Följ oss

Nyheter

Warren Buffets tankar om den amerikanska tillväxten

Publicerad

den

Warren Buffets tankar om den amerikanska tillväxten En ökad heminredningsförsäljning tyder på att den amerikanska bostadsmarknaden är på väg upp igen.

Warren Buffets tankar om den amerikanska tillväxten En ökad heminredningsförsäljning tyder på att den amerikanska bostadsmarknaden är på väg upp igen. Det betyder också att det kan vara värt att titta närmare på de företag som bygger bostäder, så kallade homebuilders, men också de börshandlade fonder som fokuserar på denna typ av företag. Warren Buffett, koncernchef för Berkshire Hathaway Inc., ser att en återhämtning på både bostadsmarknaden och fastighetsmarknaden som skulle kunna upprätthålla tillväxten i den amerikanska ekonomin.

Bostadsbyggandet börjar ta fart säger han, samtidigt som han pekar på att möbelaffärerna gör goda vinster. Buffet säger att möblerna är grunden i verksamheten. ”Bricks” det vill säga byggmaterial har ökat något men är fortfarande långsamma. Förstärkningen i heminredningssektorn kan emellertid tyda på att bostadsmarknaden stärks. Det är möjligt för en investerare som delar hans åsikter att dra fördel av detta, till exempel genom en börshandlad fond med fokus på homebuilders.

Det finns en rad börshandlade fonder att välja på

Det går att få en exponering mot denna marknad, till exempel genom att köpa aktier i olika byggföretag, men det finns flera ETFer som har samma inriktning. Genom en börshandlad fond sprids riskerna eftersom denna inte enbart äger aktier i ett företag. Vi kan till exempel nämna SPDR S & P Homebuilders ETF (NYSEArca: XHB), iShares US Home Construction ETF (NYSEArca: ITB) och Powershares Dynamic Building & Construction Portfolio (NYSEArca: PKB) inkluderar aktier i företag som är verksamma inom heminredning, inredning och vitvaruåterförsäljare.

XHB har den största vikten mot konsumentföretag. Denna ETF följer ett likaviktat index som omfattar 34,5% homebuilding, 28,2% byggprodukter, 13,2% inredningsföretag, 9,8%, heminredning, hushållsapparater 7,1% och hemförbättring 7,0%.

Det innebär att XHB äger aktier i företag som Home Depot (NYSE: HD) 3,5 procent av kapitalet och Restoration Hardware (NYSE: RH) 3,2 procent, tillsammans med golvbeläggningsföretag som Mohawk Industries (NYSE: MHK) 3,2%, sängklädestillverkaren Tempur Sealy (NYSE: TPX) 3,3% och hushållsapparatstillverkaren Helen of Troy (NasdaqGS: HELE) 3,9%.

ITB har den största vikten mot homebuilders, 64,7% homebuilding, 14,8% byggprodukter, 9,0% hemförbättring, 4,3% heminredning, 2,4% handelsföretag och distributörer, 2,2% specialkemikalier, 1,2% skogsprodukter och 1,2% byggmaterial . De största icke-homebuilding innehav är hemmaförbättringsåterförsäljarna HD 4,7% och Lowes (NYSE: LÅG) 3,6%, tillsammans med byggmaterialtillverkaren Sherwin-Williams (NYSE: SHW) 2,2% och MHK 2,0%.

PKB innehar 43,0% industrföretag, tillsammans med 31,0% i detaljhandelsföretag och 26,1% i materialföretag. Icke-homebuilding komponenter inkluderar LOW 5,3%, HD 5.1%, DR Horton (NYSE: DHI) 5,1%, Traktor Supply (NasdaqGS: TSCO) 5,0%, MHK 5,0%, NVR Inc (NYSE: NVR) 2,9% och Installed Building Products (NYSE: IBP) 2,6%.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.