Följ oss

Nyheter

ICF ETF ger exponering mot den amerikanska fastighetsmarknaden

Publicerad

den

iShares Cohen & Steers REIT ETF (BATS: ICF ETF) är en amerikansk ETF som ger exponering mot den amerikanska fastighetsmarknaden i form av REITs, Real Investment Trusts.

iShares Cohen & Steers REIT ETF (BATS: ICF ETF) är en amerikansk ETF som ger exponering mot den amerikanska fastighetsmarknaden i form av REITs, Real Investment Trusts. Denna ETF spårar ett index av large cap REITs som valts ut av en för ändamålet tillsatt kommitté. Antalet innehav uppgår till cirka 30 stycken och förvaltningskostnaden ligger på 0,34 procent. ICF är en utdelande ETF.

ICF strävar efter att fånga den övre änden av den amerikanska fastighetsmarknaden tack vare sin exponering för relativt stora och likvida REIT som kan dra nytta av framtida konsolidering och värdepapperisering av branschen. Dess begränsade räckvidd ger också anmärkningsvärda undersektorlutningar. Indexbeståndsdelar väljs utifrån en genomgång av flera faktorer, inklusive förvaltning, portföljkvalitet, kapitalstruktur samt sektor- och geografisk diversifiering. Dessutom vägs dessa utifrån det totala fritt flytande justerade marknadsvärdet för varje REITs utestående aktier och justeras ytterligare kvartalsvis för att säkerställa att ingen REIT har mer än 8% vikt av det underliggande indexet. Sammantaget ger ICF tillgång till ”fastighetsmakarna” även om den inte fångar den fulla smaken av den amerikanska fastighetsmarknaden.

Varför ICF?

  1. Exponering för stora fastighetsbolag som är dominerande inom sina respektive fastighetssektorer
  2. Tillgång till amerikanska investeringsfonder (REIT), som investerar i fastigheter direkt och handlar som aktier
  3. Använd för att diversifiera din portfölj och ge en syn på den amerikanska fastighetsmarknaden

Investeringsmål

IShares Cohen & Steers REIT ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av amerikanska fastighetsinvesteringar (“REITs”).

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Cohen & Steers Realty Majors Index, som består av REIT. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av sina tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i depåbevis som representerar värdepapper i det underliggande indexet. Målet med det underliggande indexet är att representera relativt stora och likvida REIT som kan dra nytta av framtida konsolidering och värdepapperisering av den amerikanska fastighetsbranschen. Fonden är icke-diversifierad.

Handla ICF ETF

iShares Cohen & Steers REIT ETF (BATS: ICF) är en amerikansk ETF finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Även Plus500 erbjuder handel med iShares Cohen & Steers REIT ETF (BATS: ICF) i form av CFDer.

Innehav

TickerNameSektorVikt (%)
CCICROWN CASTLE INTERNATIONAL REIT COReal Estate8.13
PLDPROLOGIS REIT INCReal Estate7.82
AMTAMERICAN TOWER REIT CORPReal Estate7.82
EQIXEQUINIX REIT INCReal Estate6.86
PSAPUBLIC STORAGE REITReal Estate5.59
DLRDIGITAL REALTY TRUST REIT INCReal Estate5.57
SPGSIMON PROPERTY GROUP REIT INCReal Estate5.29
SBACSBA COMMUNICATIONS REIT CORP CLASSReal Estate4.28
WELLWELLTOWER INCReal Estate4.03
AVBAVALONBAY COMMUNITIES REIT INCReal Estate3.67

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *