Följ oss

Nyheter

DBX9 ETF, en Xtrackers som ger exponering mot den kinesiska aktiemarknaden

Publicerad

den

DBX9 ETF, en Xtrackers som ger exponering mot den kinesiska aktiemarknaden

Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF (DBX9 ETF) är en börshandlad fond som ger exponering mot den kinesiska aktiemarknaden. Denna börshandlade fond handlas på på Xetra, men det skall noteras att handeln sker i USD. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,60 procent.

Mål och placeringsinriktning

Fonden förvaltas passivt. Målet är att din investering ska avspegla resultatet för indexet FTSE CHINA 50 index (indexet), som är utformat för att avspegla resultatet för aktierna hos 50 bolag från Fastlandskina vars aktier är noterade på Hongkongbörsen och därför är tillgängliga för internationella investerare.

Bolagen väljs ut baserat på att de har det största samlade värdet av tillgängliga aktier i jämförelse med andra bolag på börsen. Indexets sammansättning granskas minst en gång per kvartal med en ytterligare årlig granskning för att bedöma likviditeten hos aktierna som ingår i indexet. indexet beräknas baserat på total nettoavkastning, vilket betyder att alla utdelningar och andra utbetalningar som görs av bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt.

För att uppnå målet kommer fonden att försöka replikera indexet genom att köpa alla eller ett betydande antal av värdepappren i indexet. Fonden kan använda tekniker och instrument för att hantera risker, minska kostnader och förbättra resultat. Dessa tekniker kan omfatta användning av derivat. Fonden kan också använda sig av värdepapperslån för sina investeringar till vissa valbara tredje parter för att generera ytterligare inkomster för att kompensera fondens kostnader. Valutan för delfonden är USD.

Avkastningen och kursvinsterna delas inte ut, utan placeras i fonden igen. Du kan i allmänhet begära inlösen av aktier dagligen.

Handla DBX9 ETF?

Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF (DBX9 ETF) handlas på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Största innehav

FöretagVikt
Meituan11.67%
Tencent Holdings Ltd9.78%
Alibaba Group Holding Ltd Ordinary Shares7.76%
JD.com Inc Ordinary Shares – Class A5.68%
WuXi Biologics (Cayman) Inc Registered Shs Unitary 144A/Reg S4.87%
Procent av portföljen: 39.76%

Fördelning branscher

Consumer Cyclical34.23%
Financial Services26.62%
Communication Services15.09%
Healthcare7.98%
Real Estate5.45%
Övrigt10.64%