Följ oss

Nyheter

VMEX ETF den första ETFen som är domicil i Mexico,

Publicerad

den

Vanguard FTSE BIVA Mexico Equity ETF (MXN) (VMEX) strävar efter att följa resultatet för FTSE BIVA Index, som täcker huvudsektorerna i den mexikanska ekonomin

Vanguard FTSE BIVA Mexico Equity ETF (MXN) (VMEX) strävar efter att följa resultatet för FTSE BIVA Index, som täcker huvudsektorerna i den mexikanska ekonomin i stora, medelstora och småbolags aktier, vilket ger bred aktieexponering till låg kostnad. Observera att denna ETF inte ger exponering mot oljesektorn då inga sådana företag är noterade på den mexikanska börsen, Bolsa Mexicana de Valores.

VMEX handlas sedan den 26 september 2019, och prissätts i mexikanska pesos. Detta är inte en utdelande ETF, all utdelning ackumuleras i den börshandlade fonden som har en förvaltad volym på 1,8 miljarder pesos.

Varför VMEX ETF?

Genom att spåra FTSE BIVA-index erbjuder VMEX exponering mot de huvudsakliga sektorerna i den mexikanska ekonomin och gör det möjligt för företag i alla marknadssegment att övervägas.

FTSE BIVA-index inkluderar även REIT-värdepapper, en viktig sektor på den globala och mexikanska aktiemarknaden. Indexet gör det också möjligt att överväga nya, likvida emittenter, vilket ger investerare den största möjlighet som ställts över tiden.

VMEX ackumulerar de underliggande utdelningarna för de flesta aktier. Det prissätts också attraktivt, så att investerare kan behålla mer av sina pengar.

Handla VMEX

VMEX är en mexikansk ETF, vilket gör det till en nordamerikansk börshandlad fond. Av den anledningen gör MIFID II reglerna att det inte är möjligt för europeiska investerare att handla denna ETF. IG erbjuder emellertid handel i Vanguard FTSE BIVA Mexico Equity ETF (MXN) (VMEX) i form av CFDer. Till IGs ETF Screener.

Namn% viktSektorAllokering
America Movil SAB de CV(AMXL)13.43802%TelecommunikationsServicesMX
Grupo Mexico SAB de CV Class B(GMEXICOB)10.70936%GruvindustriMX
Wal-Mart de Mexico SAB de CV(WALMEX*)10.48433%DetaljhandelMX
Grupo Financiero Banorte SAB de CV(GFNORTEO)10.48406%FinansMX
Fomento Economico Mexicano SAB de CV(FEMSAUBD)8.86579%LivsmedelMX
Cemex SAB de CV(CEMEXCPO)6.89365%CementMX
Grupo Bimbo SAB de CV Class A(BIMBOA)3.03564%LivsmedelMX
Grupo Elektra SAB DE CV(ELEKTRA*)2.75072%FinansMX
Grupo Aeroportuario del Pacifico SAB de CV Class B(GAPB)2.56451%TransportatMX
Grupo Televisa SAB(TLEVISACPO)2.46709%KommunikationMX

Fördelning sektorer

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.