Följ oss

Nyheter

De populäraste tillväxtaktierna i Europa

Publicerad

den

Tillväxtaktier har dominerat 2000-talet. Facebook, Amazon, Alphabet och Starbucks är bara några företag som har sett enorma procentuella vinster. I denna text tittar på de populäraste tillväxtaktierna i Europa.

Tillväxtaktier har dominerat 2000-talet. Facebook, Amazon, Alphabet och Starbucks är bara några företag som har sett enorma procentuella vinster. I denna text tittar på de populäraste tillväxtaktierna i Europa.

Enligt NASDAQ är en tillväxtaktie varje aktie i ett företag som förväntas växa i en takt som är betydligt högre än den genomsnittliga tillväxten för marknaden. Deras aktiekurser, intäkter eller vinster flyter i snabbare takt än marknaden, vilket innebär att vissa investerare väljer tillväxtaktier för att tjäna vinster från den snabba prisuppskattning de erbjuder snarare än inkomster från utdelningar även om detta likaväl kan gå åt andra hållet och resultera i förluster.

Men vilken är den populäraste tillväxtaktien i varje land i Europa? Tja, CMC Markets har avslöjat svaren genom att jämföra månatliga AHrefs-sökdata, och avslöja de mest sökta efter tillväxtaktier i varje land.

LandMest googlade aktierSökningar per månad
Albanien Facebook2 200
AndorraGoogle50
ArmenienGoogle & Facebook  2 600 vardera
AzerbajdzjanGoogle 7 400
BelarusFacebook2 500
BelgienGoogle70 000
Bosnien och Herzegovina Google18 888
BulgarienFacebook 14 000  
Cypern Google 14 000
TjeckienFacebook 9 500
DanmarkGoogle 28 000
EstlandGoogle 5 100
FinlandGoogle 21 000
FrankrikeGoogle 86 000
GeorgienGoogle 5 800
GreklandFacebook 25 000
HollandGoogle122 000
IslandGoogle 1 300
IrlandGoogle 11 000
ItalienFacebook 69 000
Kazakhstan Facebook 11 000
KroatienFacebook7 400
LettlandFacebook 6 600
LitauenGoogle 6 800
Luxembourg Google2 800
MaltaGoogle 1 300
MoldavienFacebook 2 900
Monaco Google 20 
Montenegro Google 200 
Nordmakedonien Facebook 2 800
Poland Google46 000
 PortugalFacebook 17 000
RumänienFacebook29 000
RysslandGoogle33 000
San MarinoFacebook40
SerbienFacebook15 000
Slovakien Google6 600
SlovenienFacebook 6 600
SpanienFacebook 52 000
StorbritannienFacebook  87 000 
SverigeFacebook15 000
SchweizGoogle  64 000 
TysklandGoogle 149 000
Turkiet Google 115 000 
UkrainaFacebook  107 000 
UngernGoogle 23 000
ÖsterrikeGoogle22 000

Två tillväxtaktier dominerade resultaten, där Google och Facebook var de eftersökta aktierna i alla länder i Europa.

27 europeiska länder hade Google som den mest sökta tillväxtaktien, vilket gör den till den mest populära på kontinenten. Landet med det högsta antalet sökningar per månad går till Tyskland, som söker efter Google-aktier 149 000 gånger per månad.

Andra länder med många månatliga sökningar efter Google-aktier inkluderar Nederländerna, med 122 000 sökningar och Turkiet med 115 000 sökningar i månaden.

Totalt 20 europeiska länder har Facebook som den mest sökta tillväxtaktien. Landet med det högsta antalet sökningar per månad är Ukraina, med 107 000 sökningar varje månad.

Andra länder med höga sökresultat för Facebook inkluderar Storbritannien med 87 000 sökningar i månaden och Italien med 69 000.

Armenien var det enda landet som var på både Google och Facebook, med 2 600 sökningar varje månad.

Michael Hewson, Chief Market Analyst på CMC Markets sa: ”Google och Facebook dominerar som de mest populära tillväxtaktierna i Europa. Båda dessa företag har ett enormt inflytande på marknaden och media, vilket är anledningen till att många européer vill investera i dem.

”Vi kan se att länder som Storbritannien, Italien och Österrike producerar tusentals sökningar varje månad efter dessa två aktier.”

Studien genomfördes av CMC Markets, ett brittiskt företag för finansiella tjänster som erbjuder derivathandel online som spread betting och kontrakt för skillnader på världsmarknader som aktier och utländsk valuta. Klicka här för att ta reda på mer.

Disclaimer

Spread bets och CFDer är komplexa instrument och kommer med en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. De allra flesta privatkunders konton förlorar pengar vid spreadbetting och/eller handel med CFDer. Du bör fundera på om du förstår hur spread bets och CFDer fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Storbritannien planerar att införa kryptolagstiftning inom 6 månader

Publicerad

den

Med kryptotillgångar som blir allt mer mainstream, men ändå i stort sett oreglerade, har myndigheterna kämpat för att hitta en balans mellan innovation och risk. I dag är konkreta lagförslag nära förestående. Den brittiska regeringen avslöjade nyligen sin avsikt att införa omfattande kryptolagstiftning inom de närmaste sex månaderna.

Med kryptotillgångar som blir allt mer mainstream, men ändå i stort sett oreglerade, har myndigheterna kämpat för att hitta en balans mellan innovation och risk. I dag är konkreta lagförslag nära förestående. Den brittiska regeringen avslöjade nyligen sin avsikt att införa omfattande kryptolagstiftning inom de närmaste sex månaderna.

Storbritannien kommer att reglera kryptovalutor inom 6 månader

Den brittiska regeringen har signalerat sin avsikt att införa lagstiftning om kryptovalutor under de kommande sex månaderna. Finansminister Bim Afolami säger att regeringen ”pressar väldigt hårt” för att implementera regler om stable coins och panttjänster för digitala tillgångar inom den tidsramen.

Tillbaka i oktober 2023 tillkännagav Bank of England och Financial Conduct Authority (FCA) omfattande planer för att övervaka kryptovalutasektorn på ett samordnat sätt. Tidsplanen för stablecoin-reglerna indikerade ett samråd om de slutliga reglerna i mitten av 2024 och genomförandet av stablecoin-systemet senast 2025.

Regeringens uttalanden tyder på att den vill påskynda processen med att reglera kryptovalutor inför nästa allmänna val. Att anta lagstiftning om kryptovalutor skulle av den nuvarande administrationen kunna ses som en möjlighet att få politiskt stöd.

Otydlig övergripande regeltidsplan

Medan Afolami angav ett sexmånadersmål för stablecoin och spelregler, är tidslinjen för en bredare kryptolagstiftning fortfarande osäker.

”Det är bara en enorm mängd på gång, så jag vill inte binda mig till det nu”, säger finansminister Bim Afolami.

Genom att meddela att regeringen erkänner både riskerna och möjligheterna med kryptovalutor, avser den att genomföra proportionerlig reglering för att skydda konsumenterna och uppmuntra innovation. Även om kryptovalutaindustrin och investerare utan tvekan kommer att välkomna tydligheten i regelverket, kommer de att hålla ett öga på regeringens förslag för att säkerställa att de nya reglerna ger rätt balans.

Fortsätt läsa

Nyheter

Nya iShares obligations ETFer på Xetra: tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper

Publicerad

den

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged erbjuder investerare tillgång till den brett diversifierade marknaden för amerikanska inteckningssäkrade värdepapper utgivna och garanterade av statligt sponsrade företag som Ginnie Mae, Fannie Mae och Freddie Mac. Amerikanska värdepapper med fast ränta med en pass-through-struktur har en rating av investment grade och är säkrade av pooler av inteckningar från amerikanska husägare. Genom pass-through-strukturen får värdepappersinnehavare direkt kapitalbeloppet plus ränta från poolerna av bostadslån. Alla värdepapper måste ha en vägd genomsnittlig återstående löptid på minst ett år.

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged ger tillgång till den globala marknaden för obligationer denominerade i US-dollar av investeringsklass. Obligationerna med fast ränta är statsobligationer, statsrelaterade obligationer, företagsobligationer och bostadsobligationer. Minsta återstående löptid är ett år.

Båda instrumenten använder terminskontrakt för att säkra valutafluktuationer mot den amerikanska dollarn.

NamnTillgångs-klassISINFörvaltnings-avgiftUtdelnings-policyReferens- index
iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE000EEJLWG10,30 procentUtdelandeBloomberg US Mortgage Backed Securities Index
iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE00093SKUY40,30 procentUtdelandeBloomberg US Aggregate Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 143 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

En uranfond, Future of Defense och Bitcoin

Publicerad

den

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

ETF, som fokuserar på små och medelstora uranföretag, är mycket efterlängtad och har skapat stort intresse på sociala medier. Sprott, sponsorn av denna produkt i USA, har sett sin version samla runt 400 miljoner dollar i tillgångar på mindre än ett år.

McNeil förklarade att efterfrågan på denna ETF drivs av ett erkännande av kärnkraftens roll i att tillhandahålla en konsekvent ren energikälla och en tillgångspress som förvärrats av konflikten mellan Ryssland och Ukraina. U308, HANetfs bredare produkt för uranbrytare, var den toppresterande tematiska ETFen i Europa förra året med en avkastning på 45 %.

McNeil lyfte också fram Future of Defense UCITS ETF (ASWC), som drar nytta av nuvarande geopolitiska spänningar. Denna ETF är unik eftersom den inkluderar företag som är anslutna till NATO-medlemmar eller medlemsförbund, som syftar till att dra nytta av ökade försvarsutgifter bland NATO-länderna.

I rampljuset var också ETC Group Physical Bitcoin ETF (BTCE), den mest omsatta kryptospot-ETF i Europa, med tillgångar på 1,3 miljarder dollar. Denna produkt understryker den växande acceptansen och efterfrågan på investeringsalternativ för kryptovaluta i Europa, trots skepsis kring den digitala tillgångsklassen.

McNeil berättade för Proactive att han nyligen deltog i den största årliga ETF-konferensen i Miami Beach, som avsevärt fokuserade på Bitcoin och kryptovaluta ETFer, vilket speglar branschens utveckling och dess hausseartade utsikter mot en framtid värderad till 50 biljoner dollar under det kommande decenniet.

Handla Future of Defence ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära