Följ oss

Nyheter

Den mexikanska peson på lägsta nivån mot dollarn någonsin

Publicerad

den

Den mexikanska peson på lägsta nivån mot dollarn någonsin

Under dagen har den mexikanska peson kommit att handlas på sin lägsta nivå mot dollarn någonsin, och valutaparet handlas nu på 20.4735 medan investerarna börjar agera efter chocken av det amerikanska valresultatet.

Den senaste tidens volatila handel i den mexikanska peson har varit starkt påverkad av dramat i det amerikanska valet. Under dagen har peson svängt med mer än 15 procent från sin högsta och lägsta nivå i och med osäkerheten kring Donald Trump som president i USA.

Håll ett öga på den mexikanska centralbanken under de närmaste dagarna.

USDMXN

Mexikansk peso (Mex$ – Peso mexicano nuevo) är den valuta som används i Mexiko i Nordamerika. Valutakoden är MXN. 1 Peso = 100 centavos.

Valutan infördes under år 1993 och ersatte den tidigare mexikanska peson som har funnits i olika varianter sedan år 1535. Vid det senaste bytet var omvandlingen 1 MXN = 1000 Peso.

Den mexikanska peson var fram till år 1857 den giltiga valutan i stora delar av Nordamerika och även i nuvarande USA trots att den egna US-dollarn givits ut sedan år 1785. Valutan ges ut av Banco de México, Banxico – BDM som ombildades 1925 och har huvudkontoret i Mexico City.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.