Följ oss

Nyheter

ARK och deras innehav i Apple

Publicerad

den

Cathie Woods ARK Invest äger en del Apple-aktier, men inte mycket. Här är vad VD tycker om Cupertino-företagets aktier, och när hon kan tänkas öka sitt innehav i Apple. En av de skarpast lysande investeringsförvaltarna under de senaste 12 till 18 månaderna

Cathie Woods ARK Invest äger en del Apple-aktier, men inte mycket. Här är vad VD tycker om Cupertino-företagets aktier, och när hon kan tänkas öka sitt innehav i Apple. En av de skarpast lysande investeringsförvaltarna under de senaste 12 till 18 månaderna har varit ARK Invests VD och CIO Cathie Wood. Hennes företag är vanligtvis förknippat med aktiesatsningar på tekniska störningar som har hög tillväxtpotential: från autonoma system till genomik till energilagring.

Få vet dock att ARK också investerar i Apple-aktier (kortnamn AAPL) – ett mega-cap-namn som är mycket mer skalat än de flesta tekniska företag som Cathie Woods team investerar i.

ARKs positioner i Apple

ARK Invest driver tio investeringsstrategier, från nästa generations internet till kryptovalutor, förpackade som olika produkttyper som inkluderar fonder och förvaltade konton. Åtta av de tio är tillgängliga för allmänheten som ETF i USA. Bland dem äger man Apple-aktier i portföljen.

ARK Fintech Innovation är en ETF som innehar 4,2 miljarder dollar i nettotillgångar och har Square (Kortnamn: SQ) som sitt största innehav, med en allokeringsstorlek på 10%. Apple ingår förmodligen här för sin digitala plånbok och mobila betalningsplattform.

Apple-aktien är dock bara den 24:e största positionen i portföljen. Det står för mindre än 2% av fondens marknadsvärde.

Varför ARK kan köpa fler Apple-aktier

ARK fick en fråga på Twitter om de såg Apple som en agent för störande innovation, ett märke som skulle kunna ge aktien en framträdande plats i en eller flera av ARK:s ETF:er. Svaren har viktning mot ”ja”. Apple-aktier är dock för närvarande bara en liten del av värdepappersföretagets portföljer.

Cathie Wood själv förklarade varför hennes fonder vanligtvis inte gynnar FAAMG-aktier. ”Vi säger inte att de alls är dåliga aktier, och de var en del av våra portföljer i början. Men eftersom de var på väg in i miljarddollar-kategorin trodde vi att vår analys skulle fokuseras bättre på ”nästa uppsättning FAAMGs”

Med andra ord kan aktier som Apple och till och med peer Amazon (ticker AMZN) vara för stora och för etablerade för att Cathie Wood och hennes team ska kunna betrakta dem som ett kärninnehav i ARK Invests fonder. Men detta behöver inte nödvändigtvis vara fallet framöver.

Wood ser ett sätt på vilket Apple-aktier och andra liknande det kan bli en större del av hennes företags strategi. Resonemanget var dock lite oväntat:

”Det som skulle uppmuntra oss att flytta tillbaka [till FAAMG] är en fortsättning på det vi ser nu, så att en del av våra värderingar sträcker sig bortom vår minsta avkastning. Vi skulle flytta tillbaka till några av FAAMG: erna eftersom vi i huvudsak skulle behandla dem som kontantliknande instrument för vår strategi. ”

I enklare termer skulle Cathie Wood investera i liknande Apple om hennes kärninnehav blev för dyra, då skulle hon välja att lägga pengar på sidlinjen. Riktlinjer för ARK Invest skulle inte vara kontanter eller obligationer, utan mer etablerade och långsammare tekniska aktier.

Sedan Wood gav insikten ovan, i december 2020, såg Wood sin huvudfond ARK Innovation ETF (ticker $ ARKK) klättra till en topp i februari och tappade sedan smärtsamma 30% på mindre än tre månader. Logiskt sett, med priset på aktier med hög tillväxt som har återgått till slutet av 2020, är det mer troligt att Cathie Wood skulle hitta det bättre att hålla sig till sina aktieval än att köpa in FAAMG just nu.

Handla ARKK ETF

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK). Till IGs ETF Screener.

Handla ARKF ETF

ARK Fintech Innovation ETF (NYSEArca: ARKF ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Fintech Innovation ETF (NYSEArca: ARKF ETF). Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

BNQP ETC är en satsning på kopparpriset

Publicerad

den

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC (BNQP ETC), med ISIN DE000PB8R1C7, försöker spåra RICI Enhanced Copper-index. RICI Enhanced Copper-index spårar priset på terminskontrakt på koppar.

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC (BNQP ETC), med ISIN DE000PB8R1C7, försöker spåra RICI Enhanced Copper-index. RICI Enhanced Copper-index spårar priset på terminskontrakt på koppar.

