Följ oss

Nyheter

IQQ9 ETF en möjlighet för Europeiska investerare att köpa en ETF som satsar på BRIC länderna

Publicerad

den

iShares BRIC 50 UCITS ETF USD Dist (Xetra: IQQ9 ETF) är en möjlighet för Europeiska investerare att köpa en ETF som satsar på BRIC länderna. Denna ETF handlas bland annat på tyska Xetra

iShares BRIC 50 UCITS ETF USD Dist (Xetra: IQQ9 ETF) är en möjlighet för Europeiska investerare att köpa en ETF som satsar på BRIC länderna. Denna ETF handlas bland annat på tyska Xetra och har ISIN koden IE00B1W57M07.

IShares BRIC 50 UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Emerging Markets i form av brasilianska, ryska, indiska och kinesiska aktier. IQQ9 är en utdelande ETF och utdelningen i fonden delas ut till investerarna halvårsvis.

Den totala utgiftskvoten uppgår till 0,74% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar vilket betyder att den arbetar med fullständig och fysisk replikering. IShares BRIC 50 UCITS ETF har 199 miljoner euro i förvaltning. ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland. Indexet rebalanseras varje kvartal. IQQ9 är ett alternativ till amerikanska iShares MSCI BRIC ETF (NYSEArca: BKF ETF), men med färre innehav.

Varför IQQ9?

  1. Diversifierad exponering mot de 50 bästa BRIC-företagen
  2. Direktinvestering i BRIC-företag
  3. Exponering för tillväxtmarknader

Investeringsmål

Fonden försöker spåra resultatet för ett index bestående av 50 av de största brasilianska, ryska, indiska och kinesiska (”BRIC”) företagen.

Fondöversikt

Fonden är en börshandlad fond (ETF) som syftar till att spåra resultatet för FTSE BRIC 50 så nära som möjligt. ETF investerar i fysiska indexpapper. FTSE BRIC 50 erbjuder exponering för de 50 största aktierna mätt med fullt börsvärde, som handlas antingen som depåbevis (DR) för brasilianska, indiska eller ryska företag eller H-aktier för kinesiska företag. Indexet är viktat för fritt flytande marknadsvärde. iShares ETF: er är fonder som förvaltas av BlackRock. De är transparenta, kostnadseffektiva, likvida fordon som handlas på börser som vanliga värdepapper. iShares ETF:er erbjuder flexibel och enkel tillgång till ett brett utbud av marknader och tillgångsslag.

Handla IQQ9 ETF

iShares BRIC 50 UCITS ETF USD Dist (Xetra: IQQ9 ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börser

BörsKortnamnValuta
Borsa ItalianaBR50EUR
Deutsche Boerse XetraIQQ9EUR
Euronext AmsterdamBRICEUR
London Stock ExchangeBRICGBP
London Stock ExchangeDBRCUSD
SIX Swiss ExchangeBRICUSD

Innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
700TENCENT HOLDINGS LTDKommunikation15.41
9988ALIBABA GROUP HOLDING LTDKonsumtion14.68
3690MEITUANKonsumtion7.26
939CHINA CONSTRUCTION BANK CORP HFinans4.37
VALEVALE ADR REPRESENTING ONE SAMaterials4.14
2318PING AN INSURANCE (GROUP) CO OF CHFinans3.65
JDJD.COM ADR REPRESENTING INCKonsumtion3.49
BIDUBAIDU ADS REPTG INC CLASS AKommunikation3.07
1398INDUSTRIAL AND COMMERCIAL BANK OFFinans2.92
2269WUXI BIOLOGICS CAYMAN INCHealth Care2.57

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.