Följ oss

Nyheter

En guide för att handla bomull

Publicerad

den

omull är ett eftertraktat material som investerare kan man handla bomull och investera i genom köp av aktier, ETF:er, terminer och CFD-handel.

Bomull är ett eftertraktat material som investerare kan man handla bomull och investera i genom köp av aktier, ETF:er, terminer och CFD-handel. Ofta används i textilindustrin som en integrerad komponent i kläder och hushållsartiklar, fibrerna som skapas av den producerar också bomullsfrön som också har sina egna användningsområden. Som jämförelse kan den världsomspännande produktionen av bomull förse varje människa på jorden med minst 20 t-shirts gjorda av den varje år.

Bomulls historia

Bomull skördas som en mjuk stapelfiber som växer runt frön från släktet Gossypium, en växt från malvafamiljen Malvaceae. Dessa växter odlas ofta i tropiska regioner runt om i världen med den bredaste mångfalden av vilda bomullsarter som finns i Afrika, Indien, Mexiko och Australien.

Den första registrerade odlingen av bomull för tyganvändning dateras till förhistorisk tid. Arkeologiska fynd av tygrester bevarade i kopparpärlor hittades vid den neolitiska utgrävningsplatsen i Mehrgarh i Pakistan tros ha anor från 5500 f.Kr.

Idag är världsproduktionen av bomull i genomsnitt 25 miljoner ton varje år med Indien som världens största producent.

Bomull som investeringsalternativ

Att investera i råvaror hjälper till att diversifiera och minska risken för ens investeringar. Genom att lägga till en vara till din portfölj kommer du att äga ytterligare en tillgång som agerar annorlunda på marknaden. En annan anledning som gör denna vara till en tilltalande investering är att den fungerar som en hedge mot en svag US-dollarvaluta och inflationen. Oavsett marknadsdevalvering kommer den att fortsätta att skördas och efterfrågan på denna vara kommer att finnas kvar, vilket gör att den behåller sitt stabila värde även i tider av inflation.

Hur handlar man med bomull?

Futures: Den mest populära plattformen för att investera med terminer är genom New York Mercantile Exchange (NYMEX), som är en del av CME eller Chicago Mercantile Exchange och Intercontinental Exchange (ICE). Varje NYMEX Cotton Futures-kontrakt omfattar 50 000 pound av denna vara.

Till exempel, om värdet på detta terminskontrakt är 23 000 dollar, måste du sätta in en initial marginal för att öppna den långa terminspositionen. Om vi antar att värdet en tid senare stiger till 0,5060 per pound, blir kontraktsterminerna värda $25 300. Genom att sälja terminskontraktet kan du därför komma ur den långa positionen på din terminsinvestering med en vinst på 2 300 USD.

Optioner: Till att börja med är optioner ett derivatinstrument som ger en hävstång för handel med råvaror. Att investera på optioner kräver att du betalar ett värde som kallas en premie för att köpa kontrakt. Ett spel på option lyckas när priset på terminer ökar över insatspriset med ett motsvarande belopp högre än premien som betalas för kontraktet.

På grund av detta måste optioninvesterare vara säkra på tidpunkten och storleken på prisrörelsen för att kunna dra nytta av denna handel.

ETF:er: Istället för att investera på aktier i olika företag som ägnar sig åt bomullshandel, kan du investera på ETF:er – som är en samling tillgångar. ETFer ger ett enklare alternativ att investera på marknaden. ETF:er fungerar som vanliga aktier och skyddas från marknadsskydd av dess diversifieringssystem som inte är beroende av ett enskilt företags resultat.

Eftersom bomull har varit en gigantisk industrimotor i mer än ett sekel, fungerar ETF:er som en bra väg att börja investera.

Här är några bomulls-ETF:er att överväga:

o iPath Series B Bloomberg Cotton Subindex Total Return ETN (BAL)

o Elements Agriculture Total Return (RJA)

o Invesco DB Agricultural Fund (DBA)

En fördel med att investera i ETF:er är att det ger dig en bredare tillgång till en större del av en bransch eftersom den buntar ihop aktier från olika företag.

Aktier: Eftersom bomull spelar en nyckelroll i ett antal jätteindustrier finns det flera företag som ägnar sig åt att producera och distribuera denna vara, som du kan investera i. Att investera i aktier är det vanligaste alternativet som investerare deltar i eftersom det ger mindre risker än Futures-investeringar. Några av de mest kända företagen relaterade till bomull inkluderar: Albany International (AIN), Ralph Lauren (RL), Columbia Sportswear (COLM), Culp (CULP) och Unifi (UFI).

CFD (Contracts for Difference): Handel med CFDer har blivit en populär metod att investera på marknaden. Tack vare tillkomsten av sociala handelsplattformar som eToro kan investerare enkelt spekulera i priset på både aktier och råvaror. Priset på CFDen är skillnaden mellan priset på tillgången vid köptillfället och dess nuvärde.

Handla bomull med en CFD

Många investerare handlar via kontrakt för skillnad (CFD) och genom att använda denna metod kan investerare spekulera i värdet på en vara utan att behöva äga en fysisk tillgång.

Hur startar man CFD-trade med bomull?

Det finns flera sätt att engagera sig i CFD-handel med bomull. Allt du behöver göra är att hitta en pålitlig mäklare eller CFD-handelsplattform för att öppna ett konto och sätta in dina pengar.

Att handla med denna råvara på en CFD-handelsplattform kräver inga lagringsavgifter eftersom du inte kommer att handla med några fysiska tillgångar. Vi har namngett flera olika mäklare längre ned, men det är bara ett urval av de olika företag som erbjuder handel med bomull.

Hur handlar man bomull?

Skapa ett konto hos en pålitliga mäklare/ Logga in på ditt konto för befintliga användare. I detta exempel har vi använt oss av bilder från eToro, men det skiljer sig inte mycket mellan de olika företagen-

eToro web-based platform

Klicka på ”Discover”.

Välj ”Commodities”.

Välj “COTTON”.

Leta efter bomull på eToros lista över råvaror. Välj BUY or SELL.

Ange önskat belopp att investera eller antalet bomullsenheter du vill handla med.

Ange belopp att investera på BOMULL via eToro.

Granska och ställ in parametrar för stop loss, hävstång och take profit.

Välj ”Open Trade ”. Exekvera din köporder på bomull hos eToro

Bomullspris

Följ utvecklingen på bomullspriset här

Redo att handla bomull?

Utöver eTorofinns det flera företag som erbjuder handel med denna råvara. Nedan har vi listat ett par av dem.

Handla bomull hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla bomull hos IG Markets

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener

Handla bomull hos AvaTrade

Även AvaTrade erbjuder handel med guld i form av CFDer. Till AvaTrade.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Svenska AP7 och LGIM etablerar partnerskap för att lansera en innovativ klimatomställningsstrategi

Publicerad

den

Legal & General Investment Management (LGIM), en av världens största kapitalförvaltare, och svenska premiepensionsbolaget AP7, som representerar fem miljoner svenska pensionssparare, bekräftar sitt samarbete för att etablera en innovativ klimatomställningsstrategi.

Legal & General Investment Management (LGIM), en av världens största kapitalförvaltare, och svenska premiepensionsbolaget AP7, som representerar fem miljoner svenska pensionssparare, bekräftar sitt samarbete för att etablera en innovativ klimatomställningsstrategi.

Den aktiva investeringsstrategin kommer att syfta till att driva förändringar i verkligheten samt att låsa upp långsiktigt aktieägarvärde genom att investera i, och sedan engagera sig med, specifika företag som är ”klimateftersläpande” inom sina sektorer. Strategin kommer att försöka identifiera de företag inom klimatkritiska sektorer som för närvarande inte är det, men som har potential att bli framgångsrikt anpassade till Parismålen. Detta står i kontrast till strategier som investerar i de företag som redan är i linje med Net Zero år 2050.

Strategin syftar till att bidra till att marknaden som helhet, inte bara klimatledare, tar sig an utmaningen om nettonollövergången så snabbt och effektivt som möjligt. Engagemanget med portföljbolagen kommer att vara mycket riktat med samma mål att påskynda takten i klimatomställningen och maximera långsiktigt aktieägarvärde. Strategin kommer att följa en datadriven, grundläggande och engagemangsledd investeringsstrategi som syftar till att stödja klimatomställningen för att nå Net Zero år 2050, med insikter från LGIMs Global Investment Research, verktyg och Investment Stewardship-team.

Nick Stansbury, Head of Climate Solutions på LGIM, kommenterade: ”Många ESG-strategier på marknaden äger klimatledare via indexprodukter eller sålla bort eftersläpningar. För den här strategin tar vi dock ett helt annat tillvägagångssätt: genom att utnyttja LGIMs ledande expertis inom förvaltarskap och engagemang, kombinerat med vårt egenutvecklade LGIM Destination@Risk-verktyg, som låter oss bedöma klimatrelaterade investeringsrisker och potentiella möjligheter, tror vi att vi är väl lämpade att leverera på vårt åtagande att driva förändringar i verkligheten och låsa upp avkastning för investerare.”

Richard Gröttheim, VD på AP7, fortsatte: ”Vi hade en mycket noggrann process för att hitta rätt partner att samarbeta med. Att hitta LGIM var ett möte mellan sinnen. Vi ser fram emot att utveckla denna innovativa lösning tillsammans under de kommande åren.”

AP7s beslut att allokera till denna nya klimatomställningsstrategi markerar ett viktigt steg i ett strategiskt partnerskap med LGIM.

Anders Arjes, Nordenchef för LGIM, sammanfattade detta på följande sätt: ”När LGIM fortsätter att internationalisera sig är Norden en nyckelmarknad och en ledande region när det gäller att anta innovativa ESG-investeringslösningar. Vi är mycket glada över att ha tilldelats detta mandat av AP7 vars grundläggande investeringstro på klimatförändringar ligger nära vår. Detta skapar ett prejudikat för hur en engagemangsledd aktiv strategi kan komplettera en universell investerares aktiva ägande, och vi ser fram emot att följa med dem på denna viktiga resa. Genom att arbeta tillsammans anser vi att vi kan visa hur långsiktiga investerare kan bli mer aktiva tillgångsägare, driva förändring och sträva efter att nå positiva resultat i de företag och marknader där vi investerar.”

Globalt förvaltar LGIM tillgångar på 1,2 biljoner pund eller 1,35 biljoner euro per den 31 december 2022 (källa: LGIMs interna data per den 31 december 2022). Rapporterat förvaltat kapital inkluderar tillgångar under förvaltning av LGIM i Storbritannien, LGIMA i USA och LGIM Asia i Hong Kong. Förvaltat kapital inkluderar värdet av värdepappers- och derivatpositioner.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour tillkännager utökat partnerskap med Autostock med en ny strategi, Coinbot Zero STEP

Publicerad

den

Den nya strategin, Coinbot Zero STEP, syftar till att ge investerarna ett bättre genomsnittligt anskaffningsvärde och kan användas på flera Valour produkter

Den nya strategin, Coinbot Zero STEP, syftar till att ge investerarna ett bättre genomsnittligt anskaffningsvärde och kan användas på flera Valours produkter

Valour, det första och enda börsnoterade företaget som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader, Web3 och decentraliserad finansiering, tillkännagav idag en förlängning av det befintliga partnerskapet med Autostock, en svensk handelsplattform för att lansera en ny automatiserad handelsstrategi.

Autostock AB är en svensk analys- och handelsplattform exklusivt ansluten till Nordnet Bank, som erbjuder avancerade tekniska analysmetoder, automatiserade handelsfaciliteter och algoritmiska strategier. Den nya strategin, känd som Coinbot Zero STEP, kommer att skala in och ut i positionerna, i syfte att ge investeraren ett bättre genomsnittligt anskaffningsvärde.

”Efter den stora framgången med våra nuvarande strategier är vi mycket glada över att kunna tillkännage en ytterligare förlängning av vårt samarbete med Autostock”, säger Johanna Belitz, Valour Head of Sales France and Nordics. ”Coinbot Zero STEP sticker ut genom att erbjuda automatiserade handelsmöjligheter inte bara med Bitcoin och Ethereum, utan även med andra kryptotillgångar i Valours produktsvit. Detta gör det möjligt för investerare att automatisera sin exponering mot ett brett spektrum av underliggande tillgångar, inklusive Solana eller Cardano, med anmärkningsvärd effektivitet.”

”Utvecklingen av automatiserade strategier för digitala tillgångar är mycket imponerande”, säger Rikard Nilsson, VD för Autostock. ”Med Coinbot Zero STEP väljer vi riskspridning genom att använda flera kryptovalutor, vilket både är fördelaktigt för investeraren och ökar användaraktiviteten. Dessutom kapitaliserar STEP-strategin på perioder av svagare momentum genom att använda ett säljvillkor som är rotat i prisaktion. Automatiserade handelsbeslut baserade på empiriskt härledda algoritmer minskar effektivt påverkan av psykologiska faktorer som annars kan påverka handelsval.”

Valour erbjuder fullt hedgade ETPer för digitala tillgångar med låga eller inga förvaltningsavgifter, med produkter listade på europeiska börser, banker och mäklarplattformar. Valour ETPernas befintliga produktutbud omfattar Valour Uniswap(UNI), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM), Binance (BNB), Enjin (ENJ), Bitcoin Carbon Neutral (BTCN) och Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) ETPer med låga förvaltningsavgifter. ValourBitcoin Zeros flaggskeppsprodukter är Bitcoin Zero och Ethereum Zero, de första helt säkrade, passiva investeringsprodukterna med Bitcoin(BTC) och Ethereum(ETH) som underliggande tillgångar som är helt avgiftsfria.

Valours flaggskeppsprodukter är Bitcoin Zero och Ethereum Zero, de första helt säkrade, passiva investeringsprodukterna med Bitcoin(BTC) och Ethereum(ETH) som underliggande tillgångar som är helt avgiftsfria.

Om Autostock

Autostock AB är en svensk analys/handelsplattform exklusivt ansluten till Nordnet Bank, som erbjuder avancerade tekniska analysmetoder, automatiserade handelsmöjligheter och algoritmiska strategier. Användarna kan bestämma på vilken nivå de vill dra nytta av Autotrader-programvarans hjälpmöjligheter och ställa in programvaran individuellt för att passa deras preferenser. Autostock erbjuder också stöd för handlare att utveckla sina egna verktyg, hjälp med att utforska sina handelsidéer, felsöka skriptbaserade algoritmer och mycket mer. Användarna kan följas på Autostocks webbplats och på Facebook.

Fortsätt läsa

Nyheter

IUQD ETF är en multifaktorfond som fokuserar på amerikanska aktier

Publicerad

den

iShares Edge MSCI USA Quality Factor UCITS ETF USD (Dist) (IUQD ETF) investerar i aktier med fokus på Fundamental/Quality, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares Edge MSCI USA Quality Factor UCITS ETF USD (Dist) (IUQD ETF) investerar i aktier med fokus på Fundamental/Quality, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Edge MSCI USA Quality Factor UCITS ETF USD (Dist) är en mycket stor ETF med tillgångar på 869 miljoner GBP under förvaltning. IUQD ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUQD?

  1. Exponering mot en undergrupp av MSCI-aktier som historiskt har upplevt en stark och stabil vinst
  2. Direktinvesteringar i amerikanska företag som historiskt har upplevt starka och stabila resultat
  3. USA-exponering med fokus på aktier som historiskt har upplevt en stark och stabil vinst

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av en undergrupp av MSCI USA-aktier som historiskt har haft en stark och stabil vinst.

Investeringsstrategi

MSCI USA Sector Neutral Quality Index spårar de ledande aktierna på den amerikanska marknaden. Beståndsdelarna väljs ut av tre huvudsakliga lika viktade indikatorer: hög avkastning på eget kapital, låga skuldnivåer och låg vinstvariabilitet från år till år.

Handla IUQD ETF

iShares Edge MSCI USA Quality Factor UCITS ETF USD (Dist) (IUQD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURIS38
London Stock ExchangeUSDIUQD

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
SPGIS&P GLOBAL INCFinancials4.17US78409V1044USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care4.05US4781601046USD
NKENIKE INC CLASS BConsumer Discretionary3.52US6541061031USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.44US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology3.40US0378331005USD
METAMETA PLATFORMS INC CLASS ACommunication3.14US30303M1027USD
LLYELI LILLYHealth Care3.11US5324571083USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.75US67066G1040USD
MAMASTERCARD INC CLASS AInformation Technology2.45US57636Q1040USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.38US1912161007USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära