Följ oss

Nyheter

Emerging Markets sektor-ETF:er

Publicerad

den

Den bästa Emerging Markets sektor-ETF:en har stigit med över 23 procent. En "överavkastning" med 16 procentenheter med andra ord.

Utbudet av ETF:er är enormt och ständigt växande. I dagsläget finns det möjlighet att arbeta med sektorrullningsstrategier även för Emerging Markets länderna. För tidigare blogginlägg om sektorrullning, se länkar längst ner i detta inlägg. Varför ska man köpa enskilda Emerging Markets sektorer istället för det breda MSCI Emerging Markets indexet? Av samma anledning som en investerare väljer att tillämpa denna strategi på etablerade marknader – högre avkastning. I år har det breda MSCI Emerging Markets indexet stigit med strax över 7 procent i svenska kronor. Den bästa Emerging Markets sektor-ETF:en har stigit med över 23 procent. En ”överavkastning” med 16 procentenheter med andra ord.

Jag har valt ut samtliga ETF:er som jag kunnat hitta som är noterade i antingen Tyskland (XETRA) eller i USA (NYSE). Sammanlagt har jag med 28 ETF:er i mitt urval. Jag har rangordnat nedan tabell efter 50-dagars glidande medelvärde (”den korta trenden”). Ett värde för 50 eller 200-dagars glidande medelvärden (50D eller 200D) överstigande 1 tyder på positiv trend och allt under 1 tyder på en negativ trend. De som handlar utifrån en momentumstrategi säljer därmed när värdet går under 1 och köper när det går över 1. I dagsläget är handeln och förvaltat kapital i dessa nisch-ETF:er i de flesta fall begränsad. Det viktiga är dock att alternativen finns.

ETF-tabell

[table id=479 /]

Källa: Factset, all avkastning i SEK, 27 september. -/0 information saknas

Tidigare blogginlägg

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.