Denna ETCs TER (total cost ratio) uppgår till 1,00 % p.a. BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC är den största ETC som följer RICI Enhanced Copper-index. Denna ETC replikerar det underliggande indexets prestanda syntetiskt med en swap.

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC är en mycket liten ETC med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. Denna ETC lanserades den 13 oktober 2016 och har sin hemvist i Nederländerna.

Information

ISINDE000PB8R1C7
Securities identification number (German WKN)PB8R1C
BloombergBNQP GY
ReutersBNQP.DE
TypeETC
Entitlement0.00926322
CurrencyEUR
Currency hedgedNo
Roll optimizedYes
LeveragedNo
Physical deliveryNo
Total Return Yes
ExchangeFrankfurt Stock Exchange (Regulated Market – Xetra®), Stuttgart Stock Exchange
Trading periods08:15 am – 20:00 pm
Maturityopen end

Handla BNQP ETC

BNPP RICI Kupfer (TR) Enhanced ETC (BNQP ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURBNQP

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetfs Hector McNeil om tillväxt i aktiva ETFer

Publicerad

den

HANetfs medgrundare och medVD Hector McNeil pratade med Proactives Stephen Gunnion om den betydande trender och tillväxt i aktiva ETFer.

HANetfs medgrundare och medVD Hector McNeil pratade med Proactives Stephen Gunnion om den betydande trender och tillväxt i aktiva ETFer.

McNeil förklarade att uppkomsten av aktiva strategier är en naturlig utveckling efter framgången med passiva investeringsspårare och smarta beta-tematiska ETFer. Han lyfte fram bekvämligheten med att köpa ETF:er via onlineplattformar och inflytandet från den amerikanska marknaden, där 75 % av nya ETFer är aktiva.

McNeil nämnde att HANetf får allt större förfrågningar om aktiva ETFer, vilket speglar en bredare trend i Europa. Tillväxten på ETF-marknaden förväntas öka exponentiellt, med tillgångar som förväntas öka från 11 biljoner dollar till 30 biljoner dollar globalt inom de kommande fem åren.

McNeil påpekade skattefördelarna med att hålla amerikanska aktier i irländskt hemmahörande ETFer, och betonade en källskatt på 15 % på utdelning jämfört med 30 % i andra jurisdiktioner. Han noterade att attraktionen mot aktiva ETFer också drivs av potentiella alfavinster och det växande intresset från stora kapitalförvaltare i Europa. Till exempel gick Guinness Global Investors nyligen med i HANetfs plattform.

Han nämnde också att strategier sträcker sig över aktie-, ränte- och optionsbaserade produkter.

Fortsätt läsa

Nyheter

C71P ETF en penningmarknadsfond som investerar i korta amerikanska statsskuldsväxlar

Publicerad

den

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating (C71P ETF) med ISIN IE000GSIFIB0, strävar efter att spåra Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index. Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index följer amerikanska dollar denominerade statsobligationer utgivna av det amerikanska finansdepartementet. Tid till förfall: 1-3 månader.

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating (C71P ETF) med ISIN IE000GSIFIB0, strävar efter att spåra Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index. Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index följer amerikanska dollar denominerade statsobligationer utgivna av det amerikanska finansdepartementet. Tid till förfall: 1-3 månader.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,07 % p.a. Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating är den enda ETF som följer Solactive 1-3 månaders amerikanska T-Bill-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar).

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating är en mycket liten ETF med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF lanserades den 6 december 2023 och har sin hemvist i Irland.

Skäl att överväga C71P

Exponering för amerikanska statsobligationer: Genom att investera i kortfristiga amerikanska statsskuldväxlar kan ETF erbjuda ett mycket likvidt, räntebärande alternativ till kontanter.

Låg volatilitet: ETFen är koncentrerad till löptider på 1-3 månader och syftar till att maximera exponeringen mot kortfristiga statsräntor, vilket kan minska portföljvolatiliteten och hjälpa investerare att spåra rådande marknadsräntor.

ETF-effektivitet: Denna ETF ger exponering mot en korg av kortfristiga amerikanska statsskuldväxlar för bara en kostnadskvot på 0,07 % – allt i en enda affär.

Handla C71P ETF

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF USD Accumulating (C71P ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURC71P
London Stock ExchangeGBPCLPP
London Stock ExchangeUSDCLIP

Största innehav

NamnVikt (%)Värdepapperstyp
B 01/25/249.18Treasury Bill
B 02/15/247.67Treasury Bill
B 02/01/247.60Treasury Bill
B 02/08/247.51Treasury Bill
B 01/18/247.29Treasury Bill
B 01/11/247.21Treasury Bill
B 01/04/247.14Treasury Bill
B 01/02/246.97Treasury Bill
B 01/09/246.97Treasury Bill
B 01/16/246.96Treasury Bill

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära