekniska utmaningen att köpa och lagra kryptovalutor. ETP: er är noterade på en reglerad börs och investerare köper dem via reglerade mäklare. Detta är utan tvekan det mest robusta sättet att handla och investera i kryptovalutor. ”

Var och hur kan ELTC handlas?

ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) kommer atthandlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan ZETH handlas?

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *