Följ oss

Nyheter

COPX ETF investerar i koppargruvor världen över

Publicerad

den

Global X Copper Miners ETF (COPX ETF) spårar ett index med marknadsvärde för globala koppargruvor. Global X Copper Miners ETF (COPX ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,65 procent,

Global X Copper Miners ETF (COPX ETF) spårar ett index med marknadsvärde för globala koppargruvor. Global X Copper Miners ETF (COPX ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande fond. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,65 procent,

COPX -fondbeskrivning

COPX är det första ETF-alternativet för en ren kopparexponering i aktieområdet. Fonden får denna exponering genom att spåra ett marknadsvärdevägt index som erbjuder bred aktieexponering för den globala koppargruvsindustrin. Även om den tekniskt sett är en global fond, har den en stark nordamerikansk exponering. Fonden rankar företag enligt deras genomsnittliga dagliga handelsvolym med avseende på börsen över tre månader. De högst rankade fonderna ingår i indexet. Indexet balanseras om halvårsvis.

Fondsammanfattning

Global X Copper Miners ETF (COPX) ger investerare tillgång till ett brett spektrum av koppargruvföretag.

Fondmål

Global X Copper Miners ETF (COPX) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Solactive Global Copper Miners Total Return Index.

Varför COPX?

Riktad exponering. COPX är ett målinriktat spel på kopparproducenter.

ETF –effektivitet. I en enda affär ger COPX effektiv tillgång till en korg med företag som är involverade i gruvdrift av koppar.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Solactive Global Copper Miners Total Return Index. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADR”) och globala depåbevis (”DDR”) baserat på värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att mäta brett baserade aktiemarknadsprestanda för globala företag som är involverade i koppargruvindustrin. Fonden är icke-diversifierad.

Handla COPX

Global X Copper Miners ETF (COPX ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i COPX. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Copper Miners ETF (COPX ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
6.93VEDLVEDANTA LTD-ADR
5.93TECK/B CNTECK RESOURCES LTD-CLS B
5.74GLEN LNGLENCORE PLC
5.422899 HKZIJIN MINING-H
5.32IVN CNIVANHOE MINES LTD-CL A
4.65OZL AUOZ MINERALS LTD
4.64358 HKJIANGXI COPPER CO LTD-H
4.61FCXFREEPORT-MCMORAN INC
4.52GMEXICOB MMGRUPO MEXICO-B
4.36BOL SSBOLIDEN AB

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *