Följ oss

Nyheter

CASH ETF för investeringar på fastlandskina

Publicerad

den

L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF (CASH ETF) syftar till att följa utvecklingen för MSCI China A Onshore Index ("Indexet").

L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF (CASH ETF) syftar till att följa utvecklingen för MSCI China A Onshore Index (”Indexet”).

Ögonblicksbild av fonden

Den kinesiska inhemska ekonomin. Investera i den växande betydelsen av den kinesiska inhemska ekonomin

Kina ”A” aktier. Få tillgång till ett brett universum av kinesiska A-aktier

Effektiv åtkomst. Möjliggör effektiv tillgång till en korg av inhemska aktier som annars kan vara svåra att köpa.

Beskrivning av L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF

L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Kina. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,88 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 24 miljoner GBP under förvaltning. CASH ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

MSCI China A Onshore Index

Indexet består av ”A-aktier” utgivna av stora och medelstora företag med hemvist i Folkrepubliken Kina (”PRC”) som handlas offentligt på börserna i Shanghai och Shenzhen. Ett företag är endast berättigat att ingå i indexet om det är av tillräcklig storlek (bestäms med hänvisning till

(1) det totala marknadsvärdet för företaget och

(2) den andel av dess A-aktier som anses vara tillgängliga för köp på de offentliga aktiemarknaderna i Kina, dvs inte föremål för några restriktioner eller strategiskt ägande) och om dess A-aktier är tillräckligt ”likvida” (ett mått på hur aktivt de handlas). Inom Indexet viktas sedan varje företag efter dess relativa storlek.

Handla CASH ETF

L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF (CASH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURCASH
London Stock ExchangeGBXCASE
Borsa ItalianaEURCASH
Euronext AmsterdamEURCASH
London Stock ExchangeUSDCASH
XETRAEURCASH

Största innehav

VärdepapperVikt %
Kweichow Moutai4.1
Contemporary2.7
China Merchants Bank2.6
Ping An Insurance1.8
Wuliangye Yibin1.6
LONGi Green Energy Technology1.4
Midea Group1.2
East Money Information1.1
Industrial Bank1.1
WuXi AppTec1.1

Innehav kan komma att förändras