Följ oss

Nyheter

Fonder för aktieåterköp kan stärkas när företag återköper billiga aktier

Publicerad

den

stärka Fonder för aktieåterköp

Med den amerikanska aktiemarknaden som dyker kan Corporate America gå in och köpa tillbaka sina egna aktier på de billiga aktiekurserna. Detta kan potentiellt stärka Fonder för aktieåterköp.

Enligt Goldman Sachs är utförsäljningen av marknaden ”överdriven” och kommer delvis att kompenseras av företag som återvänder till återköp, eftersom grundläggande faktorer fortfarande ligger till grund för värderingar, CNBC-rapporter.

”Den senaste försäljningen har prissat för skarp av en långsiktig tillväxtnedgång”, sa David Kostin, Goldmans amerikanska aktiestrategistrategi, i en notering till kunder. ”Vi förväntar oss att fortsatt ekonomisk och resultatutveckling kommer att stödja en återhämtning i S & P 500.”

Marknaden kan stärkas nära 6% under de närmaste två månaderna

Goldman Sachs förutspår också marknaden kan stärkas nära 6% under de närmaste två månaderna, med återköp som hjälper till att stödja vinsterna. Enligt FactSet data har 48% av S & P 500-företagen redovisat kvartalsresultat, vilket visar en ökning med 22,5% för samma period året innan. Några har emellertid uttryckt oro över framtidsutsikterna i den sena ekonomiska konjunkturcykeln, särskilt effekterna av tullar och stigande räntor kommer att ha på tillväxten.

”Men inte alla tillgångar pekar på en överhängande konjunkturnedgång”, säger Kostin och tillade att kreditkrediter även inte har utvidgats till en grad som skulle indikera en avmattning.

Sett framöver, Goldman-projektets totala företag delar återköp i år till cirka $ 1 biljoner, vilket kan stödja bankens 2 850 prismål för S & P 500 – S-P 500-riktmärket var 1,4 procent till 2 678 tisdag. Eftersom fler företag ser till att öka värdet genom aktieåterköp, kan ETF-investerare också utnyttja den potentiella möjligheten genom ETF-strategier med återköpstema.

Företag som genomför återköpssystem

Exempelvis kan ETF-investerare som tror på en ökning av återköp av aktier titta på börshandlade fonder som specifikt riktar sig till företag som genomför återköpssystem, inklusive Invesco Buyback Achievers ETF (NYSEArca: PKW), SPDR S & P 500 Buyback ETF (NYSEArca: SPYB)iShares US Dividend and Buyback ETF (CBOE: DIVB) och AdvisorShares Wilshire Buyback ETF (NYSEArca: TTFS).

PKW innehåller ett bredare urval av amerikanska företag som har genomfört en nettosänkning i utestående aktier med 5% eller mer under de närmaste 12 månaderna. SPYB fokuserar på S & P 500 företag med det högsta återköpskvoten de senaste 12 månaderna.

DIVB består av amerikanska aktier med historia av utdelningar och eller återköp av aktier där innehav inkluderar de som har de största utdelnings- och återköpsprogrammen på marknaden mätt med dollarvärde.

Slutligen består TTFS av företag som har en minskning av utestående aktier och uppfyller specifika hävstångs- och kassaflödeskrav, viktningskomponenter baserat på Wilshires kvantitativa återvinningsstyrka.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.