Följ oss

Nyheter

Var försiktig med den indiska aktiemarknaden

Publicerad

den

Var försiktig med den indiska aktiemarknaden

Under vad som varit ett tufft börsår för tillväxtmarknadsaktier har de indiska börshandlade fonderna varit ett av de bättre alternativen för emerging markets. WisdomTree India Earnings Fund (NYSEArca: EPI) och PowerShares India Portfolio (NYSEArca: PIN), har tillsammans med iShares India 50 ETF (NasdaqGM: INDY), utvecklats betydligt bättre än sina kinesiska och brasilianska motsvarigheter, men var  försiktig med den indiska aktiemarknaden

Draghjälp av kontroversiell uppdatering

Tidigare under 2015 fick de indiska aktierna, och därmed de börshandlade fonder som replikerar den indiska aktiemarknaden, draghjälp av en ny kontroversiell uppdatering av Indiens officiella BNP-skattningsmetodik som stärkte de senaste avläsningarna med drygt två procentenheter. Dåliga resultat och osäkerhet kring skattesituationen kring utländska investeringar är frågor som däremot dragit ned den indiska aktiemarknaden.

Förra året fick de indiska aktierna och de ovan nämnda börshandlade fonder draghjälp av en jordskredsseger för hindunationalistiska Narendra Modi i landets nationella val. Under året har även de låga oljepriserna hjälpt aktiemarknaden i Indien eftersom landet är en nettoimportör av olja. Även en ackommoderande penningpolitik från Reserve Bank of India har gynnat börserna i Indien, Asiens tredje största ekonomi efter Kina och Japan.

INDY i en nedåtgående trend

Diagrammet nedan, över iShares India 50 ETF (NasdaqGM: INDY) visar hur kurserna befinner sig en definerat nedåtgående trende. Detta diagram är också ett bra exempel på hur en stark nivå av stöd som 200-dagars glidande medelvärde kan vända sin roll och bli ett motstånd.

Summan av kardemumman är att jämfört med andra tillväxtmarknader och de ETFer som investerar i dessa länder, i synnerhet de övriga medlemmar i BRIC-gruppen, har de börshandlade fonder som replikerar Indiens aktiemarknad haft en anständig utveckling i år, något som kan komma att ge en god avkastning för tålmodiga investerare.

Indien väntas växa snabbare än övriga BRIC-länder

Det som lockar många förvaltare är att Indiens ekonomi förväntas växa snabbare än de övriga länderna inom BRIC-gruppen som består av Brasilien, Ryssland, Indien och Kina. Obalansen i Indiens handelsunderskott minskar och valutan, den indiska rupien har stärks samtidigt som den indiska aktiemarknaden varit relativt stabil.

iShares India 50 ETF

Indy
PoweredbyInfront_128

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.