Följ oss

Nyheter

MSCI ändrar gränserna för utländskt ägande av indiska aktier

Publicerad

den

MSCI ändrar gränserna för utländskt ägande av indiska aktier

Indexleverantören MSCI Inc. tillkännagav att bolaget kommer att genomföra förändringar i utländskt ägargräns för indiska värdepapper i sina globala index, vilket banar väg för eventuella kapitaltillströmningar till vissa aktier.

Förändringarna sammanfaller med MSCI: s halvårsvisa indexgranskning i november 2020 och kommer att träda i kraft den 1 december 2020, enligt webbplatsen för världens största indexkompilator. Tillgångar värda nära 15 biljoner dollar jämförs med dess index. MSCI sa också att det välkomnar det nyligen offentliggjorda utländska investeringsgränsen för indiska värdepapper av National Securities Depository Ltd. och Central Depository Services Ltd. för att ta itu med bekymmer om aktualitet, kvalitet och standardisering av data. Det utländska ägarskapet för värdepapper i MSCI India Equity Universe kommer att vara lika med gränsen enligt den ”automatiska rutten” utom: De fall där en högre gräns godkänns enligt ”regeringsvägen” eller; De fall där en nedre gräns godkänns av bolagets styrelse och dess allmänna organ.

Vad det betyder är att MSCI kommer att överväga sektoriella gränser som fastställts av den indiska regeringen för att bestämma gränser för free float i en aktie. Men gränsen för free float måste godkännas av företagets styrelse. Om ett akties free float rör sig uppåt, flyttas vikterna uppåt, vilket leder till kapitalinflöden.

Inflöden till ett värde av 2,5 miljarder dollar

Morgan Stanley förväntar sig att MSCI Indien kommer att se passiva inflöden till ett värde av 2,5 miljarder dollar, och dess vikt i MSCI Emerging Markets kommer att öka till 8,7% från 8,1%. MSCI Indias fritt flytfaktor, enligt analysen, kommer att öka till 43,2% från 40%. Morgan Stanley-analytiker Ridham Desai och Sheela Rathi säger i en analys daterad 27 oktober, att aktier som ingår i MSCI tenderar att överträffa inför införandet av de i nyckelindex.

FPI-innehavet i aktier som Adani Green Energy Ltd., Kotak Mahindra Bank och Larsen & Toubro Ltd. är mycket nära den nuvarande tillåtna gränsen. Det kan finnas en potential att se en ökning av utländskt ägande eftersom den är kopplad till den automatiska sektorsvägen, men gränsen är föremål för beslut från företagens styrelser.

Emkay Global förväntar sig, rent på grund av förändringar i det utländska ägarbildet, inflöden av mer än 2 000 Rs Crore i Kotak Mahindra Bank och nästan 800 miljoner Rs Crore i Adani Green Energy.

Adani Green

Nuvarande FPI-innehav: 22,43%

Nuvarande gräns: 24%

Potentialgräns: 100%

Kotak Mahindra Bank

Nuvarande FPI-innehav: 42,23%

Nuvarande gräns: 45%

Potentialgräns: 55%

Larsen & Toubro

Nuvarande FPI-innehav: 17,89%

Nuvarande gräns: 24%

Potentialgräns: 100%

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära