Följ oss

Nyheter

Dags för fastlandskina igen?

Publicerad

den

Dags för fastlandskina igen?

Dags för fastlandskina igen? De senaste två dagarna har fastlandsKina indexet CSI-300 stigit med 3,60 procent i lokal valuta. Efter en stark utveckling i slutet av 2012 har de kinesiska börserna utvecklats svagt under 2013. Uppgången i år är precis kring nollstrecket omräknat till svenska kronor. Detta är betydligt sämre än svenska OMXS30 indexet eller det globala MSCI World indexet. Anledningen till att de kinesiska börserna utvecklas svagt beror bland annat på den överhettade kinesiska fastighetsmarknaden och rädsla för att den starka BNP-tillväxten ska avta.

En analytiker som haft mycket rätt gällande Kina, Tom DeMark från Market Studies LLC, har precis ändrat sin negativa inställning till Shanghai indexet till positiv. Hans bedömning är att indexet kan stiga med så mycket som 28 procent till september 2013. För ytterligare kommentarer från Tom, se länk nedan till den fulla artikeln från Bloomberg News. Vill du ha exponering mot Shanghai indexet finns det endast ett alternativ i dagsläget och det är via CSI-300 indexet som inkluderar bolag noterade på de kinesiska börserna Shanghai och Shenzhen.

I dagsläget handlas CSI-300 indexet precis under 50-dagars glidande medelvärde, se femårsgraf nedan.

csi300-ver2
PoweredbyInfront_128

ETF-tabell

[table id=597 /]

Källa: Factset, 21 mars 2013, all avkastning i SEK och inklusive utdelningar. 0 information saknas. Förvaltat kapital i miljoner kronor

Min favorit bland dessa ETF:er baserat på förvaltat kapital, förvaltningsavgift, spread och likviditet är db X-trackers CSI 300 UCITS ETF (ticker XCHA), se graf nedan.

xcha

Blogginlägg

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.