Följ oss

Nyheter

USA öppnar upp sig mot Kuba

Publicerad

den

För dryga två månader sedan meddelades att USA öppnar upp sig mot Kuba, men också tvärtom. Den amerikanska hotellkedjan Starwood Hotels (NYSE: HOT), har tecknat ett avtal för att driva tre framstående hotell i Havanna. H

För dryga två månader sedan meddelades att USA öppnar upp sig mot Kuba, men också tvärtom. Den amerikanska hotellkedjan Starwood Hotels (NYSE: HOT), har tecknat ett avtal för att driva tre framstående hotell i Havanna. Händelsen är värd att uppmärksamma, detta är den första gången sedan revolutionen 1959 som ett amerikanskt hotellföretag har tillåtits arbeta på denna karibiska ö.

Dollarinvesteringen kom i samband med att den amerikanske presidenten Obama gjorde ett historiskt besök på denna karibiska ö. I samband med detta fick Starwood av det amerikanska finansdepartementet tillstånd att driva hotellrörelse på den ö som länge fungerat som en isolerad enhet, något som tidigare inte var möjligt på grund av långvariga ekonomiska embargot.

Om detta på sikt innebär att vi kommer att få se börshandlade fonder med fokus på Kuba, en så kallad landspecifik ETF, är ännu så länge för tidigt att sia om, men vi har sett andra, mer osannolika saker inträffa.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.