Följ oss

Nyheter

EMQQ startar en ny ecommercefond, FMQQ

Publicerad

den

På tisdagen meddelade Kevin T. Carter, grundaren av EMQQ, en av de största och bäst presterande tillväxtmarknadsfonderna under de senaste tre och fem åren, introduktionen av den andra börshandlade fonden från honom och hans kollegor: Next Frontier Internet & E -commerce ETF, en ny ecommercefond, FMQQ.

På tisdagen meddelade Kevin T. Carter, grundaren av EMQQ, en av de största och bäst presterande tillväxtmarknadsfonderna under de senaste tre och fem åren, introduktionen av den andra börshandlade fonden från honom och hans kollegor: Next Frontier Internet & E -commerce ETF, en ny ecommercefond, FMQQ.

FMQQ handlas på New York Stock Exchange (NYSE) och kommer att ge investerare målinriktad exponering mot de icke-kinesiska företagen i EMQQ.

”Vi lanserade EMQQ 2014 med övertygelsen om att internet- och e -handelsföretag i utvecklingsländerna representerade det bästa sättet att fånga tillväxten på tillväxtmarknaderna – tillväxtmarknadens konsument – och vi har haft rätt. Under det senaste decenniet har företagen inom EMQQ ökat sina intäkter från 20 miljarder dollar till över 450 miljarder dollar-en 20-faldig ökning som till stor del leds av de kinesiska jättarna Alibaba och Tencent. Men det här är inte bara en Kina -historia, eftersom innovativa företag växer och går offentligt i snabb takt i andra delar av Asien, Sydamerika, Afrika och Östeuropa, säger Kevin T. Carter, grundare och CIO för både EMQQ och FMQQ.

”När vi lanserade EMQQ för 7 år sedan hade vi 42 företag – varav 12 inte kinesiska. Dessa siffror har sedan vuxit och förändrats dramatiskt, och vi lanserar FMQQ för att ge investerare ett sätt att specifikt fånga tillväxten i Emerging and Frontier Markets konsumenthistoria utanför Kina, tillade han.

FMQQ -indexet består av 60 namn, inklusive toppinnehav som MercadoLibre i Argentina; Sea Limited, en singaporiansk ”superapp”; Zomato, en indisk matleveransapp; och Jumia, som har kallats ”Afrikas Amazonas”. Alla företag i FMQQ -indexet kommer från de tre stora regionerna i Asien, Latinamerika och EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika).

”Kinas e -handelsmarknad är nu fyra gånger större än resten av tillväxtmarknadernas e –handelsutrymme tillsammans, så det är viktigt att investerare har verktyg till sitt förfogande som gör det möjligt för dem att bygga upp en tillväxtmarknadsportfölj med så mycket eller så liten exponering för Kina som de kanske vill, tillade Carter. ”Vi tror att en ny ecommercefond FMQQ kan vara ett attraktivt alternativ för investerare som vill fånga de spirande möjligheterna på dessa” nästa gräns ”-marknader och/eller komplettera sina kinesiska tekniska tilldelningar och balansera sina nuvarande portföljviktningar.”

En djärv gräns

FMQQ strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som före avgifter och utgifter i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda för Next Frontier Internet och Ecommerce Index. Alla värdepapper måste ha mer än 300 miljoner dollar i marknadsvärde och mer än 50% av deras intäkter kommer från internet- och/eller e -handelsföretag på tillväxt- och gränsmarknader (exklusive Kina). Fonden begränsar varje inneav till 8% och balanseras om halvårsvis.

FMQQs indexkommitté innehåller branschens anmärkningsvärda doktor Burton G. Malkiel, framstående ekonom vid Princeton University och författare till investeringsklassikern, A Random Walk Down Wall Street. ”Den snabbaste tillväxten i världen kvarstår idag på tillväxt- och gränsmarknaderna”, säger Malkiel. ”FMQQ ger investerare exponering riktad mot de mest attraktiva delarna av dessa marknader; konsument- och tekniksektorn. ”

Carter noterar att hundratals enhörningar i utvecklingsländerna växer snabbt och att många förbereder sig för börsnotering och pekar på exempel som Paytm, en indisk digital betalningsledare som siktar på en börsnotering på 3 miljarder dollar, och Nubank i Brasilien, som har en uppskattad värdering på 30 miljarder dollar, som två av många kommande börsintroduktioner som är värda att titta på. Båda räknar redan Warren Buffets Berkshire Hathaway som investerare.

”I dag lever nästan 90% av världens befolkning under 30 år i tillväxt- och utvecklingsekonomier. År 2030 förväntas den globala medelklassen svälla till 5,5 miljarder människor, med en konsumtion på tillväxtmarknaderna på totalt 30 biljoner dollar – nästan hälften av den globala totalen. Dessa representerar de ”nästa miljarder” konsumenterna, och vi är glada över att få FMQQ till marknaden för att erbjuda investerare ett verktyg för att utnyttja denna möjlighet, fortsatte Carter.

FMQQ ansluter sig till Emerging Markets Internet and Ecommerce ETF (EMQQ B-). Sedan lanseringen 2014 har EMQQ vuxit till över 1,3 miljarder dollar i förvaltade tillgångar och har varit den bästa tillväxtmarknads-ETFen under de senaste tre och fem åren och sedan starten den 31 augusti 2021.

Handla FMQQ ETF

iShares M Next Frontier Internet & E -commerce ETF finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FMQQ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Next Frontier Internet & E -commerce ETF i form av CFDer. Till  CMC Markets

Handla EMQQ ETF

Emerging Markets Internet and Ecommerce ETF (EMQQ B-) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EMQQ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Emerging Markets Internet and Ecommerce ETF (EMQQ B-) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.