Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 42 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 42 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 42 2015 på den amerikanska marknaden

Vinnare och förlorare ETFer vecka 42 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 42 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

Allt fler placerare oroar sig för att FED inte kommer att höja räntan i samband med kommande FED möte. Med dagens låga räntor på räntebärande papper har det lett till att jakten på direktavkastning fortsätter. Det gör att sektorer som är kända för att dela ut sina vinster kommit att hamna i fokus denna. Det gör att utilities kommit att bli en favorit bland de placerare som investerar i börshandlade fonder denna vecka.

Bland förlorarna så märks de börshandlade fonder som replikerar oljepriser. Inte mindre än tre ETFer med fokus på oljepriset finns med bland de fem sämsta börshandlade fonderna denna vecka.

Som vanligt ser vi också VXX på listan, denna ETN brukar alltid finnas med bland de börshandlade produkter som stigit eller fallit mest. Det går således att göra bra affärer i denna ETN, men den som hamnar fel tar en lika stor risk.

Vinnare

iShares China Large-Cap ETF (NYSEArca: FXI) +2,84 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) +2,45 procent
Utilities Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLU) +2,26
iShares U.S. Utilities ETF (NYSEArca: IDU) +2,19 procent
Health Care Select Sector SPDR ETF (NYSEArca: XLV) +1,93 procent

Förlorare

iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) -7,43 procent
iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) -6,02 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -5,16 procent
United States Oil Fund LP (NYSEArca: USO) -4,81 procent
United States Brent Oil Fund, LP (NYSEArca: BNO) -4,49 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.