Följ oss

Nyheter

Visste du att du kan handla amerikanska ETFer hos eToro?

Publicerad

den

eToro är en multi asset broker, och det går att handla amerikanska ETFer i form av CFDer genom detta företag. Precis som många andra framgångsrika CFD-mäklare

eToro är en multi asset broker, och det går att handla amerikanska ETFer i form av CFDer genom detta företag. Precis som många andra framgångsrika CFD-mäklare har eToro sitt ursprung i Israel, men i dag har företaget även kontor på Cypern, Storbritannien, USA och Australien. I dag har företaget mer än 13 miljoner kunder från 140 olika länder. I mars 2021 kommunicerade eToro att bolaget skall lanseras på den amerikanska aktiemarknaden genom ett omvänt förvärv, en så kallad SPAC. eToro står under tillsyn av CySEC-myndigheten i EU. Företaget är godkänt av FCA i Storbritannien, av FinCEN i USA och av ASIC i Australien.

eToro grundades som RetailFX 2007 i Tel Aviv, av bröderna Yoni Assia och Ronen Assia tillsammans med David Ring. Det betyder att bolaget har en lång historik att visa upp, något som inte alla konkurrenter kan skryta med. År 2010 släppte företaget eToro OpenBook sociala investeringsplattform, tillsammans med dess CopyTrading-funktion, som gör det möjligt för investerare att se, följa och kopiera nätverkets främsta handlare automatiskt. Senare samma år släppte företaget sin första Android-app för åtkomst via mobila enheter.

Mellan 2007 och 2013 tog företaget in 31,5 miljoner dollar i fyra finansieringsrunder. I december 2014 tog eToro in ytterligare 27 miljoner dollar från ryska och kinesiska investerare. I december 2017 gick det med CoinDash som partner för att utveckla Blockchain-baserad social handel. År 2018 samlade det in ytterligare 100 miljoner dollar i en privat finansieringsrunda. Sammantaget har investeringsföretag investerat mer än 162 miljoner dollar i eToro.

År 2013 introducerade företaget möjligheten att investera i aktier (där ETFer är en del) och CFD:er, med ett första erbjudande om 110 aktieprodukter. Samma år bemyndigades det att erbjuda sina tjänster i Storbritannien av FCA-regleringsmyndigheten, under dotterbolaget eToro UK. I januari 2014 adderade företaget kryptovalutor till sitt utbud av investeringsinstrument.

Kan erbjuda handel i amerikanska ETFer

För ett par år sedan kom regelverket MIFIDII att stänga ute europeiska investerare från att kunna handla amerikanska ETFer. Beskedet kom som en chock för många investerare, och det var gott om förstå sig påare som spådde att handeln med börshandlade fonder skulle upphöra helt.

Fler och fler traders har emellertid fått upp ögonen för ett helt nytt sätt att handla med amerikanska ETFer. Detta låter sig göra med CFDer, till exempel hos eToro. Börshandlade fonder ger en bredare exponering än vad enskilda aktier gör. Genom en ETF går det att köpa index som Nasdaq-100 eller S&P 500. Dessa finns numera att handla även i Europa, där flera amerikanska emittenter valt att lista sina börshandlade fonder. Även flera europeiska emittenter erbjuder sådana produkter.

Med en CFD går det också att handla sektorer och specifika branscher. Tror du till exempel att vi inom kort kommer att få se en uppgång i resandet igen är kanske JETS valet för dig. JETS ETF är en börshandlad fond som investerar i flygbolag och kan vara ett alternativ till att köpa en aktie som SAS eller Norwegian.

eToro har ett bra basutbud av börshandlade fonder, om än inte alla tematiska ETFer som finns på marknaden. Basutbudet räcker emellertid långt, och gör det möjligt att ta positioner i både stora börsindex och i de delsektorer som ingår i dessa index.

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 67 procent av privatinvesterare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du är införstådd med hur CFD:er fungerar och om du kan ta den höga risk att förlora pengar som det innebär.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *