Följ oss

Nyheter

XLC ETF en börshandlad fond för kommunikationsservice

Publicerad

den

Communication Services Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLC ETF) spårar ett marknadsvärderat index för amerikanska telekommunikations

Communication Services Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLC ETF) spårar ett marknadsvärderat index för amerikanska telekommunikations- , media- och underhållningskomponenter i S&P 500-indexet. XLC är en utdelande ETF som äger aktier i 22 olika företag.

XLC Factset Analytics Insight

XLC erbjuder exponering för sektorn för kommunikationstjänster som definierades av ändringarna i september 2018 av Global Industry Classification Standard (GICS). Fonden omfattar alla medlemmar i den tidigare telekombranschen (utökad till att omfatta internetleverantörer), samt media- och underhållningsföretag som tidigare klassificerats i konsumenternas diskretionära eller tekniska sektorer. Den senare branschgruppen innehåller många tungviktare som Facebook, Alphabet, Netflix och Disney. XLC är en av de elva Select Sector SPDR-fonderna som väljer sina innehav från S&P 500-indexet. Innehav vägs av marknadsvärde, med förbehåll för en begränsningsmetod som säkerställer att ingen enskild säkerhet överstiger 25% vid varje kvartalsbalans.

Nyckelfunktioner

• Kommunikationstjänster Select Sector SPDR® Fund strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som, före kostnader, i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda för Select Services-sektorns index (”Index”)

• Indexet strävar efter att ge en effektiv representation av kommunikationssektorn i S&P 500-indexet

• Försöker ge exakt exponering för företag från telekommunikationstjänster, media, underhållning och interaktiva medier och tjänster.

• Tillåter investerare att ta strategiska eller taktiska positioner på en mer riktad nivå än traditionell stilbaserad investering


Om detta benchmark

De företag som ingår i varje Select Sector Index väljs utifrån den allmänna branschklassificeringen från ett universum av företag som definieras av Standard & Poor’s 500 Composite Stock® Index (”S&P 500®”). De elva Select Sector-indexen (var och en ett ”Select Sector Index”) som Select Sector SPDR-fonder baseras på tillsammans består av alla företag i S&P 500.

Select Sector Index för kommunikationstjänster inkluderar företag som innehåller värdepapper från företag från följande branscher: diversifierade telekommunikationstjänster; trådlösa telekommunikationstjänster; media; underhållning; och interaktiva medier och tjänster.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att i allmänhet motsvara pris- och avkastningsprestanda för börsnoterade aktier i företag i Select Sector Index. Normalt investerar fonden i stort sett alla, men minst 95%, av dess totala tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet. Indexet inkluderar företag som har identifierats som kommunikationstjänstföretag av GICSA, inklusive värdepapper från företag från följande branscher: diversifierade telekommunikationstjänster; trådlösa telekommunikationstjänster; media; underhållning; och interaktiva medier och tjänster. Fonden är icke-diversifierad.

Handla XLC

Communication Services Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLC ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %
Facebook Inc. Class A22.81%
Alphabet Inc. Class A12.51%
Alphabet Inc. Class C12.25%
Charter Communications Inc. Class A4.68%
T-Mobile US Inc.4.66%
Activision Blizzard Inc.4.44%
Comcast Corporation Class A4.27%
Netflix Inc.4.17%
Verizon Communications Inc.4.13%
AT&T Inc.4.11%

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.