Följ oss

Nyheter

BKF ETF är en ren BRIC ETF

Publicerad

den

iShares MSCI BRIC ETF (NYSEArca: BKF ETF) är en utdelande ETF. BKF spårar ett marknadsvärderat index för värdepapper från "BRIC" -ekonomierna i Brasilien

iShares MSCI BRIC ETF (NYSEArca: BKF ETF) är en utdelande ETF. BKF spårar ett marknadsvärderat index för värdepapper från ”BRIC” -ekonomierna i Brasilien, Ryssland, Indien och Kina. Dessa länder befinner sig i liknande utvecklingsstadier och tros vara framtida dominerande aktörer i den globala ekonomin. Fonden täcker ungefär 85% av marknaden i varje land. Lands- och sektorvikter kan variera kraftigt över tiden, eftersom deras respektive förmögenhet kan stiga och falla. Indexet granskas kvartalsvis med början varje februari med halvårsvisa indexgranskningar i maj och november.

BKF kommer med en förvaltningskostnad på 0,70 procent och äger aktier i fler än 600 företag vilket borgar för diversifiering och en god riskspridning.

Varför BKF?

  1. Exponering för företag i Brasilien, Ryssland, Indien och Kina
  2. Riktad tillgång till aktier i fyra större tillväxtmarknadsländer
  3. Använd för att anpassa en allokering av tillväxtmarknader genom att uttrycka en regional syn7

Investeringsmål

IShares MSCI BRIC ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av kinesiska aktier som är tillgängliga för internationella investerare och brasilianska, ryska och indiska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI BRIC Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är ett fritt flottörjusterat börsvärdeindex som är utformat för att mäta den kombinerade aktiemarknadens resultat i Brasilien, Ryssland, Indien och Kina (”BRIC”).

Handla

iShares MSCI BRIC ETF (NYSEArca: BKF ETF) är en amerikansk ETF. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Ett alternativ för europeiska placerare är att titta på den börshandlade fonden med kortnamnet IQQ9 från samma emittent. iShares BRIC 50 UCITS ETF USD Dist som handlas på Deutsche Börse.

Innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
700TENCENT HOLDINGS LTDKommunikation9.84
BABAALIBABA GROUP HOLDING ADR REPRESENKonsumtion9.06
3690MEITUANKonsumtion2.55
VALE3CIA VALE DO RIO DOCE SHMaterials1.79
939CHINA CONSTRUCTION BANK CORP HFinans1.77
RELIANCERELIANCE INDUSTRIES LTDEnergi1.73
2318PING AN INSURANCE (GROUP) CO OF CHFinans1.42
INFYINFOSYS LTDInformationsteknologi1.40
JDJD.COM ADR REPRESENTING INCKonsumtion1.34
HDFCHOUSING DEVELOPMENT FINANCE CORPORFinans1.29

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.