Följ oss

Nyheter

Så går börsen i dag 20140131

Publicerad

den

Så går börsen i dag 20140131

Så går börsen i dag 20140131. Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 31/1-2014. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser kommer att läggas ut regelbundet, oftast fredagar och kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så går börsen i dag 20140131

God Morgon! 

08:55 OMX-INDEX (1302,83) öppnade gårdagen i negativ anda med ett första tick på 1302,10. Under dagen fick marknaden smälta Ericssons, Telias, H&M:s och ATCO:s kvartalsrapporter. Trots att bara Ericsson lyckades stiga klarade sig OMX relativt helskinnad. Marknaden fortsatte att fundera hela dagen och OMX stängde 1302,83 på samma nivå som man öppnat. Idag firar kineserna nyår så de är hemma och skjuter fyrverkeri. Nu på morgonen har ELUX B släppt sin kvartalsrapport och den landade lägre än väntat till ett rörelseresultat exklusive extraordinära kostnader 1.223 mkr mot väntade 1.348 mkr. Den viktiga marginalen hamnade på 4,2 % mot väntade +4,6 %. Utsikterna för USA-marknaden är de samma medan man tror på lite positiv utveckling i Europa (förut kommunicerade man ofröändrat). Vår utsaga i går morse i morse i OMX-Krönikan lät så här:

”…08:52 OMX-INDEX (1310,13): Vår bedömning är OMX befinner sig i våg C. Den andra av två nedgångsfaser i en rekylfas. Normalt sett blir denna våg mest aggressiv på nedsidan. Det vi hittills har sett indikerar att vi befinner och just i en C-våg. Huvudscenariot är att OMX vänder ned kraftfullt inom kort för en påhälsning av 1280. Som det ser ut nu finns inga tecken på en vändning uppåt. Här är befintlig våg räkning:

Våg A (nedåt-våg):Avklarad igår 1358-1307

Våg B (upprekyl): Avklarad igår förmiddags.

VÅG C (nedåt-våg): Här befinner sig OMX just nu, ned igen mot 1280-1300″

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:
Uppgång: B LONGOMX IR CBKmed en hävstång på 8,7 och en finansieringsnivå på 1155,048 SEK

Nedgång: B SHRTOMX IJ CBK med en hävstång på 8,6 och en finansieringsnivå på 1452,851 SEK
Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Större kvartalsrapporter idag fredag (31 jan)

ELUX B 08:00 

ALIV 12:00

Större kvartalsrapporter imorgon mån (3 feb)

SAND 08:00

Statistik som kan vara viktig idag

Arbetskraftkostnad USA 14:30

Privatkonsumtion 14:30

Chicago PMI 15:45

Michigan-index 15:55 

De tekniska indikatorerna och marknadssentimentet pekar på att OMX befinner sig i en negativ rekylfas i en underliggande stark marknad. Det stod helt klart att styrkan fanns där efter gårdagens rapport fadäs, som trots allt fick ett lyckligt slut med endast -0,56 % nedgång. Undra hur dagen hade slutat i en baissemarknad med så många svaga rapporter från samtliga tungviktare. Börsen orkade dock inte lyfta vilket understryker faktum att OMX befinner sig i en fas av vinsthemtagningar. RSI-kurvan har nu fallit ned under sitt stigande stöd och detta är ett svaghetstecken.

Vår bedömning är OMX befinner sig i den 3-vågs-sekvens vi diskuterat under denna vecka. En fas som är så typisk för en rekylfas enligt Elliotts vågprinciper. Vårt huvudscenario kvarstår med en kommande nedgång mot 1280-1290 följt av ett aggressivt uppställ tillbaka mot 1310-1350. Ur vågperspektivet befinner vi oss i nu i våg C:

Våg A (nedåt-våg):Avklarad igår 1358-1307

Våg B (upprekyl mot 1330): Nådde 1327 tidigare i veckan

VÅG C (nedåt-våg mot 1280-1300): OMX har redan nått målkursen och toppen av spannet. Någon styrka syns dock ännu inte till varför vågen sannolikt inte är klar. OMX befinner sig alltså i denna våg just nu.

Idag väntas OMX öppnad ned någon punkt till 1300-1302. Efter en stunds sidlänges fundering börjar OMX glida söderut. Först om OMX mot all förmodan bryter 1327 blir den tekniska analysen positiv.

