Följ oss

Nyheter

Hur man börjar handla med naturgas

Publicerad

den

Naturgas är en allt mer efterfrågad råvara som effektivt värmer bostäder, driver kraftverk och till och med mobiliserar transportfordon. Detta har fått fler konsumenter att handla med naturgas istället för olja, vilket har skapat fler handelsmöjligheter.

Naturgas är en allt mer efterfrågad råvara som effektivt värmer bostäder, driver kraftverk och till och med mobiliserar transportfordon. Detta har fått fler konsumenter att handla med naturgas istället för olja, vilket har skapat fler handelsmöjligheter.

Genom handel med CFD på naturgas Futures-kontrakt kan du handla med råvarans leveranspris. Att handla med CFD på naturgasproducerande företag eller dess transportörer innebär att du kan spekulera i prisrörelsen för ett företags aktier och bestämma om du tror att priset på naturgas kommer att stiga eller sjunka.

Några av de mest populära sätten att handla naturgas är:

CFD på futuresavtal– Tillåter dig att handla på varans leveranspris.

Producenter– Öppna en CFD-position om rörelse för företag som utvinner naturgas från sina brunnar.

Ekosystem för naturgasstöd– Handla CFD: er om aktiekurser för företag som prospekterar, transporterar och levererar naturgas från brunnar till konsumenter.

Handlare som vill handla med naturgas är medvetna om dess säsongsmässiga prissvängningar och de strategier som kan genomföras för att handla med denna energivaror.

Vad påverkar priset på naturgas?

Säsongsutsättning, utvinningskostnader och efterfrågan från industrin påverkar alla priset på naturgas.

Tidigare var naturgas dyrt att utvinna och transportera, vilket gjorde det mindre praktiskt än traditionell olja för internationell sjöfart eller till och med landsbygdsanvändning på hemmamarknaderna. Detta höll oljan till den huvudsakliga bränslekällan och begränsade naturgas till inhemska marknader med hög densitet där rörinfrastruktur möjliggjorde direkt leverans till konsumenter.

USA är världens överlägset största tillverkare av naturgas med brunnar som utvinner 9,8 miljarder kubikfot gas per dag (Bcf/d). För att förena marknaden till en handelsvara är ett enda pris för varan baserat på Henry Hub i Erath, Louisiana, USA. Denna plats fungerar som det viktigaste riktmärket för denna energikälla till följd av Henry Hubs storlek, lagringsförmåga, geografiska läge och exportkapacitet.

Väder– Medan naturgas produceras året runt, ökar förbrukningen i USA över vintern, eftersom det är ett vanligt bränsle som används för att värma bostäder under de kallare månaderna. Detta kallas ”Uttagssäsong”, uppkallat efter när användningen är högre än produktionen och en minskning av reserverna gör att priset stiger. Sommaren, känd som ”Injection Season” är när förbrukningen sjunker och reserverna fylls igen.

• Supply/Demand– Utöver uppvärmning i hemmet används naturgas också för att driva kraftverk och mer. Med fler anläggningar som drivs med naturgas som kommer online globalt, ökar det varans efterfrågan och priset.

Konkurrens– Vind, sol, olja och andra energikällor konkurrerar med naturgas om bränslemarknadsandelen, vilket också påverkar priset.

Strategier för handel med naturgas

I likhet med andra råvaror som olja, guld eller vete handlas naturgas med terminsavtal. Dessa kontrakt hjälper producenterna att bättre kontrollera intäkterna och leverantörerna för att styra kostnaderna bättre genom att gå med på ett köpeskilling, som ska betalas vid ett senare leveransdatum.

Handla naturgas

Till exempel, om en handlare tror att ett kontrakt är undervärderat, kan de öppna en köposition, känd som ”går lång”, och dra nytta av skillnaden mellan kontraktets värde från tidpunkten för öppnandet mot tiden för stängning av positionen. Men om de öppnar en köposition och den stängs till ett lägre värde stängs positionen med förlust.

Å andra sidan, om en handlare tror att kontraktet är övervärderat, kan de öppna en säljposition, känd som ”går kort” och dra nytta av skillnaden mellan öppningspriset och ett lägre stängningspris. Om priset stiger kommer positionen att stängas med förlust.

Det finns flera olika företag som erbjuder handel med naturgas, men det är alltid bäst att arbeta med en reglerad mäklare. Bland sådana kan till exempel nämnas

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF.

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Åtgärder för naturgas

Naturgas riktmärken bestäms av naturgasen som säljs från Henry Hub i Louisiana, USA. Råvaran handlas sedan genom kontrakt på Chicago Mercantile Exchange (CME).

Denna vara handlas söndag till fredag i 23 timmar om dagen. Det är en 60 minuters paus varje dag som börjar 17.00 EST (New York).

Naturgas ordlista

MMBTU– En miljon brittiska termiska enheter. Detta är termen som används för att mäta handeln med naturgas.

Uttagssäsong– Kallare månader när förbrukningen är högre och reserverna tas ut från lagringsanläggningar. Denna säsong är från november till mars på norra halvklotet.

Injektionssäsong– Varmare månader när naturgas är mindre efterfrågad och reserverna fylls på. Denna säsong är från april till oktober på norra halvklotet.

Grund– Prisskillnad mellan två leveransställen. Baspoäng kan vara högre eller lägre än det handlade priset men alltid baserat på Henry Hub i Louisiana, USA.

Mid-Stream-linjer- Lågkapacitetsrörledningar som levererar gas från produktionsanläggningar till större transportcentra.

Avsändare– Naturgasdistributörer som uppfyller behoven på lokala marknader.

Tillhörande brunnar- Extrahera olja med naturgas extraherad som en bi-produkt.

Icke-associerade brunnar– Extrahera främst naturgas.

Bcf/d– Miljarder kubikfot per dag.

Hyperutvecklingen av naturgasindustrin sedan Fracking infördes 2006 har gett CFD -handlare möjligheter att handla på aktiekursen för naturgasproducenter, transportföretag och Futures -kontrakt.

Inbyggda säsongsvariationer och en relativt ny global infrastruktur har gjort denna bränslekälla till en växande favorit bland handlare.

Även om det inte är en lika gammal marknad som olja, hittar handlare nya möjligheter i naturgas globala efterfrågan och popularitet. När den globala handeln med denna energivaror ökar och sjöfarten blir mer effektiv finns det anledning att tro att volatiliteten kommer att fortsätta inom en nära framtid.

*Tillgänglighet för instrument varierar beroende på operatör.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *