Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 20 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 20 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi

Vinnare och förlorare ETFer vecka 20 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 20 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

Under veckan som gått har silver varit den stora vinnaren, vilket gör att de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av dessa har stigit kraftigt i pris. Bäst har SIVR gått, den börshandlade fond från ETF Securities som replikerar utvecklingen av det fysiska silverpriset. Skillnaden mot iShares SLV är emellertid inte så pass stor. Det var i onsdags som vi fick se en episk prisrörelse i silverpriset som lyfte dessa ETFer med omkring 3,4 procent. Marknaden var helt oförberedd på denna prisuppgång vilket kan ha bidragit till att få silverpriset och dessa börshandlade fonder att stiga så snabbt.

Flera av de silveruppbackade ETFer som replikerar kursutvecklingen av den vita ädelmetallen närmade sitt 200-dagars glidande medeltal, för första gången sedan augusti 2014 vilket fick fart på denna råvara.

På förlorarsidan hittar vi framföra den amerikanska dollarn som har backat mot de utländska valutorna på förväntningar om FEDs agerande i närtid.

Vinnare

iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) + 7,35 procent
ETFS Physical Silver (NYSEArca: SIVR) + 6,3 procent
iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV) +6,28 procent
Sprott Physical Silver Trust ETT (NYSEArca: PSLV) +5,83 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) +5,62 procent

Förlorare

First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) -3,86 procent
iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) -2,62 procent
Market Vectors Vietnam ETF (NYSEArca: VNM) -1,9 procent
PowerShares DB US Dollar Bullish ETF (NYSEArca: UUP) -1,6 procent
Energy Select Sector SPDR ETF (NYSEArca: XLE) -1,33 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.