Följ oss

Nyheter

H41K ETF kinesiska A-aktier

Publicerad

den

HSBC MSCI CHINA A UCITS ETF (H41K ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI China A Inclusion Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI CHINA A UCITS ETF (H41K ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI China A Inclusion Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av China-A-aktier i MSCI Emerging Markets Index. Den är designad för att få tillgång till China-A-aktiemarknaden via Shanghai-Hong Kong / Shenzhen-Hong Kong Stock Connect, och beräknas med växelkursen offshore Kinas Renminbi.

Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera i andra fonder, penningmarknadsinstrument och upp till 10 % kan investeras i andra fonder. Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad.

Beskrivning av HSBC MSCI China A Inclusion UCITS ETF

HSBC MSCI China A Inclusion UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Kina. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI China A Inclusion UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 42 miljoner GBP under förvaltning. H41K ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Irland.

Handla H41K ETF

HSBC MSCI China A Inclusion UCITS ETF (H41K ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURHMCA
London Stock ExchangeGBPHMCA
London Stock ExchangeUSDHMCT
SIX Swiss ExchangeUSDHMCT
XETRAEURH41K

Största innehav

VärdepapperVikt %
Kweichow Moutai Co Ltd5.69
CATL3.03
China Merchants Bank Co Ltd2.23
Wuliangye Yibin Co Ltd1.91
PING AN1.21
China Yangtze Power Co Ltd1.19
BYD Co Ltd1.08
LONGi Green1.03
Shenzhen Mindray Bio-Medical E1.03
China Tourism Group Duty Free0.95

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.