Följ oss

Nyheter

Visste du att du kan handla amerikanska ETFer hos eToro?

Publicerad

den

eToro är en multi asset broker, och det går att handla amerikanska ETFer i form av CFDer genom detta företag. Precis som många andra framgångsrika CFD-mäklare

eToro är en multi asset broker, och det går att handla amerikanska ETFer i form av CFDer genom detta företag. Precis som många andra framgångsrika CFD-mäklare har eToro sitt ursprung i Israel, men i dag har företaget även kontor på Cypern, Storbritannien, USA och Australien. I dag har företaget mer än 13 miljoner kunder från 140 olika länder. I mars 2021 kommunicerade eToro att bolaget skall lanseras på den amerikanska aktiemarknaden genom ett omvänt förvärv, en så kallad SPAC. eToro står under tillsyn av CySEC-myndigheten i EU. Företaget är godkänt av FCA i Storbritannien, av FinCEN i USA och av ASIC i Australien.

eToro grundades som RetailFX 2007 i Tel Aviv, av bröderna Yoni Assia och Ronen Assia tillsammans med David Ring. Det betyder att bolaget har en lång historik att visa upp, något som inte alla konkurrenter kan skryta med. År 2010 släppte företaget eToro OpenBook sociala investeringsplattform, tillsammans med dess CopyTrading-funktion, som gör det möjligt för investerare att se, följa och kopiera nätverkets främsta handlare automatiskt. Senare samma år släppte företaget sin första Android-app för åtkomst via mobila enheter.

Mellan 2007 och 2013 tog företaget in 31,5 miljoner dollar i fyra finansieringsrunder. I december 2014 tog eToro in ytterligare 27 miljoner dollar från ryska och kinesiska investerare. I december 2017 gick det med CoinDash som partner för att utveckla Blockchain-baserad social handel. År 2018 samlade det in ytterligare 100 miljoner dollar i en privat finansieringsrunda. Sammantaget har investeringsföretag investerat mer än 162 miljoner dollar i eToro.

År 2013 introducerade företaget möjligheten att investera i aktier (där ETFer är en del) och CFD:er, med ett första erbjudande om 110 aktieprodukter. Samma år bemyndigades det att erbjuda sina tjänster i Storbritannien av FCA-regleringsmyndigheten, under dotterbolaget eToro UK. I januari 2014 adderade företaget kryptovalutor till sitt utbud av investeringsinstrument.

Kan erbjuda handel i amerikanska ETFer

För ett par år sedan kom regelverket MIFIDII att stänga ute europeiska investerare från att kunna handla amerikanska ETFer. Beskedet kom som en chock för många investerare, och det var gott om förstå sig påare som spådde att handeln med börshandlade fonder skulle upphöra helt.

Fler och fler traders har emellertid fått upp ögonen för ett helt nytt sätt att handla med amerikanska ETFer. Detta låter sig göra med CFDer, till exempel hos eToro. Börshandlade fonder ger en bredare exponering än vad enskilda aktier gör. Genom en ETF går det att köpa index som Nasdaq-100 eller S&P 500. Dessa finns numera att handla även i Europa, där flera amerikanska emittenter valt att lista sina börshandlade fonder. Även flera europeiska emittenter erbjuder sådana produkter.

Med en CFD går det också att handla sektorer och specifika branscher. Tror du till exempel att vi inom kort kommer att få se en uppgång i resandet igen är kanske JETS valet för dig. JETS ETF är en börshandlad fond som investerar i flygbolag och kan vara ett alternativ till att köpa en aktie som SAS eller Norwegian.

eToro har ett bra basutbud av börshandlade fonder, om än inte alla tematiska ETFer som finns på marknaden. Basutbudet räcker emellertid långt, och gör det möjligt att ta positioner i både stora börsindex och i de delsektorer som ingår i dessa index.

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 67 procent av privatinvesterare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du är införstådd med hur CFD:er fungerar och om du kan ta den höga risk att förlora pengar som det innebär.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära