Följ oss

Nyheter

XPP ETF 2 X avkastningen hos de största kinesiska aktierna på Hong Kong börsen

Publicerad

den

ProShares Ultra FTSE China 50 (XPP ETF) ger daglig 2x exponering mot ett free float-viktat index som omfattar 50 av de största och mest likvida kinesiska aktierna noterade på Hongkongbörsen. ProShares Ultra FTSE China 50 (XPP ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

ProShares Ultra FTSE China 50 (XPP ETF) ger daglig 2x exponering mot ett free float-viktat index som omfattar 50 av de största och mest likvida kinesiska aktierna noterade på Hongkongbörsen. ProShares Ultra FTSE China 50 (XPP ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

XPP Factset Analytics Insight

XPP är ett hävstångsspel på kinesiska storbolag, som siktar på 2x den dagliga avkastningen för det populära FTSE China 50 Index, som också spåras av den enorma iShares China Large-Cap ETF (FXI). Indexet riktar sig till de största kinesiska företagen som handlas i Hongkong, vilket innebär att XPP mestadels är en satsning på Kinas statligt ägda företag. Exponeringen mot ekonomi är särskilt stor här. Eftersom fonden återbalanserar sin hävstångseffekt på daglig basis, kan den faktiska avkastningen avsevärt avvika från förväntad avkastning på lång sikt på grund av sammansatta effekter, så XPP är avsett som ett kortsiktigt handelsmedel.

ProShares Ultra FTSE China 50 söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger (2x) den dagliga utvecklingen för FTSE China 50 Index®.

Eftersom indexvärdet inte beräknas vid stängningen av de amerikanska värdepappersmarknaderna på grund av skillnader i handelstider mellan amerikanska och utländska marknader, kommer korrelationen till indexet att mätas genom att jämföra den dagliga förändringen av fondens substansvärde per aktie. till utvecklingen av ett eller flera amerikanska börshandlade värdepapper eller instrument som återspeglar värdena på de värdepapper som ligger under indexet vid stängningen av de amerikanska värdepappersmarknaderna.

Denna hävstångsbaserade ProShares ETF strävar efter en avkastning som är 2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa. På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från avkastningsmålet för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multipler och i fonder med volatila riktmärken

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar två gånger (2x) det dagliga resultatet för FTSE China 50 Index®. Fonden investerar i finansiella instrument som ProShare Advisors anser i kombination bör ge daglig avkastning i överensstämmelse med fondens investeringsmål. Indexet består av 50 av de största och mest likvida kinesiska aktierna som är noterade och handlas på börsen i Hong Kong. Fonden är icke-diversifierad.

Handla XPP ETF

ProShares Ultra FTSE China 50 (XPP ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i XPP ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med ProShares Ultra FTSE China 50 (XPP ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets