Följ oss

Nyheter

Otillfredsställda investerare lämnar bankfonder

Publicerad

den

Otillfredsställda investerare lämnar bankfonder

SPDR S & P Regional Banking ETF (NYSEArca: KRE), den största regionala bankfonden verkar bara inte gå sin egen väg och vissa investerare håller inte fast på att se vad om kommer näst. Av den anledningen ser vi hur otillfredsställda investerare lämnar bankfonder. Detta gäller alla börshandlade fonder med fokus på banker, men i synnerhet de med fokus på regionalbankerna.

Investerare drog $ 547 miljoner från den 4 miljarder dollar SPDR S & P Regional Banking ETFticker KRE, i november, det största månatliga utflödet sedan januari 2015 och den andra raka månaden med nettouttag, berättar Bloomberg.

Stigande räntor är historiskt fördelaktiga för regionala banker, men det har inte varit fallet i år. Högre räntor skulle bidra till att öka skillnaden mellan vad bankerna betalar på lån och betala på inlåning, vilket skulle öka resultatet för finanssektorn. Regionalbankerna är bland aktierna mest positivt korrelerade med stigande räntor, eftersom högre räntor förbättrar räntenettot.

Kapitalisera på den kortfristiga volatiliteten

Risktoleranta näringsidkare som vill kapitalisera på den kortfristiga volatiliteten har ett antal omvända och hävstångs-ETF-alternativ för att öka den potentiella avkastningen. Exempelvis kan Direxion Daily Regional Banks 3x Bull Shares (NYSEArca: DPST) utnyttja kortsiktiga synpunkter på ytterligare styrka inom finanssektorn, eller 3x Bear Shares (Direxion Daily Regional Banks) (NYSEArca: WDRW) Direxion Daily Banks kan uttrycka kortsiktiga säkring av motsatsen.

Kampen är verklig för banker

”Bankerna har kommit under press nyligen eftersom investerare oroar sig för att stigande räntesatser kan sakta utlåningen och öka det belopp som företagen måste betala kunder i ränta”, rapporterar Bloomberg.

Den långsammare bostadsmarknaden ses också som ett drag på regionala bankaktier och ETFer som KRE. Bostadsmarknadsindexet för NAHB och Wells Fargo minskade till 60 poäng i november, den lägsta nivån sedan 59 noterades i augusti 2016. Däremot visade indexet en läsning av 68 i oktober och en konsensusavläsning av 67 bland analytiker.
.
Federal Reserves snävare penningpolitik och räntehöjningar har bidragit till höjningen av hypotekslån, som steg till över 5% i oktober.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.