Följ oss

Nyheter

Börja daytrada naturgas

Publicerad

den

Priset på naturgas varierar från ögonblick till ögonblick, eftersom det handlas på en börs. Daytrada naturgas Detta pris bestäms av globalt utbud Priset på naturgas varierar från ögonblick till ögonblick, eftersom det handlas på en börs. Detta pris bestäms av globalt utbud och efterfrågan på den fysiska varan, liksom förväntningar och utbud och efterfrågan från handlare

Priset på naturgas varierar från ögonblick till ögonblick, eftersom det handlas på en börs. Detta pris bestäms av globalt utbud och efterfrågan på den fysiska varan, liksom förväntningar och utbud och efterfrågan från handlare. Daghandlare bedömer inte det ”verkliga” värdet av naturgas. Istället tjänar daghandlare på dagliga prisfluktuationer i varan och försöker tjäna pengar oavsett om värdet stiger, sjunker eller förblir nästan detsamma. Börja daytrada naturgas.

• Daytrading med naturgas innebär handel med aktier och terminer elektroniskt, inte fysiskt.

• Denna typ av handel innebär att man spekulerar i exakta, små prisförändringar på terminsmarknaden för naturgas.

• Dessa affärer återspeglar inte det ”verkliga” priset på naturgas, utan dagliga fluktuationer i utbud och efterfrågan varje dag på den globala råvarumarknaden.

• Handlare kan handla naturgas -terminer direkt på terminsmarknader eller genom fonder som ETFer som handlar på börser. Ett annat sätt är att handla med CFDer.

Terminsmarknaderna

Daytrading med naturgas spekulerar i dess kortsiktiga prisrörelser. Fysisk naturgas hanteras eller tas inte i besittning, snarare sker alla handelstransaktioner elektroniskt och endast vinster eller förluster återspeglas i handelskontot.

Det finns ett antal sätt att daytrada naturgas. Ett sätt är genom ett terminsavtal. Ett terminsavtal är ett avtal om att köpa eller sälja något – som naturgas, guld eller vete – vid ett framtida datum. Daytraders stänger alla kontrakt (affärer) varje dag och gör vinst eller förlust på varje affär baserat på skillnaden mellan priset de köpte kontraktet och priset de sålde det.

Naturgas terminer handlar genom Chicago Mercantile Exchange (CME Group). Det finns flera typer av naturgas och kontrakt som kan handlas. Det mest omsatta kontraktet, föredraget av daytraders, är Henry Hub Natural Gas Futures (NG). Varje kontrakt representerar 10 000 miljoner brittiska termiska enheter (mmBtu).

På terminsbörsen fluktuerar priset på naturgas (NG) i steg om 0,001 dollar. Denna ökning kallas en ”tick” – det är den minsta rörelse ett terminsavtal kan göra. Om du köper eller säljer ett terminsavtal, avgör hur många ticks priset rör sig bort från ditt ingångspris din vinst eller förlust. För att beräkna din vinst eller förlust (din handelsplattform visar dig, men det är bra att förstå hur det fungerar) måste du först känna till tickvärdet för det kontrakt du handlar.

För ett naturgasavtal (NG) är tickvärdet 10 USD. Detta beror på att kontraktet representerar 10 000 mmBtu och 10 000 mmBtu multiplicerat med $ 0,001 Tickstorleken resulterar i $ 10. Det betyder att för varje kontrakt kommer en rörelse kommer att resultera i en vinst eller förlust på $ 10. Om den rör sig fem ticks vinner eller förlorar du $ 50. Om det flyttar fem ticks och du har tre kontrakt är din vinst eller förlust $ 150.

Handelskonton och marginal

Det belopp du behöver på ditt konto för att idag handla med ett naturgas (NG) terminsavtal beror på din terminsmäklare. Vissa mäklare kräver till exempel att du har $ 1000 på ditt konto för att öppna en handelsposition för en naturgas (NG)-avtal. Du behöver också tillräckligt på kontot för att täcka eventuella förluster (behöver mycket mer än $ 1000).

Dessa siffror antar att du dagshandlar och stänger positioner innan marknaden stängs varje dag. Om du håller positioner över en natt är du underkastad krav på initialmarginal och underhållsmarginal, vilket kräver att du har mer pengar på ditt konto.

ETFer och börser NG Plays

Ett annat sätt att dagligen handla naturgas är genom en fond som handlas på en börs, som United States Natural Gas Fund (UNG). Eller, om du söker ett mer voltilt alternativ (rör sig tre gånger så mycket varje dag), 3X Long Natural Gas ETN. Om du har ett handelskonto kan du handla på kursrörelser med naturgas.

3X Inverse Natual Gas ETN (DGAZ) är en annan populär naturgas -ETF. Eftersom det är en invers fond, går den dagligen i motsatt riktning mot naturgaspriset.

Intradagens prisrörelser för dessa produkter återspeglar de dagliga (inte långsiktiga) procentuella prisförändringar på naturgas.

Produkterna handlar som aktier. Minsta prisrörelse är $ 0,01, därför tjänar du eller förlorar $ 0,01 för varje aktie du äger varje gång priset ändras med ett öre. Aktier och ETF handlas vanligtvis i block med 100 aktier (kallade börsposter), så om kursen rör sig ett öre och du håller 100 aktier tjänar du eller förlorar 1 dollar. Om kursen flyttar $ 1, från $ 5 till $ 6, tjänar du eller förlorar $ 100 på din 100 aktieposition. Om du innehar 500 aktier tjänar eller förlorar du $ 500 på samma kursrörelse.

Det belopp du behöver på ditt konto för att idag handla med en naturgas -ETF beror på ETFens pris, din hävstång och positionstorlek.

Handla naturgas hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla naturgas hos IG Markets

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener

Handla naturgas hos Plus500

Plus500 är en CFD-mäklare. Plus500 är en ledande aktör som låter dig handla många börshandlade fonder och all världens råvaror via CFD-kontrakt. Till Plus500.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *