Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 39 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 39 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt,

Vinnare och förlorare ETFer vecka 39 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 39 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna vecka var den sektor som gick allra bäst råvarusektorn, inte mindre än tre av de börshandlade fonder som återfinns bland de fem bästa har fokus på råvaror. DBA, PowerShares börshandlade fond som replikerar utvecklingen av jordbrukssektorn steg med nästan två procent, medan samma utgivares bredare ETF som heter DBC steg med 0,93 procent. En viss oro för väderfenomenet El Niño ligger bakom detta.

Även det så kallade skräckindexet VXX rörde sig kraftigt efter att ha fallit tillbaka på beskedet om att FED skulle låta räntan vara oförändrad. Den ETN som heter VXX erbjuder många möjligheter till goda affärer, i alla fall för den som kommer i rätt i den. Denna börshandlade produkt är emellertid mycket volatil och kan kosta stora pengar för den som kommer fel. Se den ständigt uppdaterade grafen nedan där det går att välja olika tidsperioder.

Vinnare

PowerShares DB Agriculture ETF (NYSEArca: DBA) +1,89 procent
iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) +1,66 procent
United States Brent Oil (NYSEArca: BNO) +1,47 procent
Utilities Select Sector SPDR ETF (NYSEArca: XLU) +1,18 procent
PowerShares DB Commodity Tracking ETF (NYSEArca: DBC) +0,93 procent

Förlorare

First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) -9,86 procent
Guggenheim Solar ETF (NYSEArca: TAN) -8,73 procent
Market Vectors Coal ETF (NYSEArca: KOL) -7,84 procent
WisdomTree Emerging Markets High Div ETF (NYSEArca: DEM) -7,07 procent
iShares US Healthcare (NYSEArca: IYH) -6,80 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *