Följ oss

Nyheter

Utdelningar och återköp bidrar med injektioner till aktiemarknaden

Publicerad

den

Utdelningar och återköp bidrar med injektioner till aktiemarknaden

Utdelningar och återköp bidrar med injektioner till aktiemarknaden Under 2015 väntas de amerikanska företagen återföra mer än 1 000 miljarder dollar till sina aktieägare i form av utdelningar och aktieåterköp. Ett av de bästa sätten för en investerare att ta del av detta är att investera i börshandlade fonder med fokus på just utdelningar och aktieåterköp. Under 2014 uppgick kapitalöverföringen till de amerikanska aktieägarna till 903 miljarder dollar enligt S&P Dow Jones Indices som räknar med att återköpen i år kommer att stiga i en tvåsiffrig takt och att utdelningarna kommer att öka med 14 procent under året.

Många analytiker spår att utdelningarna kommer att överstiga 400 miljarder under 2014, samtidigt som Goldman Sachs bedömer att företagen kommer att återköpa egna aktier för 604 miljarder dollar.

Investerare som är intresserade av återköpstemat som ett sätt att stärka sin avkastning har ett par alternativ. Till exempel PowerShares Buyback Achievers Portfolio (NYSEArca: PKW) omfattar amerikanska företag som har utförts en nettominskning av utestående aktier med fem (5) procent eller mer över den senaste 12-månadersperioden. PKW har ökat med 4,3 procent year-to-date. Ett annat alternativ är TrimTabs Float Shrink ETF (NYSEArca: TTFS) och Cambria Shareholder Yield ETF (NYSEArca: SYLD). De båda sistnämnda är börshandlade fonder som fokuserar på att investera i företag som återför kapital till sina aktieägare genom att återköpa egna aktier. TTFS har under året stigit med 4,8 procent och SYLD med 3,7 procent.

Rekordlåga och negativa räntor

I dag finns det ett antal länder utanför USA som har rekordlåga eller till och negativa räntor. Många marknadsbedömare spår att många företag i flera av dessa länder kommer att följa USA i spåren och återköpa sina egna aktier i massiv omfattning då dessa företag inte kan erhålla en tillräckligt hög omfattning på sitt kapital. Detta skulle i sådant fall innebära goda nyheter för PowerShares International BuyBack Achievers Portfolio (NYSEArca: IPKW) den internationella motsvarigheten till den mycket populära ETFen PKW. IPKW har under 2015 stigit med cirka 12,2 procent.

Stadigt ökade utdelningar

När allt fler bolag stadigt höjer sina utdelningar finns det också ett sätt för investerare att dra fördel av dessa företagshändelser. Det finns ett par börshandlade fonder som investerar i företag som har en historia av höjda utdelningar. En sådan ETF är till exempel Vanguard Dividend Appreciation ETF (NYSEArca: VIG) som investerar i amerikanska företag som har höjt sin utdelning i minst tio år i rad. Schwab US Dividend Equity ETF (NYSEArca: SCHD) är en ETF som omfattar 100 aktier som höjt utdelningen de senaste tio åren medan SPDR S&P Dividend ETF (NYSEArca: SDY) äger aktier i företag som höjt utdelningen de senaste tio åren. ProShares S&P 500 Aristocrats ETF (NYSEArca: NOBL) är en ETF som äger aktier som höjt utdelningarna under de senaste tjugofem (25) åren.

Återföringen av kapital till aktieägarna är en kombination av en avtagande global tillväxt, särskilt bland tillväxtmarknaderna, oron över återhämtningen i utvecklade marknader och sjunkande oljepriser. Dessa händelser gör att företagen väljer att återföra kapital till aktieägarna. Stora kassor och en låg nominell tillväxt gör att det finns färre möjligheter för företagen att investera sitt kapital. Utan potentiella investeringsmöjligheter är det således sannolikt att företag med stora kassor är benägna att höja direktavkastningen.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IBC9 ETF investerar i företagsobligationer från hela världen

Publicerad

den

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 811 miljoner euro under förvaltning. IBC9 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IBC9?

Diversifierad exponering mot obligationer med kreditbetyg under investeringsgrad (känd som högavkastande obligationer)

Direktinvesteringar i företagsobligationer inom alla sektorer (industri, allmännyttiga och finansiella företag)

Utvecklad marknadsexponering med hög avkastning

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av högavkastande företagsobligationer från emittenter på utvecklade marknader.

Investeringsstrategi

iBoxx® Global Developed Markets Liquid High Yield Capped-index följer den globala utvecklade högavkastande företagsmarknaden.

Handla IBC9 ETF

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnotering

BörsValutaKortnamn
gettexEURIBC9
Stuttgart Stock ExchangeEURIBC9
Borsa ItalianaEURHYLD
London Stock ExchangeUSDHYLD
London Stock ExchangeGBPIGHY
SIX Swiss ExchangeCHFHYLD
XETRAEURIBC9

Största innehav

EmittentVikt (%)
FORD MOTOR CREDIT COMPANY LLC2.45
CENTENE CORPORATION2.16
OCCIDENTAL PETROLEUM CORPORATION1.60
SPRINT LLC1.50
HCA INC1.50
TEVA PHARMACEUTICAL FINANCE NETHERLANDS III BV1.43
TELECOM ITALIA SPA1.36
VODAFONE GROUP PLC1.23
T-MOBILE USA INC1.20
ONEMAIN FINANCE CORP1.19

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

FAMMWF ETF investerar i finansiella företag från hela världen med höga ESG-betyg

Publicerad

den

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Finance, Global. Utdelningar återinvesteras i fonden (ackumulering).

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Finance, Global. Utdelningar återinvesteras i fonden (ackumulering).

Den totala kostnadskvoten är 0,38 % per år. Fonden replikerar syntetiskt det underliggande indexets utveckling med en swap. ETF har varit aktiv i mindre än 1 år och är skattemässigt hemvist i Irland.

Strategi

MSCI World Financials ESG Leaders-index spårar finanssektorn. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Information

Fondens investeringsmål är att uppnå långsiktig kapitaltillväxt. Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att spåra resultatet för MSCI World Financials ESG Leaders Index (”Referensindex”, som beskrivs nedan under underrubriken ”Beskrivning av referensindex”) samtidigt som den minimerar så långt det är möjligt tracking error mellan fondens och referensindexets resultat.

Handla FAMMWF ETF

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på Borsa Italiana.

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURFAMMWF

Fortsätt läsa

Nyheter

HIUA ETF erbjuder en islamisk investeringssyn på amerikanska företag höga ESG poäng

Publicerad

den

HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF (HIUA ETF) investerar i aktier med fokus på Islamic Investing, Social/Environmental, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF (HIUA ETF) investerar i aktier med fokus på Islamic Investing, Social/Environmental, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF är en mycket liten ETF med 4 miljoner GBP-tillgångar under förvaltning. ETF:n är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI USA Islamic ESG Universal Screened-index spårar de ledande aktierna på den amerikanska marknaden, som följer Shariahs investeringsprinciper. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Handla HIUA ETF

HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF (HIUA ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPHIUS
London Stock ExchangeUSDHIUA

Fortsätt läsa

Populära