Sammanfattningsvis: Först ned – sedan upp. OMX fortsätter ned och testar 1280-1290 och påbörjar där en aggressiv uppgångsfas tillbaka upp mot 1310-1350.

Morgonindikatorerna kl 08:40

DAX-terminen:      -0,12 % (mot Stockholms stängning 17:30 fg börsdag)

SP500-terminen:   -0,34 % (mot Stockholms stängning 17:30 fg börsdag) 

Stängningskurs för SP500

SP500 +1,13 % 1794,19

Skrivet av Per Stolt, Teknisk Analytiker

Diagram Källa: Infront  

OMX 20140131

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Nya iShares obligations ETFer på Xetra: tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper

Publicerad

den

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged erbjuder investerare tillgång till den brett diversifierade marknaden för amerikanska inteckningssäkrade värdepapper utgivna och garanterade av statligt sponsrade företag som Ginnie Mae, Fannie Mae och Freddie Mac. Amerikanska värdepapper med fast ränta med en pass-through-struktur har en rating av investment grade och är säkrade av pooler av inteckningar från amerikanska husägare. Genom pass-through-strukturen får värdepappersinnehavare direkt kapitalbeloppet plus ränta från poolerna av bostadslån. Alla värdepapper måste ha en vägd genomsnittlig återstående löptid på minst ett år.

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged ger tillgång till den globala marknaden för obligationer denominerade i US-dollar av investeringsklass. Obligationerna med fast ränta är statsobligationer, statsrelaterade obligationer, företagsobligationer och bostadsobligationer. Minsta återstående löptid är ett år.

Båda instrumenten använder terminskontrakt för att säkra valutafluktuationer mot den amerikanska dollarn.

NamnTillgångs-klassISINFörvaltnings-avgiftUtdelnings-policyReferens- index
iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE000EEJLWG10,30 procentUtdelandeBloomberg US Mortgage Backed Securities Index
iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE00093SKUY40,30 procentUtdelandeBloomberg US Aggregate Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 143 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

En uranfond, Future of Defense och Bitcoin

Publicerad

den

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

ETF, som fokuserar på små och medelstora uranföretag, är mycket efterlängtad och har skapat stort intresse på sociala medier. Sprott, sponsorn av denna produkt i USA, har sett sin version samla runt 400 miljoner dollar i tillgångar på mindre än ett år.

McNeil förklarade att efterfrågan på denna ETF drivs av ett erkännande av kärnkraftens roll i att tillhandahålla en konsekvent ren energikälla och en tillgångspress som förvärrats av konflikten mellan Ryssland och Ukraina. U308, HANetfs bredare produkt för uranbrytare, var den toppresterande tematiska ETFen i Europa förra året med en avkastning på 45 %.

McNeil lyfte också fram Future of Defense UCITS ETF (ASWC), som drar nytta av nuvarande geopolitiska spänningar. Denna ETF är unik eftersom den inkluderar företag som är anslutna till NATO-medlemmar eller medlemsförbund, som syftar till att dra nytta av ökade försvarsutgifter bland NATO-länderna.

I rampljuset var också ETC Group Physical Bitcoin ETF (BTCE), den mest omsatta kryptospot-ETF i Europa, med tillgångar på 1,3 miljarder dollar. Denna produkt understryker den växande acceptansen och efterfrågan på investeringsalternativ för kryptovaluta i Europa, trots skepsis kring den digitala tillgångsklassen.

McNeil berättade för Proactive att han nyligen deltog i den största årliga ETF-konferensen i Miami Beach, som avsevärt fokuserade på Bitcoin och kryptovaluta ETFer, vilket speglar branschens utveckling och dess hausseartade utsikter mot en framtid värderad till 50 biljoner dollar under det kommande decenniet.

Handla Future of Defence ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

ELF5 ETF investerar i europeiska länder utanför Eurozonen

Publicerad

den

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF (ELF5 ETF) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF (ELF5 ETF) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 11 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka Europe ex EMU UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som följer utvecklingen av MSCI Europe ex EMU Index (prisindex). Indexet representerar de utvecklade europeiska aktiemarknaderna uteslutande de länder som ingår i Europeiska monetära unionen.

Investeringsstrategi

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF strävar efter att följa MSCI Europe ex EMU-indexet. MSCI Europe ex EMU-indexet spårar ledande aktier i europeiska länder utanför euroområdet.

Handla ELF5 ETF

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF (ELF5 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURELF5
Stuttgart Stock ExchangeEURELF5
XETRAEURELF5

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Populära