Följ oss

Nyheter

EWGS ETF för den som vill satsa på tyska småbolag

Publicerad

den

iShares MSCI Germany Small-Cap ETF (BATS: EWGS ETF) spårar ett index över de minsta tyska företagen, utvalda och viktade efter marknadsvärde. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent. EWGS är en utdelande ETF.

iShares MSCI Germany Small-Cap ETF (BATS: EWGS ETF) spårar ett index över de minsta tyska företagen, utvalda och viktade efter marknadsvärde. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent. EWGS är en utdelande ETF.

EWGS Factset Analytics Insight

EWGS erbjuder en ren exponering för tyska småbolag. Fonden ger representativ exponering mot de minsta företagen i Tyskland från alla sektorer. Den täcker de lägsta 14% av de tyska företagen efter marknadsvärde. Fonden kan vara ett perfekt komplement till iShares Germany ETF (EWG), som täcker de 85 procent av de tyska företagen efter marknadsvärde. Indexbeståndsdelar granskas kvartalsvis.

Varför EWGS?

  1. Exponering för små publika företag i Tyskland
  2. Riktad tillgång till tyska aktier med små företag
  3. Använd för att uttrycka en syn på ett enskilt landssegment; par med EWG för omfattande täckning i Tyskland

Investeringsmål

IShares MSCI Germany Small-Cap ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av tyska aktier med liten kapitalisering.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Germany Small Cap Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är utformat för att mäta utvecklingen av aktier i tyska småföretag.

Handla EWGS ETF

iShares MSCI Germany Small-Cap ETF (BATS: EWGS ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Denna ETf finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

TickerNamnSectorVikt (%)
DLGDIALOG SEMICON PLCInformationsteknologi3.31
EVTEVOTECHealth Care3.23
TEGTAG IMMOBILIEN AGReal Estate2.82
TKATHYSSENKRUPP AGMaterials2.81
RHMRHEINMETALL AGIndustri2.60
EVDCTS EVENTIM AGKommunikation2.30
PSMPROSIEBEN SAT.1 MEDIA NKommunikation2.03
FNTNFREENET AGKommunikation2.01
GXIGERRESHEIMER AGHealth Care1.99
BOSSHUGO BOSS N AGKonsumtion1.95

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.